Maas theater dans podium

Een woeste theatersoap in vijf delen
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een onaangepaste familie neemt het Maaspodium over. Deze rebellen hebben zo hun eigen dromen, ideeën en handeltjes. Ze krijgen bezoek van een lange rij regelgevers, zogenaamde vrienden en vage erfgenamen. Met veel bravoure verdedigen ze het fort, vieren feest en slaan zich letterlijk en figuurlijk onbeholpen door de dagen en fatsoensnormen heen. Steeds meer raken ze verstrikt in hun eigen onvermogen.

Maas viert feest dus doet alles wat niet mag. In FEEST mixt Moniek Merkx theater, acrobatiek, dans, stagefight en veel live muziek tot een vrolijke anarchistische bezetting. En steeds kiest Merkx met veel humor en slapstick voor de verliezers van het spel. Ooit maakte ze met mimegezelschap Suver Nuver de hilarische vechtvoorstelling Vlees en bloed naar aanleiding van The Family van Lodewijk de Boer. FEEST is daarop geïnspireerd. Met Joop van Brakel als virtuoze geluidenmaker (live), zes bekende Maasperformers, tien studenten van de MBO theaterschool, boze bandjes en brave schoolkinderen.

Duur voorstelling: 90 minuten

Online magazine over FEEST
Wil je alvast in de stemming komen voor deze woeste theatersoap? Bekijk dan het online magazine van FEEST. Test welk protesttype jij bent, lees meer over verzet en protest door de eeuwen heen, verdiep je in de geschiedenis van de voorstelling FEEST en lees meer over de bandjes, makers en spelers.

Diner in het weekend
Vrijdag- en zaterdagavonden maken we FEEST optioneel extra feestelijk met een maaltijd in stijl van de voorstelling. We bereiden standaard voldoende vegetarische maaltijden. Aanvang van het diner is 18:00 uur, de voorstelling begint 19:30 uur. Heb je allergieën of specifieke dieetwensen, stuur dan een email naar therese@maastd.nl.

Workshops: stagefighting & protestperformance
Niet alleen zien maar ook doen? Leer de ins en outs van stagefighting van actrice en vechtersbaas Jaike Belfor, of stap uit je comfortzone en maak je eigen protestperformance met een van de Maasdocenten. Een workshop duurt een uur en kan alleen door groepen geboekt worden. Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met Jorien Hutten (jorien@maastd.nl of 010 7070430).

Groepsbezoek met extra’s
Bezoek FEEST met vrienden, familie of collega’s. Maak het uitje compleet met een arrangement incl. borrel, lunch, diner en/of teambuilding workshop. Neem voor reserveringen, vragen en advies op maat contact op met Jorien Hutten (jorien@maastd.nl of 010 7070430). Voor voorstellingsbezoeken met schoolklassen kan je contact opnemen met Remco Went (remco@maastd.nl of 010 7070430).

 • Quotes

 • Credits

 • Educatie

 • bbq 9/9

 • Now 13/9

 •  “Heerlijke brok anti-theater waarin alles mag en alles kan…Feest is een groot pleidooi voor eigenwijsheid, voor de onaangepastheid. En uiteindelijk ook voor het plezier van theater maken.”  Theaterkrant ★★★★

  “Maas viert zijn eerste lustrum met een sterk staaltje anti-theater met een hoog punkgehalte.” Volkskrant ★★★ 

  “Moniek Merkx laat acrobatiek, dans, stagefight en muziek samenkomen in een knap geregisseerd zooitje ongeregeld. (…) wat een energie gaat eruit van deze groep performers die met hun aanstekelijke dynamiek het bestaansrecht van Maas vet onderstrepen.” Telegraaf 3,5 ster_recensie_maastheaterndans

  “Wat we wel zien is een zooitje ongeregeld, dat regelmatig met elkaar op de vuist gaat. Niettemin is het een feest om naar te kijken. De energie spat er aan alle kanten vanaf! …

  We kunnen er lang of kort over zijn, maar deze voorstelling is wederom een succes. Wie zijn sores even achter zich wil laten en behoefte heeft aan humoristisch en laagdrempelig vermaak is bij deze voorstelling aan het juiste adres.” Het grote recensieboek

  “Moniek maakt al dertig jaar voorstellingen en bewijst maar weer eens dat ze het theatervak begrijpt als geen ander…Deze voorstelling is er één om u tegen te zeggen” I Love Theater ♥♥♥♥ 

  “FEEST is een kleurrijke voorstelling, een ode aan de kunst en een feest om naar te kijken. De voorstelling doet haar naam eer aan. Musicalnieuws

  “Een lust voor oog en oor, al was het alleen maar om de fantastische mix van spel, dans, muziek en niet in de laatste plaats acrobatiek.” Ons Erfdeel

 • Tekst & regie: Moniek Merkx
  Spel: Sue-Ann Bel, Peer van den Berg, Camiel Corneille, Erwin Dörr, Jurriën Remkes, Jolanda Spoel
  Stagiairs MBO Theaterschool: Danique Beijer, Jada Blagrove, Zoë Bosman, Jonathan Brito, Sander Karsten, Max de Kok, Anouk Lens, Quincy Makdonald, Dylan Nieuwland, Hannah Rekveldt
  Voice-over: Jack Wouterse
  Live muziek: Joop van Brakel
  Lichtontwerp: Gé Wegman
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Vechtcoach: Maarten Lok
  Dramaturgie: Dorien Folkers
  Regieassistentie: Lotte Rischen
  Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg
  Fotografie: Nichon Glerum
  Video: Huub Laurens

  Vijf wisselende jonge boze bandjes en een wisselende cast van Rotterdamse kinderen.
  Maas theater en dans in samenwerking met TG Vers Vlees de theatergroep van de MBO Theaterschool.

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten. FEEST is mede mogelijk gemaakt met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Van Leeuwen Van Lignac Stichting. 

 • Workshop: Mini-FEEST
  “We are going to be the kids you read about in textbooks. Not because we’re going to be another statistic about mass shooting in America, but because we are going to be the last mass shooting. We are going to change the law.“  Emma Gonzalez

  Je bent jong. Je bent boos. En je wil iets veranderen. Maar hoe doe je dat als je niet weet waar je moet beginnen? Als je je soms meer een loser voelt dan een held. In deze Mini Feest-workshop gaan we op zoek naar dat waar we ons boos over maken. In een uur maken we een protestperformance, leren we de kunst van het vechten en barsten we naar buiten. Weg uit het veilige klaslokaal of de repetitiestudio. We protesteren met woorden, beelden, ons lijf en alles wat we hebben. Een stoet van helden en losers en alles daar tussenin. Want je bent jong en je moet iets veranderen.

  Duur: 60 minuten

 • Op zondag 9 september zijn er volop extra’s bij FEEST! Aansluitend op de voorstelling kun je gratis deelnemen aan de workshop stagefighting van Jaike Belfor en voor maar €3,50 kun je aanschuiven bij de barbecue. Klik hier voor meer informatie.

 • Op donderdag 13 september is een Theater of the Now avond met een interactief randprogramma voor en door jongeren. Het programma begint om 18:45 uur.

  Theater of the Now
  Maaspodium selecteert voor Theater of the Now voorstellingen van verschillende gezelschappen. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan over de wereld van nu. Over veel van deze thema’s is het laatste woord nog niet gezegd. Daarom kaderen wij de voorstelling met een interactieve theateravond. Zo dagen wij het publiek uit om verder te kijken. Durf jij je uit te spreken? Wat is jouw plek in de wereld? En waar raakt theater volgens jou de werkelijkheid en andersom?

  Verrassende gasten
  Elke Theater of the Now is anders. De vorm wisselt, want inhoud en thematiek zijn leidend. Toch kent elke avond ook vaste ingrediënten: onze vast host Mahutin Awunou, verrassende gasten en een Rotterdamse jongerenpanel dat de avond samenstelt. Alle zintuigen worden geprikkeld, ook hapjes en drankjes zijn aanwezig. Wij nodigen je uit om samen met ons grenzeloos te denken over de wereld anno nu. Durf jij?

  Klik hier voor meer informatie over de Theater of the Now reeks.

20 reacties op FEEST

 1. Met stijgende bewondering verbazing volgde ik deze in deze tijd zo herkenbare voorstelling, die nergens verslapt of ook maar een moment inzakt. Een grootse prestatie. Vooral Camiel Corneille als het meisje zonder spraakvermogen laat bij alle hardheid en grofheid een poëtische kant zien die ontroert.

 2. En een feest was het écht! Het begon al met de ontvangst door je collega Thérèse, heel vriendelijk. En dan de voorstelling zelf, we kwamen ogen te kort om alle verrichtingen te volgen. Het was oprecht anderhalf uur lang een feest om deze voorstelling te mogen bijwonen.

 3. Het theater begon spetterend, de acrobatiek geweldig goed. Helaas nogal gewelddadig. Hield geen feestelijk gevoel over na de voorstelling. Jammer, een ‘hoofdstuk’ te lang

 4. Gisteravond na heerlijk diner bij Stroom naar deze niet alledaagse voorstelling geweest, waar we een voorstelling met totaal theater hebben bij gewoond wat vele facetten van de verbeelding prikkelt. Gefeliciteerd met jullie eerste lustrum en tot kijk weer bij een volgende voorstelling bij Maas Theater en Dans in Rotterdam

 5. Briljante voorstelling! Echt waar! Sleep iedereen mee en ga hem zien. Je wordt overdonderd. En met een heerlijke verschijning van Jolanda Spoel van wie ik echt van genoten heb en van de rest van de cast ook natuurlijk.

 6. Dat ze allemaal hun stinkende best deden om dit theaterstuk neer te zetten, spreek ik niet tegen.
  Maar dat er teveel agressiviteit en geweld werd gebruikt, konden wij niet waarderen.
  Het 5 jarig feest was ver te zoeken… of misschien werd dit stuk door ons niet begrepen !!!
  Maar de wraps waren heerlijk…
  Het stuk van vorig jaar “Toen wij uit Rotterdam vertrokken” werd door ons zeer gewaardeerd.

 7. Goede muziek, geweldige sfeer en heel leuk gespeeld(ik zat non-stop te lachen). Het was duidelijk te zien dat er een lange tijd aan is gewerkt en dat iedereen het erg leuk vond. Kortom een geweldige voorstelling.

 8. Performance by Maas: Feest, the 5 year anniversary show. Physical theatr by talented kids, young adults and actors of Maas. Fantastic show!

 9. Wat een feestje was het vandaag bij FEEST van @maastd in Rotterdam! Deze groep jongeren volgde workshops, zag de voorstelling en ontmoette een deel van de cast in een nagesprek.

 10. Wat heeft dit met feest te maken. Een aaneenschakeling van geweldsmomenten en het einde is helemaal verschrikkelijk!
  Het verhaal slaat nergens op. Heel teleurstellend en allesbehalve een feest.

 11. Wat een heerlijk, energieke, inspirerende voorstelling was dat! Intens genoten van de dynamiek, het spel, de dans en muziek, die de verschillende decenia illustreren. Opvallend was de super interactie tussen de spelers, de energie die van de vloer afspatte, de humor, maar ook de schrijnende kant die me enkele keren een brok in m’n keel bezorgde. Ik heb genoten, heb gelachen en was ontroerd. Complimenten aan allen! En aan de MBO studenten, . . . echt petje af! Stuk voor stuk talenten die zichtbaar en met trots genoten van hun alleerste “echte’ optreden! Geniet van dit succes . . . en van de nog 29 resterende optredens!

 12. Geweest! Het was echt super leuk! Eigentijds, lekker Rotterdams rauw en vooral mega dynamisch. Zowel je oren als je ogen worden van het begin tot het eind actief bezig gehouden! #aanrader en Thanx

 13. Wat een verassende voorstelling is “FEEST”. Zo rauw en absurdistisch met een geweldige dynamiek. Er gebeurd zoveel op het podium dat het bijna onmogelijk is om alles te volgen. Bewegingstheater met een geweldige muzikale twist. Fraaie samenstelling (professionals en toekomstige professionals MBO Theaterschool) van geloofwaardige acteurs/musici in samenhang met een zeer goed gekozen locatie maken het geheel voor mij compleet. Zo leuk Dank hiervoor….

  En dan te bedenken dat het stuk toen ik het gezien heb nog niet eens af was. Ben dan ook heel nieuwsgierig als het geheel wordt uitgebracht. Onze bovenbouw leerlingen gaan dit stuk zeker zien tijdens hun jaarlijkse CKV bezoek aan Rotterdam.

Geef een reactie

Of deel FEEST op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST Uitverkocht
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST Uitverkocht
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST Uitverkocht
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST
 • FEEST Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Gespeeld

 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam
 • FEEST Maaspodium Rotterdam

Bekijk de openbare voorstellingen