• NOW TALKS

  • NOW TALKS
  • NOW TALKS
  • NOW TALKS
  • NOW TALKS
  • NOW TALKS
  • NOW TALKS
  • NOW TALKS
  • NOW TALKS
  • NOW TALKS

Klimaatverandering, gender identity, sexuele intimidatie, racisme, groepsdruk, cultural appropriation, mentale gezondheid; tijdens de interactieve talkshow NOW TALKS wordt er gepraat over onderwerpen van NU: wat zijn de issues waar we het écht over moeten hebben? Wat maken we mee?

Ons enthousiaste Maas jongerenpanel en de jongeren van SPACE010 bedenken en presenteren de avond, en dagen het publiek uit om vanuit een ander perspectief te kijken. Dit doen we in de vorm van een dialoog, maar soms ook met dans, theater, spoken word, muziek en kunst. Een safe space, waar gevoelige onderwerpen kunnen worden besproken en gevoelige mensen de kans krijgen om zich uit te drukken. Live vanuit het Maaspodium in Rotterdam.

Next up: NOW TALKS #4: PRIVILEGES

Op donderdag 29 september de vierde NOW TALKS: waarom heeft de politie een handleiding "voor de omgang met geprivilegieerden"? Na afloop van de talkshow speelt Firma Mes de voorstelling De Onaantastbaren. De talkshow is gratis bij te wonen in de foyer van Maaspodium.

NOW TALKS #5: RADICALISERING

Op donderdag 15 december de vijfde NOW TALKS: wat zorgt ervoor dat je je afsluit van de maatschappij? Na afloop van de talkshow speelt Vielleicht de voorstelling Misschien. De talkshow is gratis bij te wonen in de foyer van Maaspodium.

NOW TALKS #6: NON-BINAIR DENKEN (PART 2)

Op donderdag 12 januari de zesde NOW TALKS: wat zorgt ervoor dat je je afsluit van de maatschappij? Na afloop van de talkshow speelt Marleen Hendrickx de voorstelling XYI. De talkshow is gratis bij te wonen in de foyer van Maaspodium.

NOW TALKS #7: TUSSEN TWEE CULTUREN

Op donderdag 9 maart de zevende NOW TALKS: wat zorgt ervoor dat je je afsluit van de maatschappij? Na afloop van de talkshow speelt HNTjong/Dimphna van Kempen de voorstelling A Country Inside My Head. De talkshow is gratis bij te wonen in de foyer van Maaspodium.

Next up: NOW TALKS #8: OPTIMISME

Op donderdag 11 mei de achtste NOW TALKS: wat zorgt ervoor dat je je afsluit van de maatschappij? Na afloop van de talkshow speelt Monki Business de voorstelling Niks Nieuws. De talkshow is gratis bij te wonen in de foyer van Maaspodium.

Dit is Now Talks in het kort:

  • Previously

  • Previously
  • Previously
  • Previously
  • Previously
  • Previously
  • Previously
  • Previously
  • Previously
  • Previously

Eerdere edities

Heb je een editie gemist? Geen zorgen, je kunt de edities hieronder terugzien. De NOW TALKS hebben niet alleen publiek in de zaal, maar ook via livestream. Die livestreams kun je hier gratis terugkijken.

NOW TALKS #1: non-binair denken

Een avond over gender. Hoe zichtbaar zijn afwijkende genderidentiteiten in de media? Hoe kunnen we onszelf trainen in non-binair denken? Carole van Ditzhuyzen, artistiek coordinator van Maaspodium, hoste op 3 februari 2022 de NOW TALKS #1: non-binair denken samen met Romy Rockx (he/him/they/them). Zoals bij elke NOW TALKS schuiven er gasten en ervaringsdeskundigen aan. Daarnaast was er een muziekoptreden van Kyara Harley en hapjes van Maaspanellid Jordan Wagelmans.

Kijk hieronder de livestream terug:

 

Wil je het gerecht van Jordan zelf maken? Hier vind je het recept: 

Rainbow spring rolls: 10 stuks
  • 10 rijst vellen, rond of vierkant
  • 100 gr rode kool
  • 1 gele paprika
  • 1 rode punt paprika
  • 1 komkommer
  • 5 bosuien
  • Pindasaus of dipsaus naar keuze

Snij de groente in dunne reepjes van en paar cm lang, zodat ze in het rijstvel passen.

Pak een bord en doe daar een bodempje water in. Dip er een rijstvel in, voor 10-20 sec en leg dit op een snijplank. Leg in het midden van het vel de reepjes groente, zodat het er leuk uit ziet als het opgerold is.

Rol het vel op door eerst drie kanten over de groenten te vouwen en het naar de andere kant toe te rollen. Snij door tweeën en serveer met dipsaus.

Pinda gemberdipsaus:
  • 150 gr pindakaas
  • 1 ½ el soja saus/tamari
  • Suiker/maple syrup of zoete ketjap (naar smaak)
  • 2 tl citroensap
  • ½ tl chili poeder en ½ teentje knoflook/ ½ tl chili knoflook saus
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • Heet water, om te verdunnen

Mix alles behalve het water in een kom. Voeg een eetlepel water toe als het te dik is en ga zo door. Serveer me de rainbow spring rolls.

Transision thee met zonder ballen: 4 porties
  • 1 el butterfly pea tea
  • 1 tl lavendel of een andere thee
  • 1 liter heet water
  • Agave siroop, naar smaak
  • Citroensap
  • 4 jus lepels popping boba

Maak de thee door de butterfly thee en lavendel in het hete water te laten trekken. Giet het na een paar minuten door een zeef. Meng nu de agave siroop er doorheen en laat het afkoelen.

Om te serveren doe een schep boba in een glas en schenk er wat thee bij, maak ook een paar kleine glaasjes met citroensap. Laat iedereen zelf het sap bij de thee doen. Het veranderd dan van kleur.

NOW TALKS #2: mental health

Waarom lijkt mentale gezondheid iets voor in je eentje? Hoe zetten we in op meer verbinding? En hoe praten en delen we over soms niet willen leven? Carole van Ditzhuyzen, artistiek coordinator van Maaspodium, hoste op 10 maart 2022 de NOW TALKS #2: mental health samen met Joël da Veiga (oprichter Self-Acceptance). Zoals bij elke NOW TALKS schuiven er gasten en ervaringsdeskundigen aan. Daarnaast is er een muziekoptreden van singer-songwriter Roufaida en zijn er hapjes van Maaspanellid Jordan Wagelmans.

Kijk hieronder de livestream terug:

 

 

Wil je het gerecht van Jordan zelf maken? Hier vind je het recept: 

Cake: voor een grote dubbellaags
  • 120 gr vegan boter, plus om in t vetten
  • 400 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 250 ml sojamelk
  • 2 tl appelazijn
  • Eivervanger voor 2 eieren, bv chia ei (2 el gemalen chiazaad met 6 el water)
  • 340 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille aroma
  • Vegan kleurstof

Verwarm de oven voor op 180C, bekleed de bodem(s) van de bakvorm(en) en vet de rand(en) in.

Mix de bloem met de baking soda en het zout.

Meng de sojamelk en appelazijn en laat minstens 15 minuten staan.

Roer je eivervanger tot een papje.

Mix de boter met de suiker in een ruime kom. Voeg de eivervanger erbij en mix even.

Meng de zonnebloemolie, vanille, sojamelkmengsel en kleurstof (voor 1 kleur, voor meerdere zie*) door het botermengsel tot het gemixt is.

Voeg nu het bloemmengsel toe en mix tot alles gemengd is, maar niet te lang.

*Verdeel het beslag over verschillende kommen en mix in elke kom een andere kleur.

Giet je beslag in de bakvorm(en) en bak voor 30 min of met 1 grote bakvorm voor 60 min tot gaar.

Test met een prikker of het gaar is, als die er schoon uitkomt is het gaar.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Chocolademousse (frosting):
  • 340 gr silken tofu
  • 100 gr vegan chocolade, grof gehakt
  • Maple of agave siroop, naar smaak

Smelt de chocolade in de magneton met 30 sec intervallen, elke keer doorroeren, tot geheel gesmolten. Blender de silken tofu tot geheel glad en voeg de chocola en siroop toe tot geheel gemengd.

Laat opstijven in de koekkast.

Warme vegan chocolademelk met slagroom: 4 personen
  • 1 liter plantaardige melk
  • 6 el cacao of 100 gr chocola (naar smaak)
  • Suiker of zoetstof naar keuze, naar smaak
  • Vegan slagroom

Verwarm de plant melk en voeg de cacao en suiker toe. Roer tot het is opgenomen. Serveer in mokken met slagroom.

 

NOW TALKS #3: HET (ON)MOGELIJKE GESPREK

Op 14 mei dook host Ilidia Medina met gasten en publiek in life-changing gesprekken binnen families. Gekozen families, gekregen families, families waar je uit geboren bent, welk gesprek zou jij nog willen voeren?

Kijk hieronder de livestream terug:

 

Wil je het gerecht van Jordan zelf maken? Hier vind je het recept: 

Vegan (en glutenvrije) spekkoek:
  • 150 ml aquafaba (kikkererwten vocht)
  • Snuf zout
  • 50 gr + 300 gr witte basterdsuiker
  • Scheutje citroensap
  • 300 gr plantaardige boter, gesmolten
  • 55 gr banaan, zonder schil
  • 100 ml olie
  • 1 tl vanille extract
  • 230 ml plantaardige melk
  • 250 gr (glutenvrije) bloem, bv boekweitmeel
  • 40 gr maizena
  • 1 el kaneel
  • 2 tl kardemom
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl versgeraspte nootmuskaat
  • 1 tl piment poeder
  • ½ tl anijspoeder
  • 1 tl pandan extract, optioneel

Smelt de boter en laat afkoelen. Pureer de banaan met de olie tot een glad geheel. Klop de aquafaba op in een metalen of glazen kom met wat citroensap en zout, voeg lepel voor lepel de 50 gr suiker toe als het erg luchtig is. Blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Meng de resterende suiker door de boter met een garde. Voeg nu het olie mengsel  en de vanille toe, meng dit er goed door. Schenk de melk er in porties in en klop er een samenhangend beslag van.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Spatel de aquafaba erdoorheen, probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Zeef de bloem en maizena boven het beslag en meng alles goed.

Verdeel het beslag over twee kommen en zeef de kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, piment en anijs in een van de kommen en spatel het erdoorheen, dit wordt de donkere laag. Voeg wat pandan extract toe aan de andere kom om het groen te maken als je dit wilt.

Bedek de boden van een springvorm (ideaal 18 cm doorsnee, maar ander kan ook) met een bakpapier.

Begin met het lichte/groene beslag en doe ongeveer 3 sauslepels ( of meer, het ligt aan de bakvorm) in de springvorm tot volledig bedekt. Bak deze voor +- 5 min, tot de bovenkant gestold is, haal uit de oven en zet op het aanrecht.

Schakel de oven naar de kleine grill.

Schep nu 3 lepels van het donkere beslag op de eerste laag. Dit begint na een paar seconden te smelten, pak dan de springvorm en giet het beslag al cirkelend over de eerste laag.

Zet terug in de oven en grill voor 1 minuut, als de bovenkant nog niet gestold is laat het dan nog even staan. Als je hebt gevonden wat voor jouw oven werkt, kan je dit aanhouden voor de rest van de lagen.

Maak vervolgens weer een lichte laag etc. tot het beslag op is.

Na de laatste laag, schakel de oven naar heteluchtstand en bak de spekkoek af voor 10 minuten op 150 graden C.

Laat de spekkoek afkoelen in de vorm op een rek. Snij de randen los en bewaar de spekkoek na het afkoelenin plasticfolie in de koelkast. De spekkoek is het lekkerst de dag erna.

Meeprogrammeren

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar oud en wil je je verdiepen in belangrijke onderwerpen? Houd je van theater en lijkt het je interessant om ook zelf avondvullende programma's te organiseren? Dan is het Maaspanel jouw plek om te shinen. Je kan een dag meelopen of jezelf opgeven via het contactformulier.

Maas theater en dans maakt op deze website gebruik van cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (de cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd), om voorkeuren op te slaan, en voor marketingdoeleinden. Door op 'optimale cookies' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Je hebt ook de keuze voor 'minimale cookies', als je dit liever niet hebt. 

Filter op:

Er zijn geen resultaten gevonden. Probeer het eens met een andere zoekterm?

Er zijn geen resultaten met dit filter. Pas het filter aan of probeer het eens met een andere zoekterm?