fbpx

Maas theater dans podium

Rosa van Leeuwen

Rosa Maria van Leeuwen (1988) studeerde tijdens haar studie aan de Toneelschool Arnhem (afgestudeerd 2013) als minor aan de Mime-opleiding in Amsterdam en aan de Rits school of Arts in Brussel. Ze speelde bij Dood Paard in onder anderen OMG!XMASSHOW!WTF?! en in Crashtest Ibsen II – Volksvijand, in een regie van Sarah Moeremans bij het NNT.

Samen met regisseuse Sarah Moeremans, componiste Eefje de Visser, vormgever Julian Maiwald en acht acteurs vormde ze het collectief Moeremans&sons, waarmee zij de voorstellingen My First Suicide en Kill Your Character hebben uitgebracht. Eerder werkte ze o.a. bij het RO Theater onder regie van Jetse Batelaan en Alize Zandwijk. Ook maakte ze haar eigen voorstellingen On Ice (2012) en Everything We Ever Wanted (2013) , dat hoge ogen gooide op het ITS Festival 2013. Dit seizoen is Rosa geselecteerd voor het jonge makers-platform Station Noord. In 2019 won Rosa de Colombina (VSCD toneelprijs voor de de meest indrukwekkendste vrouwelijke bijdragende rol) voor haar rol in Wie is er bang voor Virginia Woolf? van Dood Paard.

Bij Maas was Rosa te zien als Alice in Alice in Wonderland. In seizoen 16/17 maakte en speelde ze samen met Jurriën Remkes de voorstelling Vlieg!, onderdeel van Loslopend wild. In seizoen 2017/2018 speelde zij in Beauty en het beest en in seizoen 2019/2020 is ze te zien in Lampje.