fbpx

Maas theater dans podium

Algemeen

Maas
Maas is een podium en een gezelschap van professionele makers die theater en dans maken voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, hun familie en vrienden. Dit gretige, brutale en kwetsbare publiek is altijd de bron, bij alle voorstellingen, programma’s, educatie en talentontwikkeling. Theatergroep Max., jeugddansgezelschap Meekers en theatergroep Siberia bundelen sinds 2013 hun krachten.

Maas theater en dans
Het gezelschap Maas maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en locatietheater. En altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. We gebruiken een maximale variatie aan theatrale middelen en vertellen op een lichte, transparante manier. Bij Maas staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, op een bijzondere manier verteld. Maas is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.

Maaspodium
Het Maaspodium is een theatrale uitgaansplek met een dynamische en culturele inhoud. Kinderen, jongeren en jong volwassenen kunnen hier genieten van Maasproducties en gastprogrammering. Kijken, meedoen en zelf op het podium staan. Maas biedt theater en dans, maar ook muziek, fotografie, video, dance en dj’s. Maas is een plek waar werelden worden verbonden en generaties elkaar ontmoeten. En waar het publiek altijd een onderdeel is van alles wat er gebeurt.
Maas is een ruilbeurs van diensten en ideeën. We verleiden, fantaseren en handelen met alles wat we kunnen. Ouders, kinderen, opa’s en oma’s gaan samen naar voorstellingen, buurtbewoners doen mee met educatie en jong volwassenen krijgen de sleutel om uitdagende programma’s te maken.

Nog veel meer
Maas is theater en dans en nog veel meer. Het podium heeft twee mooie theaterzalen en een horecaplek, een feestruimte en een buitenterrein. Het gezelschap biedt voorstellingen maar ook lessen, backstage- en talentprogramma’s. En daarbij is er ruimte voor video, fotografie, muziek, eten, animaties, stand-up comedy, circus, mime en poetry.

Maas is stoer
Stroomt, beweegt, geeft energie

Maas is van nu
Dynamisch en altijd live

Maas is niet sjiek of duur
Maar gewoon bijzonder

Maas is fysiek en beeldend
Echt, dichtbij, uitdagend

En altijd kwaliteit

Missie Maas
Jonge mensen (professioneel) theater laten ontdekken en daarmee zichzelf en de wereld.
Maas stelt zich het bevorderen van professioneel jeugd- en jongerentheater en jeugddans in de ruimste zin ten doel. Zij tracht dit te realiseren door het maken van theater– en dansvoorstellingen, zowel in Nederland als in het buitenland waarbij ook andere disciplines kunnen worden betrokken; Het spelen van theater- en dansvoorstellingen, zowel in Nederland als in het buitenland; Het ontwikkelen van een eigen identiteit, specifiek op het gebied van jeugdtheater en jeugddans; Het stimuleren van haar publiek in creatieve en emanciperende zin, onder andere door uitwisseling tussen makers en publiek; Het bevorderen van en ontwikkelen van theater– en danstalenten; Het maken van een podium voor jeugdtheater en jeugddans in Rotterdam (uit: Oprichtingsstatuut Maas).|