Maas theater dans podium

Algemeen

Maas is een landelijk gezelschap van professionele makers onder artistieke leiding van René Geerlings met een eigen podium in Rotterdam. Maas maakt en programmeert voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen. Bij Maas staat de ontmoeting centraal. De ontmoeting tussen podiumkunsten en publiek, tussen dans en theater, tussen stijlen, leeftijden, culturen, makers en maatschappelijke partners. Kortom tussen onszelf en de wereld.

Maas theater en dans maakt eigenzinnige dans en theaterproducties en alles wat daartussen beweegt voor kinderen, jongeren en jongvolwassen. Onze voorkeur gaat uit naar beweging, want wij vinden dat lichaamstaal vaak meer zegt dan 1000 woorden. Maasmakers zoeken de grenzen van disciplines op, om daar vervolgens overheen te kijken. We kiezen voor actuele stijlen en kunstvormen zoals breakdance en performancetheater, maar mixen ook graag moderne dans en hiphop en laten ons inspireren door muziek, mime en circus.

Bij Maas staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, op een bijzondere manier verteld. Maas is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.

Bekijk hier de huidige Maasproducties en -tournees.

Het Maaspodium wil zoveel mogelijk jonge Rotterdammers inspireren met wat professioneel theater te bieden heeft. De mentaliteit en de rafelranden van de stad passen goed bij ons. Rotterdam is een superdiverse, spannende en groeiende stad waar veel gebeurt. Wij laten ons inspireren door de stad en zoeken actief naar samenwerking, verhalen en gesprekken.

De combinatie van produceren en programmeren in één huis is binnen het Nederlands jeugdtheater uniek en biedt kansen voor bijzondere eigen programma’s die zorgen voor een groot publiek en interessante crossovers.

Het Maaspodium is een huis geworden waar deuren van verschillende werelden zich naar elkaar openen. We laten er niet alleen onze eigen producties en makers zien, maar ook andere groepen, makers en initiatieven. Ons publiek is jong in de breedste zin van het woord: van peuter tot jongvolwassene en iedereen die jong van geest is in de veelkleurige stad Rotterdam.

Het podium heeft twee mooie theaterzalen, een horecaplek, een feestruimte en een buitenterrein.

Klik hier voor onze familieprogrammering (tot 12 jaar).
Of hier voor XL , voor jongeren en (jong) volwassenen.