A lively mix of theatre and dance for the whole family

The Mistress Ballet / 6+

By:
Maas Theater and Dance

Age:
6+

Genre:
Theater, Dance

Different locations

The Mistress Ballet

A mistress. Everyone’s had one. She teaches daily, writes things on the blackboard, gives punishments and patiently checks your work. But what does she do when she leaves the classroom? Is the miss teacher still a teacher then? And where does she go? Does she have a house or does she sleep on a judo mattress in the gym? Is your miss teacher a human being like you, and what does she do when she stops being a mistress? What’s the secret life of that familiar figure who stands in front of you caringly every day?

Maybe there’s a clearing somewhere in the forest where all the mistresses of the world come together, where they can be human beings again. They take off their glasses, throw all the homework in the bushes and build an enormous campfire for roasting marshmallows. They tell each other exciting stories, kiss princes and listen to pop music. Maybe your mistress is from another planet who flies around the universe on her own in her free time. Or she turns out to be a famous ballerina who secretly wears a tutu underneath her suit. The Mistress Ballet is about the secret life of the teacher and at the same time it’s an ode to the mistress.

  • Extra info

  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info

The makers about The Mistress Ballet

René Geerlings about The Mistress Ballet
“When you are six years old, the world revolves mainly around you. You don’t really wonder about other peoples’ lives, especially not when they’re adults. The Mistress Ballet offers an imaginative insight into the world behind the schoolboard. We put the mistress on a pedestal and make her of mythical proportions. Because growing and wising up is a delicate matter. And mistresses around the world bear a great responsibility. With this performance, we want to celebrate fantasy, but also support the significance of good education. And I promise you, after this performance, you will never look at your mistress the same way ever again.”

Moniek Merkx about The Mistress Ballet
“I was so inspired by the first interviews with some mistresses that I came up with a ton of adventurous scenes right away: rascals in the classroom, a mistress that is captured or has to marry someone even though she doesn’t want to. In my eyes, the mistress is a real hero. She has to fight against bizarre rules, an infinite amount of obligations and dragon like parents. It feels great to convert real educational concerns into absurd and exaggerated situations.”

Credits

Concept, direction:

René Geerlings

Text, advise:

Moniek Merkx

Choreography:

Cecilia Moisio

Composition:

Reinier van Harten

Performance:

Raymonde de Kuyper, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko, Katarzyna Sitarz e.a.

Scenography:

Sanne Danz

Costumes:

Judith de Zwart

Light design:

Remko van Wely

Dramaturgy:

Judith Faas

Hair and make-up:

Judith Tessa Hornstra

30 reacties op The Mistress Ballet

We zijn benieuwd wat je van deze voorstelling vond! Laat je het ons weten?

Roos (6 jaar)

"Ik vond het heel leuk en ik heet ook Roos! ik kom bijna niet stilzitten, het was soms een beetje spannend dat maakte het extra leuk! Dansen vind ik heel leuk, het zag er heel mooi uit. Bedankt!"

T. (8 jaar)

"De voorstelling was heel erg leuk! Het allerleukste vond ik dat de stagejuf en de gymjuf gingen samenwerken."

Lauren 8 jaar

"Super leuk! Heel erg goed gespeeld."

Naut (6 jaar)

"Ik vond het heel leuk. Vooral met dat roze pak vond ik grappig. En dat zingen vond ik ook leuk. De liedjes waren super mooi. Ik vond dat vechten heel tof! Ik vond het ook tof dat ze die juf doorzaagden."

Boukje Kuijs

"Grote aanrader. Dans was fantastisch en het verhaal voor ons en de kids goed te volgen. We konden de magie voelen. Solo van Blauwzuur was prachtig & maakte veel indruk!"

Anne

"Super leuke voorstelling.
Ik heb er van genoten."

Emma 9 jaar

"Dit was de mooiste en leukste theatervoorstelling van mijn leven,het had veel muziek en ik kwam helemaal in het verhaal.ook was het super grappig,het is echt een aanrader."

Janneke

"Wat een heerlijke voorstelling! Zowel mijn zoon van 7 als ikzelf (toevallig juf in opleiding) hebben erg genoten van de juffen, het verhaal, zang en dans! Het was spannend, vol humor en energie. Ook prachtige decors en choreografie!"

Lynn 8 jaar

"Het leukste vond ik de dans juffen maar eigenlijk vond ik alles wel super leuk."

Maurice en Arthur

"Geweldige voorstelling! Nu weten we dus hoe het er op school echt aan toe gaat in de lerarenkamer 🧹🪚"

Maria

"Echt geweldig en dan waren wij nog wel 55+
Dank u voor de fijne middag"

Marcelle

"Wat een geweldige leuke voorstelling met muziek, dans, geweldige teksten en mooi gespeelde rollen. Genoten met dochter en kleindochter!"

Miep

"Super leuke voorstelling. Op en top theater in al zijn facetten. Leuk verhaal, goed gespeeld, prachtig decor, mooie dans en zang. Weer een fijn zaadje geplant om de liefde voor theater te laten groeien :)."

Sabrina

"Samen met mijn dochter van 8 en mijn moeder, heb ik de hele voorstelling genoten! Het verhaal was spannend, de dansen gaaf, mysterieus en zelfs hilarisch, en liedjes met verrassend mooie zang. Goed veel humor, ook dat de kindjes, ouders en grootouders van nu aanspreekt! Geniaal. Bedankt!

NB en wij hebben niet gemerkt wie er vervangen was door Corona … ik zie het hier nu op de foto’s; goed gedaan!!"

Sanne

"Waanzinnig genoten vanmiddag in Eindhoven!"

Miriam

"Leuke voorstelling die voor elke juf/meester een aanrader is om te gaan kijken. Wij zijn geen juf/meester en hebben ervan genoten. Ons zoontje van 8 jaar vond het ook heel leuk. Dus eigenlijk een aanrader voor iedereen. Het lijkt een sprookje, maar er komen veel hedendaagse schoolzaken aan bod. En dat gebracht met een beetje spanning en veel humor."

Wil Koelewijn

"Erg leuke voorstelling. Afwisselend, goed geacteerd, grappig, mooi decor, mooie kostuums. Kinderen en volwassenen in de zaal waren soms muisstil en werden op een komische manier bij het verhaal betrokken."

Pepijn

"Één van de beste kindervoorstellingen die ik ooit gezien heb. Nog nooit kinderen zo lang gebiologeerd gezien door dans, muziek en acteren verwerkt in een spannend verhaal met humor, drama en levenslessen. Naderhand zie je de kinderen het verhaal naspelen, zingen en dansen. Onvergetelijke ervaring."

Dirk

"We hebben genoten van het dansen, acteren en zingen. Een verrassend stuk vol met humor en energie. Moet je zien!"

OBS Bommelstein

"Sandy, van harte gefeliciteerd met een zeer geslaagde avond! da s nog ns werkdruk verminderen…. breng ajb onze complimenten aan iedereen die betrokken is bij Het Juffenballet….Fijne dag en lekker ‘smilen’ deze dag."

Marleen

"Een leuke, flitsende voorstelling met veel dans. Weer eens wat anders dan we tot nu toe gezien hebben en zowel voor mijn zoontje van 7 als voor mij erg leuk om naar te kijken. Een bijzondere belevenis!"

Hinde

"Het was een erg leuke voorstelling, dat het publiek zelf mag stemmen en dat we de mee mochten doen met de gym, was erg leuk. Heel goed geacteerd en ook heel grappig dat 2 van de 4 juffen door mannen werden gespeeld. Alleen zijn Engelse liedjes nog wel een beetje lastig voor wat kleinere kinderen. Maar het decor en de geluidseffecten waren heel mooi en het is een geweldige voorstelling voor jong en oud."

Kim

"Een heerlijke voorstelling voor jong en oud. Zeker niet alleen voor kinderen, ook voor tieners en volwassenen. Een prachtige voorstelling vol dans, zang, humor en sterk acteerwerk. En een lust voor het oog."

Cisca de Wit

"Lieve ‘juffen’, wat een prachtige voorstelling vanmiddag in het Zaantheater. Goed verhaal, fantastisch gespeeld en gedanst! Mijn buurman en ik begonnen bijna te applaudisseren na jullie oproep aan de ouders om niet zo te zeiken.
Dank voor jullie performance!"

liefsfelix

"Gisteren hebben wij een super leuke middag gehad bij de première van Juffenballet. Bijzonder stuk, in een tijd waar er door leerkrachten zoveel gestaakt (moet) worden voor beter onderwijs. Onze meiden zagen vooral juffen die buiten de klas heel gek en soms ook gemeen doen. Hoe dan ook, veel gelachen en weer wat meegekregen om over na te denken."

Nora Brouwer

"Wat een geweldige voorstelling gisteren, we hebben genoten! Super bedankt en heel veel succes met de organisatie en de optredens in het land. Complimenten voor iedereen die eraan meegewerkt heeft om deze productie te maken en uit te voeren. TOP!"

Boet, 11 jaar (Podiumkids Jury)

"Ik heb heel erg genoten van deze wonderlijke voorstelling. Ik raad het aan om hier met je familie naartoe te gaan het is spannend, grappig, mooi en een beetje herkenbaar voor kinderen op de basisschool Het was leuk en ik ben erg blij dat ik er naartoe ben gegaan."

Maarten, 10 jaar (Podiumkids Jury)

"Ik vond het een mooie voorstelling met veel humor, spannende momenten en veel fantasie. Het verhaal lijkt op een sprookje maar heeft ook dingen die uit een waargebeurd verhaal zouden kunnen komen. Er werd bijvoorbeeld getoverd, maar er werd ook gewoon lesgegeven. Na de voorstelling hebben we gedanst."

Amber, 9 jaar (Podiumkids Jury)

"De acteurs speelden heel goed. Ik vind dat zij gewoon echt in hun rol zaten en dat vond ik wel bijzonder. Er werd wel veel beetje boos gespeeld, maar dat is toch best moeilijk om te spelen en dat weten veel mensen niet. Het podium was spannend. En die was alsmaar anders. Ik heb bijvoorbeeld, een school, achter een doek. En in een bos. Was allemaal erg mooi gemaakt, snelle wisselingen van school naar bos."

Martine Dikstaal

"Eerst mocht ik het als juf zien en daarna als moeder mee met groep 6 waar mijn dochter in zit. Beide keren volop genoten van een geweldig stuk! Los van de humor ook prachtige zang en dans. De keer met mijn dochter ook gezien wat het deed met een zaal vol kinderen, echt geweldig! In alle jaren (ook met zoon die ouder is) mee geweest naar dit soort voorstellingen voor school, maar nog nooit een zaal vol kinderen gezien die van begin tot einde zo erin meegaan. Echt heel knap!"

Jouw reactie

Welkom op onze website!

BEDRIJF maakt op deze website gebruik van cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, en voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Je hebt ook de keuze voor 'minimaal', als je dit liever niet hebt. 

Filter on:

There are no results. Try another keyword.

There are no results with this filter. Try another filter or keyword.