Maas theater dans podium

Sail away with Maas
 • locatietheater
Speellijst / tickets

A performance about the feasibility of the future and the power of fate

From 26 August through 19 September Maas Theater and Dance will present the special site-specific performance “When we set sail from Rotterdam,” directed by Floris van Delft, creator of the successful Maas performance CASH.

On a moving boat, with Delfshaven as the stage-set, we meet five characters. They tell their exceptional stories and how their existence has been influenced by the harbour. Sail along and see their lives unfold and become intertwined with each other before your eyes.

“When we set sail from Rotterdam” is a performance based on interviews with people and enterprises from Delfshaven. How much one we shape our own future and how much is a question of fate? Here in the harbour the future lies before you, and can do with it as you wish. Or can you?

Floris van Delft about When we set sail from Rotterdam:
When I was 14 I wanted to study tropical forestry and go to South America to work in a plantation. Now I am 39 and make theater in the Netherlands. Every time I see the harbour I think how my life somewhere far away from here would have been if I had really left. How is it possible that life proceeds so differently than you dream or think it will? And how much influence do you have on your future? The harbour is the perfect place for a performance about these thoughts because here you have the choice. Go or stay?

 • Credits

 • Coproduction: Floris van Delft/ WAT WE DOEN (before Stichting De Verlichting)
  Direction, text: Floris van Delft
  Assistant director: Chyramain van Kempen
  Cast: Anne Prakke, Dionisio Matias, Jaike Belfor, Simon Heijmans, Laurien van Rijswijk, Carmen Pereira Stolle and interns of the MBO theaterschool of Hofplein Rotterdam: Aldaïr Pieters, Britt Buntenbach, Fabienne Strooband, Rick van Werd
  Research & dramaturgy: Wieke ten Cate
  Costume design: Sara Hakkenberg
  Sound Design: Frans Baudoin
  Image: Lenny Oosterwijk
  Photography:
  Phile Deprez
  Video: Huub Laurens
  Partners: MBO Theaterschool van Hofplein Rotterdam

   

30 reacties op Toen wij van Rotterdam vertrokken

 1. Ik wil nog even laten weten dat mijn man en ik het fantastisch hebben gevonden! Echt voor herhaling vatbaar een voorstelling op zo’n manier. Complimenten voor cast en crew!

 2. Wij zagen de voorstelling voor de 2e keer (1e in 2015) en hebben weer – van begin tot eind – enorm genoten. Zo goed opgezet, zo geweldig gespeeld, logistiek fantastisch geregeld, gewoon een super voorstelling !! Bedankt en hopelijk gaan jullie nog eens zo iets opzetten.

 3. Zelden zo’n prachtig spel op zo’n bijzondere locatie gezien. In een woord genoten en ik zou zo weer gaan en nog eens gaan en nog eens, ik kan er geen genoeg van krijgen, helaas, alle verdere voorstellingen waren uitverkocht!

 4. Een bijzonder goed gespeelde voorstelling op bijzondere lokaties! De zangkwaliteiten van de acteurs waren net zo indrukwekkend.
  In een woord: formidabel

 5. Onze dochter van 8, wij, en opa/oma van 69 hebben zeer genoten. Het verhaal, het spel en het continue veranderde podium was een bijzondere ervaring. Bijna 2 uur intensiteit, ze waren zo voorbij. Jullie mogen trots zijn op elkaar.

 6. Het z ou uitverkocht zijn, jammer! Toch Nog even op de site kijken en ja extra voorstellingen en nog plek, jippie! Snel kaartjes besproken en met open visser erheen.
  Wat hebben we genoten van het s prankelijke spel, het goed kunnen verstaan, de unieke setting/ locatie.
  Het was een top avond.
  We zijn nieuwsgierig wat er in de toekomst voor bijzonders komt, het smaakt naar meer!

 7. Wat een onvergetelijke voorstelling. Wij hebben ons laten vermaken, ontroeren, verwonderen en hopen vurig op (nogmaals) een reprise. Geniaal.
  Een voorstelling om heel trots op te zijn.
  Grote complimenten.

 8. Wat een prachtige voorstelling. Het gegeven dat de voorstelling midden in de stad speelt, tussen het dagelijks leven, is fantastisch. De spelers zijn echt heel goed (waarbij extra veel lof voor de kapitein). Het stuk is grappig, ontroerend, indringend, verrassend. Het mooiste theater wat ik tot nu toe heb gezien. Heel knap gedaan!

 9. Als geboren Rotterdamse wilde ik graag deze voorstelling zien en vanuit Medemblik zijn we zaterdag vertrokken met stralend weer. Alle superlatieven die iedereen al heeft gebruikt over deze voorstelling had ik zelf kunnen schrijven. Ademloos heb ik zitten luisteren (prima geluid overigens, complimenten) en tot mijn grote verrassing kwam ik voorbij mijn ouderlijk huis, waar ik 17 jaar heb gewoond, Dat was een extraatje. Ik ben 40 jaar geleden uit Rotterdam vertrokken, maar deze stad is nooit uit mijn hart geweest. En terecht, het wordt er steeds mooier.

 10. Een van de eerste voorstellingen van dit jaar gezien. Geen idee wat ik kon verwachten. Nog nooit zoiets gezien. Helemaal top. Jammer voor mij maar te gek voor jullie dat alles zo snel uitverkocht was. Ik had het met veel plezier nog een keer mee willen maken. En de reacties van de mensen op de kade, die zonder het te weten meespeelden, onbetaalbaar.

 11. Dit was een ge wel dige ervaring!
  De voorstelling en het diner na afloop waren van hoge kwaliteit.
  Er werd zelfs gezorgd voor een gezellig optreden tjdens het diner.

 12. Een geweldige verrassende goede voorstelling. Geweldige cast en wat een goed verhaal. Het verhaal van de vluchteling van alle kanten belicht. Mooi hoor.

 13. Na dit jaar drie voorstellingen van TWVRV te hebben gezien bleef het nog altijd een bijzondere ervaring. Rotterdam als decor in verschillende belichtingen (gelukkig twee van de drie keer met zon) is een feest en de ongelofelijke energie die de acteurs aan de dag legden met een verhaal mét inhoud, maakte het tot een onvergetelijke belevenis. Als het herhaald zou worden ben ik de eerste die weer kaarten zou bestellen. proficiat aan alle acteurs, medewerkers van Maas en ieder die er iets mee te maken had

 14. Ik heb een voorstelling uit de eerste serie gezien en hoopte vurig op een reprise. Link, want dat kan tegenvallen.

  Niet dus. De voorstellingen kwam dit keer als een mokerslag binnen. En zeker het laatste stuk bij de sluis. Het raakte me zo diep. Geweldig wat zo’n voorstelling met je doet.

 15. BEDANKT!! Wat een onverwachte, fantastische voorstelling, woorden schieten te kort voor dit geweldige vaargebeuren. Wij hebben zo genoten en vertellen aan iedereen hierover. Wat een beleving met zo’n geweldig goed verhaal, echt te gek!
  Dit smaakt naar meer.
  Succes en tot ziens.
  Annemie en Marianne

 16. Je kan het je van te voren niet voorstellen. Het is uniek, boeiend en ongelooflijk dat dit midden in een wereldstad gespeeld wordt. Kompliment voor totale crew.

 17. Wat een fantastische voorstelling. !!!!!!!

  Ik had het geluk dat “mijn” kunst en cultuur coördinator, Judith van Gelder …. Van Obs de Wilgenstam voor onze studiedag (vrijdag de 15e ….in de middag met het mooiste weer van de week), de kaartje had geregeld voor deze supervoorstelling.

  Ik zeg: geweldig……op z’n Rotterdams ……. ” Tranen in m’n ogen “………. en dat meen ik hè…. Ik dacht ……”Dit is mijn stad…. Mijn ROTTERDAM” over menselijkheid, over vluchtelingen…. Over goed doen…… Over wat je als leerkracht meemaakt met de kinderen van…….

  En ik kan je vertellen….. Meerdere collega’s waren tijdens de voorstelling ontroerd …… !!! Het heeft ons heeft geraakt.

  Ik zeg: iedereen en zeker iedere ROTTERDAMMERT wil EN zou jullie theaterstuk / moeten kunnen zien……
  Blij werd ik ervan.
  Hoop dat er nog een reprise na de reprise komt………. Ik wil nog een keer met ……..

  Groet,
  Ingrid

  1. Ingrid, we kunnen het niet beter omschrijven dan jij hebt gedaan. Emotioneel, mooi, trots, alles zit erin. Bovendien was het captains dunner heerlijk en goed geregeld.

   We hebben 2015 ook gezien en nu weer net zo geraakt worden als de 1e keer is toch wel bijzonder.
   We hadden geweldig weer, we kunnen met ontroering zeggen: wat hebben we een geweldig mooie stad!!!

 18. Ik was ontroerd, geraakt en heb gelachen. Dank Floris van Delft en acteurs voor deze mooie en waardevolle middag. Wat zou ik graag nog een aantal mensen dit ook gunnen. Volgend jaar weer?

 19. Wat een voorstelling. Volledig in de stromende regen. Wat een acteurs, wat een energie. Juist door het slechte weer was het misschien nog wel indrukwekkender.

 20. Geniaal. We kennen Maas theater van eerdere voorstellingen, en waren nieuwsgierig naar deze. We boften enorm met het weer, dat zal zeker meegespeeld hebben in het genieten. Maar in de Zaterdag avond zon, en dan letterlijk in een film belanden was geweldig. Verassingen alom.
  En het gebruik van de kades is simpelweg geniaal. We hebben genoten!!

 21. Wat een hééérlijke voorstelling, het spel, de spelers, verhaallijn, en de setting zijn absoluut van grote klasse
  Dit zou voor iedere Rotterdammer ” verplicht” moeten zijn.
  Ga dit zien

 22. Geweldige avond. Wat een talentvolle acteurs. Sprakelend en ontroerend. Floris van Delft heeft een voorstelling gemaakt die Holland Festival waardig is. Bij het varen op de Maas, uitgezwaaid door de acteurs dacht ik even dat ik zelf van Roterdam vertrok.
  Ben fan geworden.
  Freule Fran

 23. Een hele mooie beleving vanaf het water. Alles klopte, heerlijk theater met een zeer actueel verhaal. Super gespeeld en goed bedacht met Rotterdam als decor.
  Wat een super ervaring.
  Voor mij een dikke 10 en ik kan het iedereen aanraden.

 24. Erg leuke en unieke voorstelling en ook nog in de buurt waar ik ben opgegroeid. Mijn kinderen van 9 en 11 vinden het ook erg leuk. Daarom vond ik het ook wel verrassend (en eigenlijk ook wel een beetje jammer)) dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers wat hoog was. Het is echt een voorstelling voor jong en oud!

Geef een reactie

Of deel Toen wij van Rotterdam vertrokken op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Maaspodium Rotterdam
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Maaspodium Rotterdam
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Maaspodium Rotterdam
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Maaspodium Rotterdam
 • Toen wij van Rotterdam vertrokken Maaspodium Rotterdam

Bekijk de openbare voorstellingen