Maas theater dans podium

Een ode aan de meeloper
 • dansperformance
 • XL
Speellijst / tickets

“Een opzwepende performance” (★★★★ Theaterkrant), “Een trip die je doet duizelen” (★★★★ 8Weekly), “Aantrekkelijke, zeer levendige voorstelling” (★★★★ Scenes), ★★★★ Volkskrant.

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier performers doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Nastaran Razawi Khorasani gebruikt in Uniform typische aspecten uit de volksdans, zoals synchroniciteit, rolpatronen en rituelen. De alledaagse handelingen van de vier individuen en de volksdans vloeien langzaam in elkaar over.

Duur voorstelling: 50 minuten

In 2015 speelde Nastaran de solo Play It Back op Oerol. De pers: “Een waanzinnige trip van een acteerfenomeen met een ongebreidelde fantasie” (Cobra). “Khorasani heeft een goed gevoel voor humor en legt engagement in haar werk” (Theaterkrant). “Een geniale show met geïmproviseerde special effects en slapstickspel” (Cleeft).

Nastaran bij Maas
Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten en maakt(e) in 2017, 2018 en 2019 bij Maas drie nieuwe stukken, uitgesproken fysiek performancetheater: Uniform, Solo van Nas & Jim en Bye Bye Baby.

 • Verkoopgegevens

 • Quotes

 • Credits

 • Educatie

 • Zaal: kleine zaal/middenzaal
  Speelperiode: half feb – half april 2020
  Duur: 50 minuten
  Speelvlak: 10m b x 10m d x 4,5m h / zichtlijnen: max 10m breed
  Vloer: Zwevende vloer
  Leeftijd:
  XL / 12+
  Schoolvoorst.: VO klas 2 t/m 6, alle niveaus, VMBO voorbereid, max. 250 leerlingen
  Vrije voorst.: geen max.
  Contact: Rosa Brinks / rosa@MAAStd.nl

 • “Een opzwepende performance (…) Op intelligente wijze zet Khorasani dans, kostuums en de geniaal opgebouwde muziek van Jimi Zoet in om te onderstrepen dat gedeelde gedragingen uit vele verschillende bronnen ontstaan en vaak invloeden van verschillende (sub)culturen in zich dragen. (…) Het is de grote kracht van Uniform dat de voorstelling tot het einde toe zo weerbarstig blijft. Wat voor de een een idealistische volksbeweging is, is voor de ander een hersenloze, gevaarlijke massa. Khorasani’s prikkelende voorstelling laat beide interpretaties naast elkaar bestaan” Theaterkrant. ★★★★

  “De Rotterdamse theatermaker Nastaran Razawi Khorasani, actrice en maker bij Maas theater en dans en als performer opgeleid in Maastricht, legt in het woordeloze Uniform (ode aan de meeloper) de vinger op onze twijfels over individualiteit versus collectiviteit” Volkskrant. ★★★★

  “Samen met Milou van Duijnhoven, Jens van Huizen en Art Srisayam maakte Khorasani een aantrekkelijke, zeer levendige voorstelling die een ode wil zijn aan de meeloper. (…) Spectaculair wordt het als er spiegels de speelvloer opgereden worden. (…) De performers gaan op in de massa die ze zelf vormen. Een prachtige vondst” Scènes. ★★★★

  “Uniform is als een dagdroom, die sluimert en je naar een ver oord brengt. Waarbij je je achteraf afvraagt hoe je daar opeens bent gekomen. (…) een trip die je doet duizelen” 8Weekly. ★★★★

  “Een fascinerende synthese van allerlei volksdansvormen, meeslepend en vol energie. De climax is een hallucinerend, vermenigvuldigend spel met spiegels. Het collectief is groter dan de som der individuen” Dagblad van het Noorden / Leeuwarder Courant.

  “Maas Theater en Dans oogstte bewondering met Uniform, dans met elementen uit een waaier aan landen.” Leeuwarder Courant

  “Ze kregen een grote zin om samen te dansen. En precies die energie die door de hele voorstelling heen zat is de kracht van deze voorstelling. (…) Een prachtige rake voorstelling” De Theaterpodcast.

  “Uniform is een voorstelling, die opzweept en je per beat meeneemt in een hypnose om je vervolgens met allerlei vragen, verwarring en interpretaties achter te laten. Zet daarnaast ook een mooi visueel plaatje naast en dan is dát reden genoeg om Uniform op je lijstje van must see te zetten” Cultuurbarbaartjes. ★★★★

  “De muziek, de belichting, de kleding; het is allemaal goed op elkaar afgestemd. De performance blijft boeien van begin tot eind en ondanks dat er niet in gesproken wordt, wordt het verhaal van de voorstelling goed verteld. (…) een prachtig geheel” Het Grote Recensieboek.

 • Van: Nastaran Razawi Khorasani
  Met:
  Nastaran Razawi Khorasani, Art Srisayam en anderen
  Muziek: Jimi Zoet
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Marijn de Jong
  Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
  Coaching
  : Moniek Merkx
  Fotografie: Noa Verhofstad (campagnebeeld), Nichon Glerum (scènefoto’s)
  Video: Thomas Bos (teaser), Huub Laurens (interview)
  In samenwerking met: URLAND

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

 • Ken je het verlangen om jezelf te vergeten? Te verdwijnen in de massa? Gewoon even met een ander mee te lopen? In deze workshop gaan we op in de massa en zetten we ons af. Vallen we weg en op. En onderzoeken we het individu en de groep in een eigen gechoreografeerde volksdans.

  Thema’s
  individu vs groep / gemeenschappelijkheid

   

   

1 reactie op Uniform

Geef een reactie

Of deel Uniform op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Uniform
 • Uniform

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen