Maas theater dans podium

Een voorstelling om bij weg te dromen...
 • 1.5+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Duimelot geeft een slaapfeestje. Ze houdt erg van slapen, het liefst de hele dag. Opgekruld onder haar dekentje of doezelend op een kussen. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek met haar instrumenten. Je mag samen met Duimelot muziek maken, zingen, dansen en draaien, of gewoon lekker liggen en luisteren. Kom je gezellig wegdromen bij de maan? Of door de lucht zwieren als een veertje? Je mag je knuffel meenemen.

Duimelot is een sfeervolle theatersolo van actrice, zangeres en maker Maud Dolsma voor dreumesen en peuters van anderhalf, twee en drie jaar. Maud speelde en zong eerder bij Maas in Alleen op de wereld en Alice in Wonderland en is onder andere bekend van de tv-serie Flikken Maastricht.

Duur voorstelling: 30 minuten.

Maud Dolsma over Duimelot
“Toen mijn zoontje twee was, luisterden we vaak samen naar muziek op de platenspeler van mijn moeder. Hij zei dan ‘plate draaie’. Zijn blik ging op oneindig en hij vertrok naar ik weet niet waar. Het was er in elk geval fijn. Ik vind dat bijzonder, het vermogen van kleine kinderen om echt te luisteren. Om echt iets te ervaren. Je ziet zo de wens om de wereld te begrijpen en zo veel mogelijk indrukken te verzamelen. De voorstelling Duimelot gaat voor mij ook over het delen van een ervaring. Samen naar muziek luisteren, of naar de wind, of de regen. Kijken naar de maan en de sterren. Een zacht kussen voelen, een warme deken. Simpele dingen, die toch bijzonder zijn.”

Ontbijten bij Maas
Voorafgaand aan vroege voorstellingen kun je bij Maas heerlijk ontbijten voor maar 3,50 per persoon. Het ontbijt wordt geserveerd tussen 8:30 en 9:30 of 9:30 en 10:30. Wil je mee ontbijten, kies dan bij je reservering voor tarief+ontbijt.

 • Quotes

 • Credits

 • “(…) lieflijk en luchtig, waarmee zelfs de schuwste dreumesen tot beweging en interactie worden verleid. Maud Dolsma speelt Duimelot innemend en toegankelijk, ze maakt op een vanzelfsprekende manier contact met haar publiek. ” – Theaterkrant ★★★

  “Prachtige, dromerige liedjes (…) Een magische, lieve oase van rust. Wat een verademing!”
  – Meer voor Mama’s

  “Duimelot is een hele intieme voorstelling, waar iedereen gezellig dicht bij elkaar zit en vooral dichtbij actrice Maud Dolsma.” – Mama Schrijft

  “De zintuigen werden op verschillende manieren geprikkeld en ik zag de kinderen lief wegdromen. (…) Alle kleintjes genoten van de show. Het was een mooie manier om de kinderen met theater kennis te laten maken.” – Mamaliefde

  “(…) gaandeweg zag je ze één voor één uit hun schulp kruipen. Aandachtig luisterden ze naar het verhaal van Duimelot en ze wilden al snel wel even de triangel vasthouden en er op slaan als Duimelot weer in slaap viel. Maud wist al snel de meeste kindjes naar zich toe te halen (…).” – I love theater ♥♥♥♥ 

  “Prachtig om te zien dat iedereen gefascineerd was en aan het eind zelfs de verlegen kindjes steeds dichterbij durfden te komen om onder meer de grote ‘maanballon’ aan te raken!” – Mugjes

 • Concept, tekst, muziek: Maud Dolsma
  Spel: Maud Dolsma
  Kostuum: Nicky Nina de Jong
  Muzikale coaching: Djurre de Haan
  Coaching: Moniek Merkx, Lisa Groothof, Dorien Folkers
  Beeld: -SYB-
  Fotografie: Sjoerd Kelderman
  Video: Huub Laurens
  Met dank aan: David Corel, Janhendrik Dolsma

  Maas theater en dans wordt mede gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

15 reacties op Duimelot

 1. Mijn zoontje heeft genoten van de ontzettend leuke voorstelling! Leuke interactie met de kinderen, mijn zoontje wilde heel graag meedoen met de muziek instrumenten. Mooi om te zien hoe enthousiast kinderen daarvan worden!

 2. Wat een prachtige voorstelling. Een droomtent op het podium, met banken voor de (groot)ouders en kussens voor de dreumesen en peuters. Maud ligt lekker te slapen, onze kleindochter zei tegen ons dat we stil moesten zijn. Maud kan ook nog eens meeslepend zingen, de liedjes zijn origineel en passen helemaal in deze droomtheatervoorstelling. De kussentjes, de veertjes, de grote maanballon, de muziek, de instrumenten, het is allemaal even fijnzinnig en vertrouwenwekkend. Zelfs onze schuwe kleindochter drong zich op het einde naar voren voor de veertjes. Wat leuk dat Maud een perfecte voorstelling maakt voor dreumesen en peuters.

  Is het mogelijk dat Maud (‘Je mag je knuffel meenemen’) eventueel ook nog iets met de meegebrachte knuffels doet?

 3. Lieve Duimelot,
  Poem is met oma en mama op jouw slaapfeestje geweest. Wat een leuk feestje met de instrumenten, kussentjes en in de gezellige tent!
  Wij komen gauw weer op je feestjes.
  Dikke kus, Poem. X

 4. Lieve Duimelot,
  Voor het eerst met mama naar een slaapfeestje!
  Oh wat was het leuk. De ballon was het allermooist
  Lieve Groetjes van Hailey

 5. Met mijn buurmeisje van bijna 1,5 jaar de eerste ervaring in het theater. Heerlijke sfeer
  Mooi om al die gezichtjes te zien en hun eigenheid.
  Genieten

 6. Wat knap dat je een voorstelling kunt maken voor kinderen van anderhalf. In mijn groepje zat zelfs een grote baby en die was een half uur geboeid. Het is een feestje voor de zintuigen, de kinderen kunnen kijken, luisteren naar de prachtige liedjes, veertjes voelen en dat alles in een knus tentje. Een half uur is precies goed. Voor kinderen van vier jaar is de voorstelling trouwens niet zo geschikt.

Geef een reactie

Of deel Duimelot op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Duimelot Maaspodium Rotterdam
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Duimelot Uitverkocht
 • Duimelot
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam
 • Duimelot Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen