Maas theater dans podium

VIER KILOMETER POP-UP-KUNST IN DELFSHAVEN
 • pop-up kunst
Speellijst / tickets

Van 5 tot en met 30 juni 2021 organiseert Maas theater en dans een pop-up tentoonstelling in Delfshaven. Onder het wandelen hoor je de verhalen van acht Rotterdammers over hun lijf, samen met een speciaal voor hun lijf gecomponeerd lied. Je ziet ze op film dansen, lopen, spelen door de stad en intussen speur je naar acht grote billboard portretten. Het startpunt is het Maaspodium. In de weekenden zijn er extra’s met onder andere lunches, muzikale traktaties en verrassingen. De pop-up-tentoonstelling wordt op zaterdag 5 juni 2021 geopend door curatoren Moniek Merkx en Sara Giampaolo.

<< koop hier de plattegrond voor de kunstroute LIJF010 >>*
Let op: als je een ticket voor LIJF010 LIVE koopt, zit de plattegrond al inbegrepen en hoef je deze niet los te kopen.

“Als je je lijf voelt, voel je leven”
In een tijd waarin het leven zo digitaal is en vaak alleen ons hoofd in beeld is, geven we het lijf de hoofdrol. Met LIJF010 gaan we naar buiten, de straat op, gaan we bewegen en ons lijf weer echt voelen. Waar mogelijk in tweetallen. Want dat missen we. Fysiek en samen.
Moniek Merkx en Sara Giampaolo, de curatoren van LIJF010, werkten samen met fotograaf Hilde Harshagen, filmer Huub Laurens en een aantal componisten. En natuurlijk met een mooie groep Rotterdammers.

“Ik merk dat ik zoveel in m’n digitale bubbel zit de laatste tijd, dat ik soms vergeet hoe belangrijk de verbinding met de echte wereld is. En die maak je met je lijf, je voeten onder het lopen, de zon op je huid, de vogels in je oren. En dan graag ook in contact met echte mensen en veel ruimte in je ogen. Bij dit project hoor je verhalen van mensen die heel bewust met hun lijf omgaan, die trainen voorbij uiterlijk vertoon en naar hun huid, hun hart gaan. En wat blijkt: als je je lijf voelt, voel je leven” aldus Moniek Merkx.

“Een lijf kan soms veel meer zeggen zonder woorden dan mensen denken. Vaak weten mijn voeten dingen al eerder dan mijn hoofd ze bedacht heeft. Het is een kunst om naar die lijven te luisteren. Die van jezelf, maar ook die van de ander. Ik hou van de twijfelende vingers, de nieuwsgierige neuzen, de boze buiken, de verlegen schouders en de dappere ruggen. Ik heb zin om al die lichaamsdelen aan het woord te laten. Juist nu, na al dat binnen zitten en niet gehoord en gezien worden” aldus Sara Giampaolo.

Hoe werkt LIJF010?
Je kunt deze kunstwandeling op ieder moment lopen. Je hebt wel een smartphone en oortjes nodig. Koop hier de plattegrond van de kunstroute, zowel digitaal als print.* De route (vier kilometer) voert je langs acht portretten in Delfshaven. Bij elk portret brengt een QR-code je bij persoonlijke verhalen, bij filmpjes en speciaal gecomponeerde liedjes. Kun je lekker luisteren tijdens het wandelen. Als onze bar geopend is, dan kun je bij het Maaspodium bij de start of het einde een koffie, thee of limo to go kopen.

* De plattegronden van de kunstroute worden eind mei verstuurd, zowel digitaal als print. Je kunt dus wel al een plattegrond kopen, maar ontvangt deze pas over een paar weken. 

LIJF010 LIVE: Extra’s in het weekend bij het Maaspodium
In de weekenden zijn er speciale extra’s rondom de kunstwandeling, LIJF 010 live:
za 5 juni 2021                          13:00 uur                     Opening
5,6,12,19,20,27,28 juni 2021   13:00 – 13:50 uur        Lunch, verrassingsprogramma, kunstroute
zo 13 juni 2021                        11:00 – 11:50 uur         Brunch, verrassingsprogramma, kunstroute

Combipakket: lunch/brunch, verrassingsprogramma, kunstroute: €10
De wandeling kun je zowel voor als na de lunch / brunch lopen.

 • Credits

 • Curatoren, tekst: Sara Giampaolo, Moniek Merkx
  Modellen: Dane Badal, Saul Henry, Jacqueline van Kuilenburg, José Kuijpers, Gianni Noten, Manou Noten, Romy Rockx, Noraly en Geronimo Silva Soares
  Fotografie: Hilde Harshagen
  Video: Huub Laurens
  Muziek bij film en monologen: Joop van Brakel
  Liedjes: Nina Giampaolo (Saul en Jacqueline), Djurre de Haan (Romy en Manou), Club Gewalt (José en Gianni), Tim Wes (Dane en Noraly/Geronimo)
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Projectleider: Djoeke Westdijk
  Vormgeving: SYB ontwerp
  Met dank aan: Noé, Dewi, Tessa

  LIJF010 is de eerste editie van de Stadsprojecten, waarmee Maas vanaf 2021 elk jaar rond de zomer actuele thema’s uit de directe omgeving ophaalt en in een kunstvorm teruggeeft aan de stad.

Op Reis

Geen voorstellingen.

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen