Maas theater dans podium

Een woeste theatersoap in vijf delen
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een onaangepaste familie neemt het Maaspodium over. Deze rebellen hebben zo hun eigen dromen, ideeën en handeltjes. Ze krijgen bezoek van een lange rij regelgevers, zogenaamde vrienden en vage erfgenamen. Met veel bravoure verdedigen ze het fort, vieren feest en slaan zich letterlijk en figuurlijk onbeholpen door de dagen en fatsoensnormen heen. Steeds meer raken ze verstrikt in hun eigen onvermogen.

Maas viert feest dus doet alles wat niet mag. In FEEST mixt Moniek Merkx theater, acrobatiek, dans, stagefight en veel live muziek tot een vrolijke anarchistische bezetting. En steeds kiest Merkx met veel humor en slapstick voor de verliezers van het spel. Ooit maakte ze met mimegezelschap Suver Nuver de hilarische vechtvoorstelling Vlees en bloed naar aanleiding van The Family van Lodewijk de Boer. FEEST is daarop geïnspireerd. Met Joop van Brakel als virtuoze geluidenmaker (live), zes bekende Maasperformers, tien studenten van de MBO theaterschool, boze bandjes en brave schoolkinderen.

Duur voorstelling: 100 minuten (o.v.b.)

Diner in het weekend
Vrijdag- en zaterdagavonden maken we FEEST extra feestelijk met een maaltijd. Tickets zijn dan uitsluitend inclusief diner. We bereiden standaard voldoende vegetarische maaltijden. Heb je allergieën of specifieke dieetwensen, stuur dan een email naar therese@maastd.nl.

Groepsbezoek
Bezoek FEEST met vrienden, familie of collega’s. Maak het uitje compleet met een arrangement incl. borrel, lunch, diner en/of teambuilding vechtworkshop. Neem voor reserveringen, vragen en advies op maat contact op met Jorien Hutten (jorien@maastd.nl of 010 7070430). Voor voorstellingsbezoeken met schoolklassen kan je contact opnemen met Remco Went (remco@maastd.nl of 010 7070430).

 • Credits

 • Educatie

 • Tekst & regie: Moniek Merkx
  Spel: Sue-Ann Bel, Peer van den Berg, Camiel Corneille, Erwin Dörr, Jurriën Remkes, Jolanda Spoel
  Stagiairs MBO Theaterschool: Danique Beijer, Jada Blagrove, Zoë Bosman, Jonathan Brito, Sander Karsten, Max de Kok, Anouk Lens, Quincy Makdonald, Dylan Nieuwland, Hannah Rekveldt
  Live muziek: Joop van Brakel
  Lichtontwerp: Gé Wegman
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Vechtcoach: Maarten Lok
  Dramaturgie: Dorien Folkers
  Regieassistentie: Lotte Rischen
  Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg
  Video: Huub Laurens

  Vier wisselende jonge boze bandjes en een wisselende cast van Rotterdamse kinderen.
  Maas theater en dans in samenwerking met TG Vers Vlees de theatergroep van de MBO Theaterschool.

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten. FEEST is mede mogelijk gemaakt met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Van Leeuwen Van Lignac Stichting. 

 • Workshop: Mini-FEEST
  “We are going to be the kids you read about in textbooks. Not because we’re going to be another statistic about mass shooting in America, but because we are going to be the last mass shooting. We are going to change the law.“  Emma Gonzalez

  Je bent jong. Je bent boos. En je wil iets veranderen. Maar hoe doe je dat als je niet weet waar je moet beginnen? Als je je soms meer een loser voelt dan een held. In deze Mini Feest-workshop gaan we op zoek naar dat waar we ons boos over maken. In een uur maken we een protestperformance, leren we de kunst van het vechten en barsten we naar buiten. Weg uit het veilige klaslokaal of de repetitiestudio. We protesteren met woorden, beelden, ons lijf en alles wat we hebben. Een stoet van helden en losers en alles daar tussenin. Want je bent jong en je moet iets veranderen.

  Duur: 60 minuten

1 reactie op FEEST

 1. Wat een verassende voorstelling is “FEEST”. Zo rauw en absurdistisch met een geweldige dynamiek. Er gebeurd zoveel op het podium dat het bijna onmogelijk is om alles te volgen. Bewegingstheater met een geweldige muzikale twist. Fraaie samenstelling (professionals en toekomstige professionals MBO Theaterschool) van geloofwaardige acteurs/musici in samenhang met een zeer goed gekozen locatie maken het geheel voor mij compleet. Zo leuk Dank hiervoor….

  En dan te bedenken dat het stuk toen ik het gezien heb nog niet eens af was. Ben dan ook heel nieuwsgierig als het geheel wordt uitgebracht. Onze bovenbouw leerlingen gaan dit stuk zeker zien tijdens hun jaarlijkse CKV bezoek aan Rotterdam.

Geef een reactie

Of deel FEEST op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op Reis

 • FEEST Maaspodium Rotterdam 19:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur
 • FEEST Maaspodium Rotterdam 14:30 uur

Bekijk de openbare voorstellingen