Adventure beyond the rainbow

The Ozard of Wiz / 9+

By:
Maas Theater and Dance / ROSE Stories

Age:
9+

Genre:
Theater, Music, Dance

Different locations
Spring break
Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht
Before
International tour
Schauspielhaus Zürich, Switzerland
Before
International tour
Schauspielhaus Zürich, Switzerland
Before
International tour
Schauspielhaus Zürich, Switzerland
Before
International tour
Schauspielhaus Zürich, Switzerland
Before
International tour
Schauspielhaus Zürich, Switzerland
Before
International tour
Schauspielhaus Zürich, Switzerland
Before
International tour
Schauspielhaus Zürich, Switzerland
Before

You watch the same movie over and over, as often as you possibly can, and completely become one with the story. You’re a scared girl, scarecrow, lion, tin man, the good witch, **bad witch and a magician. You dance and act out the entire The Wiz fantasy.

Then, suddenly, the door of your safe room swings open, forcing you to deal with the real world and all of its prejudices, rules and checkboxes. All of a sudden you’re looking at yourself through the eyes of others and all that used to be self-evident disappears. You wish to leave this place and through some force of magic you are lifted by a storm and end up in a world fár beyond the rainbow.

In The Ozard of Wiz, 7 people venture back to their childhood, a time free of shame. All of them hope to find what they’ve been looking for their entire lives: brains, courage, a heart and a home. This wonderful play is served with a 70s inspired blend of vogue, pop music and melancholie.

I feel like a feather in a toolbox.
I wish I could surf through my life without questions.
Obviously be present, just like everyone else.
But that's not the case, I have to pay attention.
Don't wave, don't laugh, don't yell when I recognize someone.
Play with cars, a football and swords.
Don't get excited, because then all the alarm bells will go off.
Mainly have a bored look, just like everyone else.
Wearing a tough, angry boy's veil.
Incognito.
Actually, move as little as possible.

 If only a tornado would lift me up and take me far away from here.

  • extra info

  • extra info
  • extra info
  • extra info
  • extra info
  • extra info
  • extra info
  • extra info
  • extra info
  • extra info

Credits

Concept, direction:

René Geerlings

Performance:

Ayrton Fraenk, Romy Rockx, Reinier van Harten, Art Srisayam, Danijel Petrovic, Marie-Léa Morales, Laurien Riha

Choreography:

Guilliano Pinas

Music:

Reinier van Harten

Costumes:

MAISON the FAUX (Joris Suk)

Decor:

Calle de Hoog

Light design:

Remko van Wely

Co-production:

Maas Theater and Dance & ROSE Stories

Photo and videography:

Jaap Scheeren (campaign image), Kamerich & Budwilowitz (scène photo's), Huub Laurens (trailer), CJP. Roxas (teaser), Ciska Mei (the making of Oz)

booking inquiries

theater:

big black box

playing period:

14 December 2022 t/m 5 March 2023

duration:

75 minutes (max 2x per  day)

playing surface:

10 m w x 10 m d x 4,5 high

floor:

floating floor

age:

9+

school performance:

primary school class 5-8

maximum:

in the theater: 250 students*

free performances:

no maximum

education:

workshop

* included supervisors

Contact: Rosa Brinks / rosa@maastd.nl

53 reacties op The Ozard of Wiz

We zijn benieuwd wat je van deze voorstelling vond! Laat je het ons weten?

Lena Bauer

"Wir haben das Stück in Zürich gesehen und waren begeistert absolut talentiertes Ensemble es war mitreissend das voguing war genial, tiefsinnige Geschichte, fantastisch. Dankeschön"

Etta Maris

"Superleuke voorstelling, ook voor volwassenen! Barstensvol positieve energie. Onroerend en tegelijkertijd grappig. Leuke effecten met het decor van bewegende kleding. Fantastische dansers/acteurs, wat een uitstraling! En hulde ook aan het hondje."

H.Luesink

"Was een leuke voorstelling,de moeite waard om naar het theater a/h spui in
Den Haag te komen.
Na de tijd lekker naar Scheveningen gegaan."

Ellen Hofland

"Met mijn oudste (21) en jongste (9) naar de voorstelling geweest. Alle drie waren we zwaar onder de indruk. Veel te snel afgelopen! We want more!!!"

Pam

"Geweldig mooie voorstelling waarin ik ben meegezogen in alle emoties die de revue passeerden. De dansers waren fenomenaal in hun bewegingen. En Toto wat een schattig zoet beestje 😍. Die paste ook helemaal in de voorstelling.
Het is een voorstelling die publiekswaardig is. Heb dan ook gestemd met volle overtuiging op alle aspecten ‘fantastisch’."

Aad

"Gisteren als 75-jarige gayman de indrukwekkende voorstelling gezien met heel veel knipogen en serieuze verwijzingen naar 'je mag zijn wie je bent'. Geweldige acteurs, die in dans en teksten gevoelens konden benadrukken die menigeen zal herkennen. Goed om mensen aan het denken te zetten. Een mooi opstapje voor de jonge mensen die nog een weg te gaan hebben. Blijf wie je bent en terk je van de wereld om je heen zo min mogelijk wat aan. Het kan!!!!!"

Olivia (9)

"Het was heel leuk, het laat zien dat je jezelf kan zijn. Ik heb me geen seconde verveeld. Het gaat ook een beetje over LHBTIQ+. Oftewel de beste voorstelling die ik heb gezien."

Rina

"Ik heb 4 keer zitten huilen en nog veel vaker dan dat hard gelachen of gefascineerd gekeken naar de dans en bewegingen en hoe deze acteurs zóveel dingen kunnen uitbeelden. Zoals stoer én bang zijn tegelijk!? Indrukwekkend!"

Jos Bol

"Vanmiddag in Houten de voorstelling gezien, prachtoig, kwetsbaar, sterk en kleurrijk. Beeldschoon decor en kleding! Het raakte mij persoonlijk.
Als Gay man riep het herkenbare herinneringen op. Wat heerlijk om zo jong perspectieven op andere werelden te krijgen. Complimenten aan alle mooie dansers/acteurs.
Ik ga de voorstelling promoten voor onze scholen in de provincie Utrecht. Ook zou ik graag kijken of de voorstelling is te programmeren voor het Regenboogcafe in IJsselstein in het najaar.
Maastheater Well done! Actueel en betekenisvol!!"

Renske

"Renske (9 jaar): ik vond de voorstelling superleuk, want ik zit zelf ook op toneelles. Ik vond dat de spelers mooi zongen. Het gillen vond ik minder fijn. Het hondje was heel schattig, maar steelde wel een beetje de show. Het verhaal vond ik heel goed, want iedereen mag zichzelf zijn."

Stephanie

"Ook ik en mijn dochter waren kwamen blij naar buiten. Ik onder de indruk van het lef en de moed van de dansers. Mijn dochter met weer een wat breder wereldbeeld en geinspireerd door de dansers!"

Valerie

"Wat een prachtige ontroerende voorstelling! Genoten van de zang, dans en t spel! Mijn zoontje van 9 heeft ademloos zitten kijken en vond t leuk dat er een kus in zat met zowel een vrouw als met 2 mannen. Hulde voor jullie!"

Reina

"Even een traantje wegpinken- voor de jongetje in die grijze trui. En dankbaar dat ik en mijn kinderen (incl m’n kleine cross dresser) in een tijd leven waar dit te zien is. Heel mooie, grappige en indrukwekkende voorstelling.
Dank"

Marleen

"Mooi, ontroerend, herkenbaar, prachtige stem, super mooie dans."

Mirjam

"Hele toffe voorstelling met veel karakter en eigenheid in dans en dansers!"

Jeroen Manders

"Wat een prachtige en bijzondere voorstelling! Mooie dans, mooie live zang (! ik dacht in het begin:"waarom playbackt die éne jongen de hele tijd wèl en die anderen niet de muziek mee?"), een verassend en spannend toneelbeeld. Een mooi idee prachtig en liefdevol uitgevoerd. De 'slappe pop dans' blijft me nog lang bij!"

Gwen Sengers

"Een prachtige queer viering voor de hele familie, puber+."

Andjolina

"Heel mooie voorstelling, moest bijna huilen :')"

Klaas

"Mijn vrouw en ik vonden het erg mooi. Een prachtige voorstelling. heel mooi hoe de danser bewegen. apart decor.
Wij waren met een ouder echtpaar en die vonden het niets. zo zie je maar weer dat smaken verschillen."

Suzanne

"Geweldig! Goed qua zang, dans, verhaallijn en diepgang. Geboeid van begin tot eind, met herkenning, vertedering en humor. Wie nog niet geweest is, ga er heen!!!"

Monique

"Wat een heerlijke frisse voorstelling waar onze puberdochters en wij ook van genoten hebben. Mooie kwetsbaarheid, humor, dans, mime en vet decor! Ook herkenning van de worsteling naar de zoektocht wie je bent. Home is where the heart is!❤️ Wel zielig voor Toto...😰"

Eryn (10) van de Krakeling KinderRaad

"Ik heb net de voorstelling gezien in de Krakeling en wilde nog even laten weten wat ik er van vond. Ik vond het geweldig, de zang, dans, de grappen. Maar vooral de boodschappen die ze mee gaven. Zoals dat meisje dat gewoon nee zei, omdat ze daar niks bij voelden. Ik heb er zelf geen last van, maar voor anderen is dit heel belangrijk, ik vind dat erg mooi dat ze dat verwerkt hebben in de show. De dans vond ik heel mooi, al die bewegingen echt prachtig. De muziek was mooi en de zang was erg goed. Ik moest op het einde zelfs een traantje weg vinken. Omdat ik alles heel mooi is en omdat ik het zo erg vind dat kinderen daar last van hebben. Ik heb er erg van genoten. Ik geef het 5 sterren van de 5."

Angela

"Een waanzinnig voorstelling.Ik heb genoten en gelachen maar tevens ook ontroerend. Prachtig gezongen!! Deze voorstelling verdient de Podiumkids Publiek prijs mijn stem hebben jullie!"

Eva

"Heel erg knap om een bekend gegeven zo om te buigen naar een dieper gelaagd geheel. Geweldige cast, inspirerende choreografie, goed gezongen en mega creatief. Ik heb echt van jullie genoten. Werkelijk fantastisch."

Chantal

"Herkenbaar en pakkend. Wat veel mensen denken of voelen super mooi vorm gegeven en geregisseerd in een theaterstuk. Knap gedaan erg leuk!"

Kiran

"Samen met mijn opleiding deze voorstelling mogen bijwonen. De voorstelling gaf mij als kijker een realistische kijk in het leven van iemand die op zoek ik naar zichzelf en/of zoekt naar een manier van kunnen/mogen uiten. Ook bevat de voorstelling prachtige muziek- en dansstukken. De cast was erg verschillend en uniek, wat ik persoonlijk super mooi vind om te zien!"

Ailed

"Super mooi gespeeld, gedanst en gezongen, decor en kleding ook prachtig. Toto was goed om even te zien maar de hele choreografie en dat hij de hele tijd op het podium was hoefde voor mij niet."

Lies

"De voorstelling was echt suuuuuper leuk en het hondje was ook suuuuper schattig én de dansjes waren suuuuuper leuk!!!!!!!"

Lucss

"Een bijzonder vrolijk en inspirerend theater. Kan niet vaak genoeg gebracht worden. De kinderen vonden het ook erg leuk."

Marieke

"Wat een geweldige voorstelling. Echt een aanrader. Prachtige dans en zang. Wat stellen de spelers zich kwetsbaar maar ook zo krachtig op. Mijn kinderen (11 en 12) hebben ook enorm genoten. Ondanks haperende techniek prachtige voorstelling neergezet."

Sandra

"Prachtige verbeelding van persoonlijke verhalen. We zijn fan geworden!"

Zayira

"Echt een prachtige voorstelling! Energiek, prachtig vormgegeven en voelde vernieuwend aan. Zowel ik als mijn vriendin waren jaloers op de kinderen in de zaal die op jonge leeftijd al een voorstelling met zo’n mooie boodschap meekrijgen. Een absolute aanrader!"

Janine + Noor

"Inspirerend, ontroerend en met humor gebracht. We hebben genoten vanmiddag! Stuk voor stuk mooie, herkenbare karakters, die je weer even laten stilstaan en nadenken, ook ver na de voorstelling."

Marloes & familie

"De dansmoves waren spectaculair, er werd wat weinig in gepraat, maar toto was erg leuk!"

Odelivia

"Vandaag met de kindjes geweest en we vonden het allemaal super leuk !! Mooie dans... vrolijke beats .. top !"

Linda

"Een prachtige voorstelling met een mooie boodschap. De dans raakte me. Mooi!"

Rens

"Het hondje was super schattig. Ik vond het goed georganiseerd en leuk dat ze vertelden hoe ze zich voelde. R 10 jaar."

Merlin

"Was echt een prachtige show. Het was net alsof ik er zelf stond, vroeger met de meiden terwijl ik er zelf toch niet echt in paste."

Cassim

"Fantastische voorstelling, ik had geen idee wat me te wachten stond, maar de boodschap was duidelijk maar op een erg goede manier in beeld gebracht."

Erna W.A.

"Topcast: Toto en de acterenden. Prachtig decor en slot met die eindeloze folie. Duidelijke boodschap."

frank

"heel erg leuke voorstelling,goede muziek,dansen."

Hilde

"Mooie voorstelling met geweldige vogue dansen, leuke outfits en vooral een hele mooie boodschap!"

Hilde

"Mooie voorstelling met geweldige vogue dansen, leuke outfits en vooral een hele mooie boodschap!"

Sander

"Waanzinnig mooie voorstelling, die diep ontroert en je overrompelt in alle kleuren die cast en crew tevoorschijn toveren. Je komt ogen en oren tekort :)"

nicky

"ik vond het GEWELDIG vooral die dansen en op het einde de catwalk, dank jullie wel"

Finn + Mar

"Genoten! Helemaal opgezogen in de verhalen en dynamische dansen."

Olympia

"I loved it, it was really beautiful, I noticed that it touched many hearts in between the people and it is part of such a big story we have to tell more. Thank you for this experience, I am really grateful for witnessing it <3"

Juul

"Het was fantastisch om naar te kijken en ik moest ook heel erg lachen. Dat met die kleding vond ik heel goed bedacht. Ik zou het iedereen aanraden!! En dat hondje was gewoon te schattig!!"

Kaat

"De voorstelling was superleukkkk😃. En vooral voor de eerste keer!! Het hondje was veel te schattig en ga hem heel leuk aankleden. Cool dat de meneer van koken met konijnen ook mee deed 🐰 leuk dus 😍"

Giulia

"Just wonderful! Impressiv performance in a beautiful stage.
It Made me cry how this fantastic ensemble shows the topics of idendity, prejustice, love
Thank you!!!"

Pien

"Super leuk!Ik geef jullie een 10!"

Avi

"Indrukwekkend! Fantastische dansen, dramatisch mega leuk!"

Inez Derksen

"Dit lijkt me echt een voorstelling om naar uit te kijken. De persoonlijke motivatie van regisseur René om dit te willen maken, raakt!"

Jouw reactie

Welkom op onze website!

BEDRIJF maakt op deze website gebruik van cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, en voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Je hebt ook de keuze voor 'minimaal', als je dit liever niet hebt. 

Filter on:

There are no results. Try another keyword.

There are no results with this filter. Try another filter or keyword.