Alles wat je aandacht geeft, groeit

De wilde keuken / XL

Door:
Maas theater en dans

Leeftijd:
XL

Genre:
Theater

Verschillende locaties

De wilde keuken

Je bent wat je eet
Je eet wat je bent
Of wat je wilt zijn…

In theatrale rondreis De wilde keuken vieren we de veelheid van mogelijkheden die we om ons heen hebben. We draaien alle aannames over wat gezond, gezellig en lekker is om en om. We gaan vertragen, andere ogen opzetten, guerilla gardening onderzoeken, afscheid nemen van frisse varkentjesworst en een totaal nieuw plan maken voor het eten van de toekomst.

In De wilde keuken groei je op als een levensecht zaadje of beland je op een bord samen met andere overheerlijke ingrediënten. Je krijgt een persoonlijk eetprofiel of neemt afscheid van je guilty eet-pleasures. Je staat in ieder geval even niet meer bovenaan de voedselketen. En weet, na een bezoek aan De wilde keuken kijk je nooit meer hetzelfde naar dat wat er op je bord ligt. Dus wees welkom in de toekomst.

De wilde keuken is de vierde utopische voorstelling van regisseur Moniek Merkx. Onder het mom ‘de toekomst is nu’ maakte ze eerder De vijfde kamer, Paradiso stad van de toekomst en City of Dreams.

Speelperiode
Première: 29 augustus 2020
Voorstelling De wilde keuken was een theatrale rondreis in en om het Maaspodium, te zien in Rotterdam van 26 augustus tot en met 26 september 2020 en in Amsterdam van 2-4 oktober 2020. de voorstelling was 59 keer te zien, 38 keer voor vrij publiek en 21 keer voor scholen.

  • Extra info

  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info
  • Extra info

Credits

Concept, tekst, regie:

Moniek Merkx

Spel:

Pleun de Haas, Serge Hogenbirk, Niek van der Horst, José Montoya, Anna van der Pol, Joanne Purperhart, Tom de Ronde, Fay Schmidt, Art Srisayam

Muziek:

Joop van Brakel

Decor:

Sanne Danz

Kostuums:

Nicky Nina de Jong

Licht:

Gé Wegman

Dramaturgie:

Dorien Folkers

Video:

Peter Raaijmakers

Regieassistent:

Seline Gosling

Artistiek medewerker:

Sara Giampaolo

Styling:

Marianne Burgers

Special effects tafel:

Jeroen Henstra

Creatieve colleges:

Marije Vogelzang

Fotografie:

Noa Verhofstad (campagnebeeld), Kamerich & Budwilowitz (scènefoto’s)

Trailer, mini-docu:

Huub Laurens

De wilde keuken wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Bevordering van Volkskracht en ABN AMRO Cultuurfonds.

Publieksreacties

Janneke
Ontzettend genoten van deze voorstelling! Met zorg en liefde gemaakt, goede afwisseling, prikkelend voor alle zintuigen. En knap hoe alles coronaproof was zonder dat het heel expliciet coronaproof was, dat was heel erg natuurlijk verweven in de voorstelling.

Lilian
Alle lof. Er staan al zoveel positieve verhalen. Ik sluit me er helemaal bij aan. Het kan volledig Corona proef en veel interactie en iedereen wordt er bij betrokken.
Hoofddeksel van de paddenstoelen vonden we het mooiste. Zo leuk, het was om voordat we er erg in hadden.
Zeker een aanrader! Ook voor tieners.

Anoniem
Wat een geweldige beleving. Echt fantastisch. Eten was heerlijk, voorstelling goed in elkaar. Mooi om te zien. Alleen maar enthousiast mensen.

Jackie
Super toffe voorstelling die alle zintuigen prikkelt. Spannend, zinderend en lekker

Martijn
Hele toffe voorstelling. Ik voelde me zeer veilig in het Maaspodium en kom heel graag weer een keer terug!

Arieke
Grandioos spektakel, echt geniaal gemaakt. We hebben enorm genoten vd acteurs, de kostuums, de interactie met het publiek en gingen stuiterend het theater uit (om vervolgens de rest van de avond wilde kastanjes en eikeltjes te rapen).

Marjo
De éne verrassing na de andere; wat een fantastische voorstelling! gebruik gemaakt van allerlei technieken wordt je meegenomen en aan het denken gezet. Complimenten voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt. En met een smakelijke borrelplank en mooi en lekker (‘mini-tuin’)hapje als afsluiter was het een feestje.

Alexander
Te gekke reis door het pand en door de wereld van voedsel en welke keuzes we hierin wel en niet maken. De voorstelling emancipeert hoe ik naar eten ben gaan kijken, ook al was ik (in mijn ogen althans) al hartstikke bewust bezig. Knap hoe zo’n potentieel moralistisch en cliché onderwerp zo vrij en gul wordt overgebracht door een troep geweldig energieke acteurs. De Wilde Keuken laat daarnaast zien dat theater met Corona maatregelen ook een winst kunnen zijn. Het voelt als een grote luxe om door zoveel acteurs bedient te worden. Ieder publiekslid wordt gezien en is van belang en dat is een cadeautje na maanden van ongemakkelijk zoeken naar contact.

Linn (10 jaar)
Leuk dat je door verschillende kamers gaat en niet steeds op een gewone stoel hoeft te zitten. Het is fantasievol en soms een beetje spannend-achtig.

Freek
Genoten van een geweldige voorstelling. Alle zintuigen worden geprikkeld en er wordt fantastisch gespeeld.
Het is een multimediaal spektakel met verrassende kostuums in een ingenieus decor.
Knap vind ik ook dat de coronamaatrdegelen op een creatieve en adembenemende wijze zijn opgenomen in de voorstelling.
De wilde keuken zet je aan het denken.
KOMT DAT ZIEN!

Susanne Suermondt
Mooi en speels gedaan, de dans was een genot om naar te kijken, de kostuums in de eerste helft echt prachtig! Zet aan tot nadenken over ons voedsel zonder al te dwingend en belerend te zijn. Een lekker aardse en fysieke beleving die de zintuigen opent en vrolijk stemt. De boodschap: Je hebt wat te kiezen als het om voedsel gaat!

Nini
Beloften meer dan waargemaakt. Jullie zetten onze wereld op z’n kop en dat werd tijd. Geweldig! (Nini Salet)

Marjet
Het was een verrassende voorstelling. Met name de opening vond ik erg sterk. In de voorstelling wordt gezongen, gedanst en natuurlijk ook prima geacteerd. Verder waren er veel effecten bijgehaald, in de kostuums en hoofddeksels, in geluid en visueel met het greenscreen. Het verhaal wat je krijgt ´voorgeschoteld´ is dat je bewust wordt over wat je eet en hoe en waarom. En of je dat misschien zou willen veranderen. Voor mij is dat niets nieuws, ben al jaren bewust met mijn eten bezig. Wat is goed voor jou, wat voor voedsel past bij je, en laat je niks aanpraten. Er is niet een echt verhaal, het zijn meer scènes. Die zijn soms serieus dan weer grappig en speels en vooral fantasievol. Een minpuntje voor mij was de strandstoel. Ik kon daar door een blessure in mijn rug niet goed op zitten wat nogal pijnlijk was en juist die scene duurde vrij lang! Misschien kunnen daar andere stoelen worden neergezet? Afgezien daarvan wens ik de gehele cast en techniek een mooie reeks toe!!!!

Melissa
Ik heb echt super genoten van de voorstelling. Heel dynamisch, fris verassend. Er zaten zoveel leuke en innoverende elementen in en gaf veel stof tot nadenken. Echt een aanrader!

Sjai
Ik vond het erg vernieuwend en knap in elkaar gezet. De koptelefoons en green screens zijn helemaal 2020. Ik vond het daardoor ook totaal niet vermoeiend. Verder hoop ik dat wij later ook zoiets kunnen gaan doen en dat dit soort techniek vaker gebruikt wordt.

Auri
Dit is nou echt iets wat ik nog nooit heb meegemaakt. Dit komt bijvoorbeeld door de koptelefoons (super cool by the way). En de gangen vol met rook, ook super cool. Het is heel leuk vormgegeven en helemaal passend in deze tijd van corona. Ik vond het spannend om mezelf te zien op het scherm en zelf ineens in de spotlight te staan. Ik ging de voorstelling in als mezelf en kwam eruit als een kruising tussen een asperge en een broccoli. Leuk!

Thijs
Geweldig! Ik vond het erg interessant. Het liet me erg goed nadenken over wat ik eet en waarom ik dat eet. Het gebruik van headphones en video ondersteunde het verhaal erg goed. Door de headphones kon je gewoon alles goed horen, zelfs wanneer de acteur die spreekt 50 meter verderop staat. Dat geeft een bijzonder gevoel. De ene acteur zegt iets en meters verderop werd er vloeiend geantwoord. Alsof we door de techniek allemaal alsnog dicht bij elkaar waren en er even geen 1,5 meter-regel bestaat. Kortom, dit is een geweldige performance. Dit heeft Maas theater en dans toch maar weer mooi weten neer te zetten!

Pranay
Het was een erg leuke voorstelling. Het was gewoon een bijzondere ervaring. Ook leuk dat ze het publiek eten lieten proeven aan het eind. De scenes buiten waren leuk, omdat er ruzie was over hoe een product genoemd wordt.

Sohaily
Ik vond het een hele leuke voorstelling. Het was vooral leuk dat ze gewoon mensen uit het publiek plukten en dat je dan als bezoeker deel uitmaakte van de voorstelling! Ik werd op het podium geroepen en er werden allemaal vragen aan me gesteld. We liepen in het begin door de rook heen en moesten allemaal ons eigen lampje volgen. Dat was echt super spannend, niet normaal. Het is allemaal super creatief bedacht. Op het einde kregen we wat te eten, iets dat heel veel leek op aarde en stenen. Ik geef deze voorstelling een 10/10. Ik zou er zelfs nog wel een keer heen gaan, super leuk. Ze hebben er ook heel goed over nagedacht hoe we om moeten gaan met corona. En de koptelefoon die zit echt lekker op je hoofd. Om nog even terug te komen op die rook, het idee om op die manier een tijdlijn te maken is gewoon in een woord: WOW! En dan die stenen om op te eten. Ik ga van deze voorstelling gewoon glimlachen.

Cemal
Ik vond het wel leuk eigenlijk. Super interessant is het onderwerp eten kwam ik achter. En het laat je echt nadenken over je eigen gewoonten. Maar… de hele voorstelling is ook wel een beetje intens door de manier waarop ze met het publiek omgaan. Je maakt een hele reis, zowel buiten als binnen door verschillende ruimtes. Wat ik niet wil vergeten te noemen is de techniek. De techniek!

Aya
Ik vond dit een fantastische voorstelling. Er zit veel interactie in wat het publiek aandachtig houdt. Er is heel goed rekening gehouden met de corona-maatregelen. Maar je hebt daar geen last van, het is creatief opgelost waardoor je toch helemaal in de voorstelling zit. Ook vind ik het doel van de voorstelling heel mooi. Mensen zullen na het zien van De wilde keuken meer aandacht besteden aan eten dan ervoor. Het zet je aan het denken over wat je zélf kan doen. De special effects maken de voorstelling nog sierlijker en super uniek

Er zijn nog geen reacties op De wilde keuken

We zijn benieuwd wat je van deze voorstelling vond! Laat je het ons weten?

Jouw reactie

Maas theater en dans maakt op deze website gebruik van cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, en voor marketingdoeleinden. Door op 'optimale cookies' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Je hebt ook de keuze voor 'minimale cookies', als je dit liever niet hebt. 

Filter op:

Er zijn geen resultaten gevonden. Probeer het eens met een andere zoekterm?

Er zijn geen resultaten met dit filter. Pas het filter aan of probeer het eens met een andere zoekterm?