Maas theater dans podium

Whodunit voor kleuters
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere (eerder samen bij Maas in Eitje) een spannende whodunit.

Lisa Groothof over Boef
“Ik wilde een stoer avontuur maken voor kleuters. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen kleuter en wat hij leuk en eng vindt. Hij houdt van stoeien en vechten en ik ook trouwens. Zelf geniet ik thuis op de bank erg van spannende films, die spanning zit ook in de voorstelling. En het leuke is: je hebt helemaal niks nodig.”

Dwayne Toemere over Boef
“Kleuters reageren tijdens een voorstelling open en eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen veel van leren. Met Boef gaan Lisa en ik op een hele doorzichtige manier in de huid van een boef kruipen. Met veel speelse energie nemen we de kinderen mee in onze wereld. Zonder dat er iets gestolen hoeft te worden, maar gewoon door te spelen.”

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Educatie

 • Zaal: Kleine zaal/Op school in het speellokaal
  Speelperiode: okt-nov 2019/in de schoolvakanties en op aanvraag in seizoen 19/20
  Duur: 45 minuten incl. naprogramma
  Frequentie: 2 keer op een dag, 3 keer op aanvraag
  Speelvlak: 6 m b x 6 m d x 4 m h
  Leeftijd: 4+ (PO groep 1 t/m 3)
  Schoolvoorstelling: Op school max. 60 leerlingen * / In het theater max. 90 leerlingen *
  * incl. begeleiders
  Vrije voorst.: Max. 100 bezoekers
  Educatie: Actief educatief programma
  Contact: rosa@maastd.nl / 010 7070438

 • Concept / spel: Lisa Groothof, Dwayne Toemere
  Met dank aan: Erwin Boschmans, Erwin Dörr, Dorien Folkers, Moniek Merkx, William Dashwood

  Lisa Groothof
  Lisa Groothof studeerde in 2011 af aan de Theaterschool Amsterdam, Mimeopleiding. Zij speelde onder andere bij gezelschappen als Golden Palace, Carver, Het Houten Huis, BonteHond, BEER muziektheater en Beumer & Drost. Bij Maas was Lisa eerder te zien in Alice in Wonderland, Eitje en ALASKA.

  Dwayne Toemere
  Dwayne Toemere studeerde in 2011 af aan de Theaterschool Amsterdam, Mimeopleiding. Zijn passie voor theater begon al in 2004 bij DOX. Hij speelde bij Golden Palace en werkte met Bianca van der Schoot, Nicole Beutler en Boukje Schweigman. In 2008 richtte hij mimetheatergroep Botlek op met Yannick Greweldinger. Sinds september 2012 geeft hij les op de Theaterschool Amsterdam. Bij Maas speelde Dwayne in Eitje.

 • Hoe sluipt een boef als hij bang is? Hoe vang je handen die alles willen stelen? En wie verzint het slimste plan om de politie om de tuin te leiden. In deze workshop gaan we op zoek naar de boef in ons zelf. We mimen ons door een spannend boevenavontuur en eindigen in een spectaculaire boevenvang act.

  Thema’s
  spanning / avontuur / goed vs fout / verbeelding