Maas theater dans podium

Een betoverend liefdesverhaal
 • 8-108 JR
 • families
 • theater
Speellijst / tickets

Een betoverend theaterspektakel in een zingend bos voor iedereen van 8 tot 108.

Op 29 maart 2017 ging de Disney-film Beauty and the Beast in première in de Nederlandse bioscopen, met Emma Watson in de hoofdrol. Een paar maanden later kunnen Beautyfans genieten van de theaterversie van het verhaal. Want vanaf 14 december 2017 toert Maas theater en dans door heel Nederland met Beauty en het beest, een coproductie met Stadsschouwburg Utrecht (waar de voorstelling van 20 tot en met 30 december 2017 tijdens de kerstvakantie te zien is) en het Nederlands Kamerkoor.

MID_Beauty en het beest_Maas theater en dans_ Noa Verhofstad
Beauty en het beest, vanaf 14 december 2017 in het theater

Welk meisje heeft de moed om een monster te kussen? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo donker en dik. Kortom: echt afstotelijk. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een pratend paard aan, raakt Beauty verdwaald in een wereld van kwaadaardige kinderen en goedhartige helpers. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos. Een betoverend liefdesverhaal met dwaaldansen en elfenmuziek voor iedereen van 8 tot 108.

Moniek Merkx over Beauty
“Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, die een monster in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Ik stel me voor dat het zich afspeelt in een lyrische wereld met een duister bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Verleidelijke dreiging met indringende zang in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.”

Speel jij mee?
Ben je tussen de 8 en 16 jaar en wil je mee dwaaldansen met Beauty of in de grappige hofhouding van het woeste beest? In iedere stad zijn we op zoek naar jonge Beauty’s en beesten, die samen met acht spelers van Maas en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor het verhaal kunnen vertellen. Ben je geïnteresseerd: meld je dan aan bij Maas via educatie@maastd.nl. Klik hier voor meer info.

 • Credits

  Tekst, regie: Moniek Merkx
  Met: Niek van der HorstRosa van Leeuwen, Freek NieuwdorpGale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen (stage), Gihan Koster (stage) een groep jongeren en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor
  Muziek: Joop van Brakel e.a.
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Gé Wegman
  Choreografie: Art Srisayam
  Beeld: Noa Verhofstad
  Coproductie: Maas theater en dans, Stadsschouwburg Utrecht, het Nederlands Kamerkoor

  Beauty en het beest is mede mogelijk gemaakt met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.
  Prins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo    vsbfonds-voor web

 • Partners

  Stadsschouwburg Utrecht
  Na het succes van Jungleboek presenteert Stadsschouwburg Utrecht met Beauty en het beest de tweede voorstelling van een nieuwe kersttraditie. Dit keer niet met Ish Dance Collective en Jungle By Night, maar met Maas theater en dans en het Nederlands Kamerkoor. Genoeg ingrediënten voor een spannend avontuur! Beauty en het beest is te zien in Stadsschouwburg Utrecht van 20 tot en met 30 december 2017.

  Nederlands Kamerkoor
  Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot​ de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

 • Educatie

  Workshop
  We gaan met de leerlingen geluiden maken en dansen; we leren hen een aantal maten van de muziek plus een bewegingsreeks uit de voorstelling. De groep wordt verdeeld in geluidenmakers en dansers. Terwijl de ene groep geluiden maakt uit het bos, bedenkt de andere groep hoe je in dit bos kan verdwalen. Op het geluid van wind, brekende takken en gegrom, rennen, springen en struikelen we op zoek naar de prins achter het monster.

  Wanneer: Enkele dagen voor de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Workshopdocent van Maas
  Capaciteit: 30 leerlingen
  Prijs: in overleg
  Contact: sara@maastd.nl

  Deze workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater, voorafgaand aan de voorstelling.

Op Reis

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

 • Beauty en het beest Kunstmin Dordrecht 00:00 uur - Optie
 • Beauty en het beest Den Haag Koninklijke Schouwburg 13:00 uur
 • Beauty en het beest Stadsschouwburg Haarlem Haarlem 12:30 uur
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 09:30 uur - Optie
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 09:30 uur - Optie
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 12:30 uur - Optie

Bekijk de openbare voorstellingen