fbpx

Maas theater dans podium

Life is nothing but a battle
 • breakdance performance
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. Een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten.

Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme. In een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen zoeken zij de confrontatie met zichzelf en met elkaar op. Ze ontleden battle codes, delen hun blessureleed en zijn open over het oneindige trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars skills and fails.

Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft, dompelt theatermaker Jolanda Spoel zich onder in de wondere en explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens niet alleen een breakdancefeestje maar ook een eerlijke voorstelling (90% waar) van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. Een voorstelling waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen. In elke stad wordt de crew verrast met een guest appearance.

Duur voorstelling: 60 à 70 minuten (o.v.b.)

Jolanda Spoel over B-BOY
“B-BOY is een ode aan breakdancers. Als theatermaker wil ik niet alleen de acrobatische virtuositeit van breakdance uitlichten, maar ook de vertelkracht, want die is veel groter dan vaak wordt gedacht. Ik ga op zoek naar paralellen tussen de battle wereld en het echte leven. De b-boy’s zijn in deze voorstelling stoer en kwetsbaar tegelijk, we highlighten de schoonheid van breakdance, maar ook de (spreekwoordelijke) kras op de plaat.”

Hiphopweekend 
Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november is B-BOY onderdeel van het Hiphopweekend. Laat je dit weekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november  inspireren door de rijke hiphopcultuur met dans, spoken word, theater en film in het Maaspodium. We organiseren een Meet-Up op de openingsavond. Er is een DJ, ruimte om te freestylen en er zijn natuurlijk hiphopvoorstellingen van vooral Rotterdamse talenten en legendes.
>>Klik voor meer info over Hiphopweekend

 • Quotes

 • Credits

 • Educatie

 • “In de voorstelling zitten ook zeer energieke groepschoreografieën, maar spektakel en uiterlijk vertoon zijn slechts bijzaak in B-BOY. De voorstelling wil ook kwetsbaarheid tonen en laten zien hoe deze dansvorm los van regeltjes zich voortdurend ontwikkelt.” Theaterkrant

  “Adembenemende schoonheid die een hele voorstelling lang in alle mogelijke variaties vastgehouden wordt. (…) Vijf totaal verschillende mannen creëren met elkaar een ontroerend en inspirerend feest van spierkracht, humor en ongelofelijke souplesse. Maar ze schuwen ook de twijfel en de zwartheid niet. Ze zijn stoer én kwetsbaar, zwepen elkaar op en zijn vertederend lief.” Theater- en Musicalnieuws

  “B-Boy verlegt fysieke grenzen en gaat tot het extreme. Van één op één battles tot een groepsbattles, ze geven alles, laten alles zien en geen move gaat hen te ver. (…) Jolanda Spoel heeft als theatermaker de kracht en het verhaal achter de danser perfect neergezet.” I Love Theater ♥♥♥♥♥

  “Director Jolanda Spoel has created a clearly structured show that leaves plenty of room for the five breakers to showcase their strengths and share their life stories.” Movement Exposed

  “Meer dan een uur kun je je over de skills van deze dansers verbazen. Ze zijn onvoorstelbaar sterk en behendig, hun energie lijkt onuitputtelijk.” ★★★★ 7Days

  “De dansers hebben een perfecte beheersing van hun lichaam en maken de meest ingewikkelde moves die er soms moeilijk maar vaak ook simpel uit zien. En even later besef ik pas dat het zo simpel niet is.” Het Grote Recensieboek

 • Concept, regie: Jolanda Spoel
  Dans: Pom Arnold, Kenji Hendriks, Tim Jansen, Dietrich Pott, Remses Rafaela
  Guest appearances: Sheyda DarabAlicia Anais Fuentes Sifuentes, Quinty van SelowLucinda Wessels
  Choreografie:
   Lloyd Marengo, Jolanda Spoel en de dansers
  Compositie: Marlon Penn
  Decor: Laura de Jong
  Kostuums: Dorine van IJsseldijk
  Licht: Claus den Hartog
  Dramaturgie: Dorien Folkers
  Videoprojecties: Steven Elbers
  Teaser: Thomas Bos

 • Workshop
  “Dancing is the body talking. You can say anything you want.” Mohammed Iro.
  In de workshop bij B-Boy duiken we in het ontstaan van de hiphopcultuur en ontdekken we de zeggingskracht van ons lijf en van onze woorden. Samen met een theaterdocent en een spoken word artiest onderzoeken we thema’s als kwetsbaarheid en rivaliteit. Om die vervolgens in eigen geschreven teksten en in beweging te vertalen naar de vloer.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling op school in een gymzaal, dansstudio of dramalokaal
  Duur: 60 minuten
  Wie: Dansdocent van Maas
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats

  Breakdance college
  In een interactief breakdance college praten we de deelnemers in een half uur bij over breakdance. We beginnen met een stukje geschiedenis: hoe is de breakdance ontstaan. Daarna bespreken we alle basismoves en we eindigen met een demonstratie van de moves.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 30 minuten
  Wie: Dansdocent van Maas
  Capaciteit: 30 leerlingen in de klas / 90 deelnemers in het theater
  Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats

  Contact: sara@maastd.nl

  De workshop en het college zijn ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.

  Thema’s
  breakdance / battles / hiphop principles / rivaliteit

8 reacties op B-BOY

 1. Gisteren, 10 oktober in Hengelo, deze voorstelling mogen beleven. Het is een aanrader voor jong en oud! De groep weet me te boeien, aan het lachen te brengen, maar zeker óók te ontroeren. En dat laat zien dat hier kwaliteit stond, dans, acrobatiek en theater, alles in één, verbluffend. Een dik uur, waarin je blijft verwonderen wat er een fysieke maar óók mentale kracht er bij de spelers aanwezig is. Ga zeker na een volgende voorstelling!

 2. Super ,!! in hengelo geweest, helaas had niemand dextro voor je..;)

  genoot van de strakke samendans/beweging die soepel eruit…zag maar ondertussen …..om dat zo te kunnen doen,klasse!

  Ook ogenschijnlijk kleine dingetjes ….
  zo gauw je je voorstelt dat na te ‘moeten ‘doen…pfft…

  en muziek … goeie ,
  thx ~

 3. Op 3 oktober in Korzo geweest. Onze eerste keer, dat we waagden eens wat anders te bezoeken dan Opera en Ballet. Optimaal genieten was het en wat een fantastische ervaring om de interactie te zien van deze prachtige mannen met elkaar, maar ook in directe communicatie met ‘t jonge publiek. Als 70 jarigen voelden we ons energiek en opgeladen Een absolute verademing, deze hele avond: ‘performance en sfeer’ Bravo!

 4. De première gezien! Manmanman wat een voorstelling! Echt zo genoten! Onder de indruk van de inhoud, de afwisselende dynamiek, de balans tussen diepgang en humor. Zeer sterke regie!! Hulde!!! En wat een innemende dansers. Ik kom zeker nog een keer!

 5. Ik hoorde alleen maar positieve berichten op de voorstelling. Fijn dat de leerlingen zo genoten hebben van B-BOY! Ook weer bedankt voor de goede organisatie.

 6. Wat was het een goede voorstelling gisteren!
  Ik was echt onder de indruk. Zowel van de dansers als onze leerlingen.
  Dit was hun eerste voorstellingsbezoek met onze school.
  Jullie hebben hen echt goed ontvangen.

Geef een reactie

Of deel B-BOY op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • B-BOY
 • B-BOY
 • B-BOY

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

 • B-BOY 30CC Leuven 10:30 uur
 • B-BOY Theater Zuidplein Rotterdam 15:00 uur
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam 13:30 uur
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam 10:30 uur
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam 13:30 uur
 • B-BOY Energiehuis Dordrecht 00:00 uur
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam 00:00 uur
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam 17:00 uur
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam 13:30 uur
 • B-BOY De Lieve Vrouw Amersfoort 14:00 uur
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam 13:30 uur
 • B-BOY Schouwburg de Lawei Drachten 13:30 uur
 • B-BOY Schouwburg de Lawei Drachten 13:45 uur

Gespeeld

 • B-BOY Maaspodium Rotterdam
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam
 • B-BOY Korzo Theater Den Haag
 • B-BOY Korzo Theater Den Haag
 • B-BOY Korzo Theater Den Haag
 • B-BOY Maaspodium Rotterdam

Bekijk de openbare voorstellingen