Maas theater dans podium

Interactief theater over privacy
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Zijn we paranoia als we vechten voor onze privacy of zal het allemaal zo’n vaart niet lopen?

Winnaar Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.
‘De acteurs Niek van der Horst, Denise Aznam en Dionisio Matias zoeken de grenzen op van de privacy: met elkaar, hun telefoon en het publiek. Big data, big issue, big performance.’
VSCD-Jeugdtheaterjury

Klik hier voor het online magazine van Sell Me Your Secret.

Heb jij geheimen?
Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor vrienden, familie of vreemden. Of toch wel?

Sell Me Your Secret (SMYS) gaat over privacy. Wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. We ontdekken dat ons ‘private ik’ minder ongestoord denkt, voelt en fantaseert. Alles moet gedeeld. In een mix van een theatervoorstelling en een goudeerlijk gezelschapsspel met het publiek gaan we op zoek naar wat we wel en niet willen prijsgeven. Wanneer al die data een zegen zijn en wanneer een vloek.

Duur voorstelling: 80 minuten.

Floris van Delft (regie, tekst) over Sell Me Your Secret:
“Omdat we onze privacy stukje bij beetje inleveren hebben we nooit het idee dat het heel erg is. In deze voorstelling wil ik met het publiek een antwoord zoeken op de vraag: hoe erg is het?”

Wolter Muller (tekst) over Sell Me Your Secret:
“Privacy lijkt wel een onderwerp dat mensen tegelijkertijd te veel en te weinig bezighoudt; een minderheid is er fanatiek op gefocust en een meerderheid laat het volledig koud. Ik wil graag die twee uitersten in discussie zien en onderzoeken waar lethargie gevaarlijk wordt en waar paranoia begint.“

 • Quotes

 • Credits

 • Randprogrammering

 • Educatie

 • “Gevat en gelikt spelen drie acteurs een spel met het publiek. Langzaam ontspint zich in Sell Me Your Secret echter een spel in een spel. (…) De drie acteurs dagen het publiek uit (…) Niek van der Horst is hilarisch als gedreven professor en gevat in zijn improvisaties richting publiek.”  Volkskrant ★★★★.

  “Sterke privacyshow vol dilemma’s” en “De voorstelling zit gehaaid in elkaar” Theaterkrant ★★★★.

  “Sell me Your Secret is een zeer interactieve voorstelling, in de vorm van een onderzoek naar privacybescherming versus een vrijwillige maar onbedoelde algehele onderwerping aan privacyvernietiging. (…) Niemand blijkt werkelijk te zijn wie hij of zij voorgeeft te zijn, de op de tribune gezeten participanten aan het onderzoek moeten meer prijsgeven dan ze ogenschijnlijk zouden willen, en de verwarring zowel als de raadsels worden aangenaam vergroot, zoals bekend een befaamd bijproduct van iedere uiting van kunst. (…) me geamuseerd met zowel de voorstelling op het podium alsook de nevenvoorstelling die zich op de publiekstribune ontwikkelde.”  De Groene Amsterdammer.

  “Je wordt echt aan het denken gezet” ilovetheater .

  “Voorstelling die scholieren fijn laat stoeien met privacy. (…) Het knappe van regisseur Floris van Delft (…) en schrijver Wolter Muller (…) is dat ze met wat dramatische ontwikkelingen in de personages, vertrouwen/wantrouwen, de scholieren stil in hun stoel kregen, en zo de goede sfeer kweekten voor een actueel thema.” Dagblad van het Noorden ★★★★.

  “Regisseur Floris van Delft en tekstschrijver Wolter Muller hebben met Sell me Your Secret een relevant en actueel onderwerp bewerkt, dat confronterend werkt bij de doelgroep. Een groot compliment ook voor de acteurs, zij moeten constant improviseren en dat gaat ze glansrijk af. (…) De kracht van Sell me Your Secret is dat een actueel en tijdloos onderwerp de 14+ doelgroep aan het denken zet, zonder belerend te zijn.” Marleen Hiemstra Cultuurbarbaartjes ★★★★.

  “De voorstelling Sell Me Your Secret dwingt het publiek echt tot nadenken, doordat hun eigen privacy ter plekke op allerlei manieren op het spel komt te staan.” Vrij Nederland

  “Sell me your secret is een boeiende, levendige en interactieve voorstelling waar jongeren en hun ouders samen naartoe kunnen gaan. Het zet je aan het denken en je hebt ook een leuke avond. (…) Ik geef de hele voorstelling een 9!” Eline (13) Cultuurbarbaartjes

  “Dat dit stuk je aan het denken zet is één ding dat zeker is. En dat is maar goed ook in deze socialmedia-century. (…) Het stuk zit vol leuke verrassingen, maar daar wil ik niet teveel over verklappen! Je moet zelf maar gaan kijken!” Inez Reintjes (16) De Pit

 • Regie: Floris van Delft
  Tekst: Wolter Muller, Floris van Delft
  Spel: Denise Aznam, Niek van der Horst, Dionisio Matias
  Geluid: Michel Banabila
  Decor: Laura de Jong
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Desiree van Gelderen
  Ontwerp videotechniek: Peter Raaijmakers
  Regieassistent: Nadja Polman
  Beeld: Noa Verhofstad
  Fotografie: Phile Deprez
  Video: Huub Laurens

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

 • Inleiding
  Rabotheater, Hengelo – 2 november 2016, 18:30 uur
  Aan de hand van ons online magazine duikt een theaterdocent met de leerlingen in de wereld van privacy en social media. In deze actieve inleiding verdiepen we ons inhoudelijk in deze onderwerpen en verleiden we de leerlingen al voor de voorstelling een standpunt in te nemen. We testen hun kennis in een quiz en dagen ze uit tot een groot privacy debat. Actie op het puntje van je stoel!

  Nagesprek over de waarde van privacy
  Maaspodium – 17 december 2016
  Floris van Delft en Dimitri Tokmetzis gaan na afloop van Sell Me Your Secret met elkaar, de acteurs en het publiek in gesprek over de waarde van privacy en hun drijfveren om juist dit onderwerp te behandelen. Floris is regisseur van de lovend ontvangen voorstelling Sell Me Your Secret en Dimitri is onderzoeksjournalist en (mede)auteur van het succesvolle boek van De Correspondent Je hebt wel iets te verbergen, over het levensbelang van privacy.
  Het nagesprek vindt direct na afloop van de voorstelling plaats.Toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.

 • Workshop 
  Na afloop van de voorstelling kunt u een actieve theaterworkshop voor in de klas boeken. We spelen en spreken over privacy en onze digitale identiteit. Wat laat je wel aan je vrienden zien en wat niet? Wie ben jij online en waar ligt jouw privacy grens? Aan de hand van de telefoons van de leerlingen eindigen we met zelfgemaakte scenes die een inkijkje geven in onze digitale identiteit. Een workshop over verschillen en overeenkomsten tussen digital and real en een duik in de wereld van privacy.

  Wanneer: enkele dagen na de voorstelling in de klas of direct na de voorstelling in het theater, mits ruimte beschikbaar.
  Duur: één blokuur
  Wie: workshopdocent van Maas
  Capaciteit: 30 personen
  Prijs: 150 euro (excl. reiskosten)

  Inleiding
  Ook is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling met uw leerlingen een inleiding te volgen in het theater (mits ruimte beschikbaar).
  Aan de hand van ons online magazine duikt een theaterdocent met de leerlingen in de wereld van privacy en social media. In deze actieve inleiding verdiepen we ons inhoudelijk in deze onderwerpen en verleiden we de leerlingen al voor de voorstelling een standpunt in te nemen. We testen hun kennis in een quiz en dagen ze uit tot een groot privacy debat. Actie op het puntje van je stoel!

  Wanneer: voorafgaand aan de voorstelling in het theater
  Duur: 30 minuten
  Wie: workshopdocent van Maas
  Capaciteit: 100 personen
  Prijs: 50 euro (excl. reiskosten)

  Voor meer informatie over de workshop en/of inleiding, neem contact op met: sara@maastd.nl

11 reacties op Sell Me Your Secret

 1. Het was een geweldige voorstelling! We hebben genoten van prachtig spel, een schitterend podium en het geheel sprak tot ieders verbeelding. Heel knap hoe er zo lang een zaal vol met pubers geboeid en geprikkeld werden. De eerlijkheid van de deelnemende pubers was mooi. Mijn respect!

 2. Toffe avond met een klas vol onrustige meiden. In de auto terug waren ze het roerend met elkaar eens dat het een erg leuke voorstelling was. (” maar ik snapte niet alles”) . chapeau hoe jullie zo’n publiek kunnen boeien. Bedankt.

 3. Wat een prachtige voorstelling. (…) Heel goed dat onze leerlingen en docenten op deze manier over privacy kunnen nadenken.

 4. Ik vond de voorstelling heel erg goed. Spreekt de doelgroep van jongeren heel goed aan, wordt nooit zaai door veel afwisseling en interactiviteit – en is tegelijk leerzaam. Top!

 5. MAAS speelt Sell me your Secret over privacy voor een volle zaal 2e klassers. De leerlingen zelf, maar vooral ook hun smartphones spelen een belangrijke rol in de voorstelling. Onze hersenen worden eens goed gekraakt over een belangrijk vraagstuk: is er nog privacy? Worden we met z’n allen door de grote digitale spelers (inclusief deze!) beloerd op verregaande wijze? Ja dus. Kids waren echt onder de indruk, MAAS maakt weer een scherpe en boeiende jongerenvoorstelling over een maatschappelijk thema. En wat een geweldige vormgeving, ook nog.

 6. Een heel ingewikkeld thema op een ongelofelijk creatieve manier in beeld gebracht. Hulde aan de spelers en aan de ontwerpers van het prachtige decor, alle succes met de tournee

Geef een reactie

Of deel Sell Me Your Secret op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Meervaart Amsterdam
 • Sell Me Your Secret ECI Cultuurfabriek Roermond
 • Sell Me Your Secret Theater Zuidplein Zuidplein
 • Sell Me Your Secret Theater de Willem Papendrecht
 • Sell Me Your Secret De Kampanje Den Helder
 • Sell Me Your Secret De Kampanje Den Helder
 • Sell Me Your Secret Bijlmer Parktheater Amsterdam
 • Sell Me Your Secret ZININtheater Nijverdal
 • Sell Me Your Secret Isala theater Capelle a/d IJssel
 • Sell Me Your Secret CultuurCentrum Hasselt Hasselt
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Maaspodium Rotterdam
 • Sell Me Your Secret Theater a/h Spui Den Haag
 • Sell Me Your Secret Theater a/h Spui Den Haag
 • Sell Me Your Secret Stadsschouwburg Utrecht Utrecht

Bekijk de openbare voorstellingen