Maas theater dans podium

Een ode aan de meeloper
  • Fysiek performancetheater
  • XL
Speellijst / tickets

Dansperformance over het verlangen naar gemeenschappelijkheid.

Uniform is een ode aan de meeloper. Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid.
Vier performers doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Nastaran onderzoekt typische aspecten uit de volksdans, zoals synchroniciteit, rolpatronen en rituelen. De alledaagse handelingen van de vier individuen en de volksdans vloeien langzaam in elkaar over.

In 2015 speelde Nastaran de solo Play It Back op Oerol. De pers: “Een waanzinnige trip van een acteerfenomeen met een ongebreidelde fantasie” (Cobra). “Khorasani heeft een goed gevoel voor humor en legt engagement in haar werk” (Theaterkrant). “Een geniale show met geïmproviseerde special effects en slapstickspel” (Cleeft).

Nastaran bij Maas
Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten en maakt in 2017, 2018 en 2019 bij Maas drie nieuwe stukken, uitgesproken fysiek performancetheater: Uniform, Solo van Nas & Jim en Bye Bye Baby.

  • Credits

Geef een reactie

Of deel Uniform op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Tickets kopen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen