Maas theater dans podium

Een betoverend liefdesverhaal
 • 8-108 JR
 • families
 • theater
Speellijst / tickets

Een muzikaal theaterspektakel in een zingend bos voor iedereen van 8 tot 108.

MID_Beauty en het beest_Maas theater en dans_ Noa VerhofstadWelk kind heeft de moed om een monster te kussen? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo donker en dik. Kortom: echt afstotelijk. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met dwaaldansen en elfenmuziek voor iedereen van 8 tot 108.

Beauty en het beest wordt gespeeld door acht professionele acteurs / dansers, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en in elke stad acht lokale kinderen en jongeren. Beauty en het beest is een coproductie met Stadsschouwburg Utrecht (waar de voorstelling van 20 tot en met 30 december 2017 tijdens de kerstvakantie te zien is) en het Nederlands Kamerkoor. De voorstelling is te zien vanaf 14 december.

Duur voorstelling: 75 minuten.

Moniek Merkx over Beauty
“Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, die een monster in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Ik stel me voor dat het zich afspeelt in een lyrische wereld met een duister bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Verleidelijke dreiging met indringende zang in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.” Regisseur Moniek Merkx en Maas wonnen in 2017 de Gouden Krekel (VSCD award voor meest indrukwekkende jeugdproductie) voor de voorstelling Liefde.

Speel jij mee?
Ben je tussen de 8 en 16 jaar en wil je mee dwaaldansen met Beauty of in de grappige hofhouding van het woeste beest? In iedere stad zijn we op zoek naar jonge Beauty’s en beesten, die samen met acht spelers van Maas en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor het verhaal kunnen vertellen. Ben je geïnteresseerd: meld je dan aan bij Maas via educatie@maastd.nl. Klik hier voor meer info.

 • Credits

  Tekst, regie: Moniek Merkx
  Met: Niek van der HorstRosa van Leeuwen, Freek NieuwdorpGale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen (stage), Gihan Koster (stage), acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en in elke stad een groep lokale kinderen en jongeren
  Muziek: Joop van Brakel e.a.
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Gé Wegman
  Choreografie: Art Srisayam
  Beeld: Noa Verhofstad
  Coproductie: Maas theater en dans, Stadsschouwburg Utrecht, het Nederlands Kamerkoor

  Beauty en het beest is mede mogelijk gemaakt met steun van het VSBfonds, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde en de Gravin van Bylandt Stichting.
  vsbfonds-voor webPrins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo Elise Mathilde stichting logo

 • Partners

  Stadsschouwburg Utrecht
  Na het succes van Jungleboek presenteert Stadsschouwburg Utrecht met Beauty en het beest de tweede voorstelling van een nieuwe kersttraditie. Dit keer niet met Ish Dance Collective en Jungle By Night, maar met Maas theater en dans en het Nederlands Kamerkoor. Genoeg ingrediënten voor een spannend avontuur! Beauty en het beest is te zien in Stadsschouwburg Utrecht van 20 tot en met 30 december 2017.

  Nederlands Kamerkoor
  Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot​ de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

 • Educatie

  De workshop is zowel geschikt voor scholen als voor het vrije publiek in het theater, voorafgaand aan of na een voorstelling.

  Workshop Beauty en het beest
  Stoere meisjes en zachtaardige monsters. Dwaaldansen en een zingend bos. Alles komt voorbij. Deze muzikale workshop is een wervelende reis door het verhaal van Beauty en het beest. Maak kennis met de personages, dans als de grappige hofhouding, ‘soundscape’ je door een spannend bos en ga op zoek naar het beest in jezelf om af te sluiten met een eigen Beauty en het beest-performance.

  Wanneer: voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Dansdocenten van Maas
  Capaciteit: 30 deelnemers
  Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: sara@maastd.nl

  Wil je meespelen in Beauty en het beest, klik dan hier.

 • Workshops per stad

  Zo 04-03-2018, Theater Rotterdam
  Tijd: 13:30 -14:30 uur
  Kosten: 5 euro p.p.
  Waar: Educatieruimte
  Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op Reis

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

 • Beauty en het beest Kunstmin Dordrecht 12:30 uur - Optie
 • Beauty en het beest Den Haag Koninklijke Schouwburg 13:00 uur
 • Beauty en het beest Stadsschouwburg Haarlem Haarlem 12:30 uur
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 09:30 uur - Optie
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 09:30 uur - Optie
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam 12:30 uur - Optie

Bekijk de openbare voorstellingen