Maas theater dans podium

Algemeen

Maas
Maas is een podium en een gezelschap van professionele makers onder artistieke leiding van Moniek Merkx. Maas maakt theater en dans voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, hun familie en vrienden. Dit gretige, brutale en kwetsbare publiek is altijd de bron, bij alle voorstellingen, programma’s, educatie en talentontwikkeling.

Maas theater en dans
Het gezelschap Maas theater en dans maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en locatietheater. En altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. We gebruiken een maximale variatie aan theatrale middelen en vertellen op een lichte, transparante manier. Bij Maas staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, op een bijzondere manier verteld. Maas is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.

Maaspodium, Rotterdam
Het Maaspodium in Rotterdam is een theatrale uitgaansplek met een dynamische en culturele inhoud. Kinderen, jongeren en jong volwassenen kunnen hier genieten van Maasproducties en gastprogrammering. Kijken, meedoen en zelf op het podium staan. Het Maaspodium is een plek waar werelden worden verbonden en generaties elkaar ontmoeten. En waar het publiek altijd een onderdeel is van alles wat er gebeurt. Zie het als een ruilbeurs van diensten en ideeën. We verleiden, fantaseren en handelen met alles wat we kunnen. Ouders, kinderen, opa’s en oma’s gaan samen naar voorstellingen, buurtbewoners doen mee met educatie en jong volwassenen krijgen de sleutel om uitdagende programma’s te maken. Het podium heeft twee mooie theaterzalen en een horecaplek, een feestruimte en een buitenterrein.
Klik hier voor onze familieprogrammering (tot 12 jaar).
Of hier voor XL , voor jongeren en (jong) volwassenen.