Maas theater dans podium

Een betoverend liefdesverhaal
 • 8-108 JR
 • families
 • theater
Speellijst / tickets

Een betoverend liefdesverhaal in een zingend bos voor, iedereen van 8 tot 108.

MID_Beauty en het beest_Maas theater en dans_ Noa Verhofstad

Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108.

Beauty en het beest wordt gespeeld door acht professionele acteurs / dansers, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en in elke stad acht lokale kinderen en jongeren. Beauty en het beest is een coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor.

Duur voorstelling: 75 minuten.

Moniek Merkx over Beauty
“Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, dat een beest in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Ik stel me voor dat het zich afspeelt in een lyrische wereld met een duister bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Een grote groep fysieke acteurs buitelen acrobatisch door het bos. En de beste zangers van Nederland zingen stevige popmuziek van Joop van Brakel en prachtige, minimal muziek van David Lang. Aangename suspense in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.” Regisseur Moniek Merkx en Maas wonnen in 2017 de Gouden Krekel (VSCD award voor meest indrukwekkende jeugdproductie) voor de voorstelling Liefde.

Speel jij mee?
Ben je tussen de 8 en 16 jaar en wil je mee dwaaldansen met Beauty of in de grappige hofhouding van het woeste beest? In iedere stad zijn we op zoek naar jonge Beauty’s en beesten, die samen met acht spelers van Maas en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor het verhaal kunnen vertellen. Ben je geïnteresseerd: meld je dan aan bij Maas via educatie@maastd.nl. Klik hier voor meer info.

Beauty en het beest is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2018! Stemmen kan via de onderstaande button:

 • Credits

  Tekst, regie: Moniek Merkx
  Spel/dans: Niek van der HorstRosa van Leeuwen, Freek NieuwdorpGale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen (stage), Gihan Koster (stage)
  Zang:  Nederlands Kamerkoor (Emilio Aguilar, Martijn de Graaf Bierbrauwer, Henk Gunneman, Marijke van der Harst, Frank Hermans, Laura Lopes, Ingrid Nugteren, Åsa Olsson, Margreet Rietveld, Bethany Shepherd, in wisselende samenstelling)
  Ook met: in elke stad acht à tien lokale kinderen en jongeren, in totaal 240
  Muziek: Joop van Brakel
  Het Nederlands Kamerkoor zingt daarnaast ook een vijftal composities van David Lang (© G. Schirmer Inc., New York, VS / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage) *
  Arrangementen: Keimpe de Jong
  Repetitor Nederlands Kamerkoor: Béni Csillez
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Gé Wegman
  Dansadvies: Art Srisayam
  Dramaturg: Dorien Folkers
  Assistenten: Seline Gosling (regie), Lonneke Cuppen (decor), Kyra Vivian Wessel, Lotte van Dijk (kostuums)
  Regie kinderen: Zoscha van Erkel, Sara Giampaolo, Lizzy Hennequin
  Beeld: Noa Verhofstad
  Coproductie: Maas theater en dans, Stadsschouwburg Utrecht, Nederlands Kamerkoor

  Beauty en het beest is mede mogelijk gemaakt met steun van het VSBfonds, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde en de Gravin van Bylandt Stichting.
  vsbfonds-voor webPrins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo Elise Mathilde stichting logo

  * van David Lang (© G. Schirmer Inc., New York, VS / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage):
  Little Match Girl Passion: When It’s Time For Me To Go
  Evening Morning Day
  Little Match Girl Passion: Dearest Heart
  Little Match Girl Passion: Come Daughter
  Just

 • Partners

  Stadsschouwburg Utrecht
  Na het succes van Jungleboek presenteert Stadsschouwburg Utrecht met Beauty en het beest de tweede voorstelling van een nieuwe kersttraditie. Dit keer niet met Ish Dance Collective en Jungle By Night, maar met Maas theater en dans en het Nederlands Kamerkoor. Genoeg ingrediënten voor een spannend avontuur! Beauty en het beest is te zien in Stadsschouwburg Utrecht van 20 tot en met 30 december 2017.

  Nederlands Kamerkoor
  Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot​ de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

 • Educatie

  De workshop is zowel geschikt voor scholen als voor het vrije publiek in het theater, voorafgaand aan of na een voorstelling.

  Workshop Beauty en het beest
  Stoere meisjes en zachtaardige monsters. Dwaaldansen en een zingend bos. Alles komt voorbij. Deze muzikale workshop is een wervelende reis door het verhaal van Beauty en het beest. Maak kennis met de personages, dans als de grappige hofhouding, ‘soundscape’ je door een spannend bos en ga op zoek naar het beest in jezelf om af te sluiten met een eigen Beauty en het beest-performance.

  Wanneer: voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Dansdocenten van Maas
  Capaciteit: 30 deelnemers
  Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: sara@maastd.nl

  Wil je meespelen in Beauty en het beest, klik dan hier.

 • Workshops per stad

  Za 06-01-2018, Stadsschouwburg Amsterdam
  Tijd: 15:00 – 16:15 uur
  Kosten: 6,50 euro p.p.
  Waar: Bovenkamer
  Meer informatie

  Zo 07-01-2018, Stadsschouwburg Amsterdam
  Tijd: 13:30 – 14:30 uur
  Kosten: 5 euro p.p.
  Waar: Marnix Bordes
  Meer informatie

  Zo 04-03-2018, Theater Rotterdam
  Tijd: 13:30 -14:30 uur
  Kosten: 5 euro p.p.
  Waar: Educatieruimte
  Meer informatie

 • VLOGS

  Anna en Maria, de zusjes van Beauty, houden een beauty vlog bij. Bekijk ze hier:

  Beautyvlog 1 #annamariawhoopwhoop #halloween
  Beautyvlog 2 #annamariawhoopwhoop #maskertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op Reis

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

 • Beauty en het beest Kunstmin Dordrecht 12:30 uur
 • Beauty en het beest Den Haag Koninklijke Schouwburg 13:00 uur
 • Beauty en het beest Stadsschouwburg Haarlem Haarlem 12:30 uur
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 09:30 uur
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 09:30 uur
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 12:30 uur

Bekijk de openbare voorstellingen