Maas theater dans podium

Wild, woest en wonderlijk feelgood theater over eten
Speellijst / tickets

Soms eet ik gewoon even chips met sla als avondeten. Ik eet nog maar weinig vlees, en als ik het eet, dan in bitterbalvorm. Ik heb vaak haast, ben online onder het eten en breng veel geld naar fastfood. Vroeger hadden we kliekjesdag en aten we iedere dag zelfgemaakte appelmoes. Inmiddels zijn mijn eetgewoontes een rommeltje. En jaha, ik weet het wel, ik weet wel wat gezond is, gezellig en goed voor de wereld. Maar soms heb ik gewoon even geen zin om bewust en verantwoordelijk te zijn. Dan zou ik dagen geen eten nodig willen hebben. Of een dag eindeloos door willen snoepen. Of vies en vet en veel willen eten. Hoe krijg ik dit bij elkaar? Dokter Feelgood, help me!

Eten moet iedereen. Je kan niet zonder. Maar stel: er is één lange dag per week waarop je met lieve, leuke mensen eindeloos met eten bezig kan zijn, vijftig soorten chocola kan proeven, half-liggend iets in je mond gestopt krijgt, bonte bloemen kan ruiken die je ook blijkt te kunnen eten, heel lang brood kan kneden alsof het klei is, eindeloos tegen plantjes kan praten die je dan de grond uit ziet groeien. Dat je kan broeden op een nieuwe mix van sappige smaken of dat je donkere drankjes kan brouwen die je een geheimzinnig lekker gevoel geven. Na die ene dag hoef je dan de rest van de week niets meer te eten en doe je waar je nog meer zin in hebt.

Hou je van toetjes of van snacks? Wil je precies weten wat je eet of juist niet? Verlang je naar een romantisch vroeger of naar een snelle, slimme toekomst? Wat voor kok ben jij in de toekomst: een keukenprins, een dierenvriend, een ijscoboer, een frituurfreak, een tovenaar of een pillendraaier?  Vertel me wat je eet en ik vertel jou wie je bent.

De wilde keuken is een reis naar de binnenwereld van jouw eetdromen. Met dokter Feelgood die alle oplossingen al heeft, want de toekomst is nu…

De wilde keuken in het Maaspodium
Voorstelling De wilde keuken is exclusief te zien in het Maaspodium, Rotterdam van 26 augustus tot en met 27 september 2020. We pakken uit met een groot groen festijn en maken een rondreis langs het eten van de toekomst. Het hele Maaspodium staat in het teken van De wilde keuken: we vertellen verhalen op een dorpsplein op het terras, dwalen door een voedselbos in de grote zaal en ervaren ‘het nieuwe eten’ in de keuken. Rondom de voorstelling is er iedere dag iets speciaals te eten.
Donderdagen: Snack Thursday
Vrijdagen: Vegan Friday
Zaterdagen: De wilde keuken-buffet
Zondagen: Picknickmandje

De voorstelling is voorafgegaan door een voortraject: het PROEF-lab, een onderzoekstraject met het VO en MBO van april 2019 tot en met juni 2020.

Duur: 90 minuten (o.v.b.)

  • Credits

  • Concept, regie: Moniek Merkx
    Spel: Serge Hogenbirk, Niek van der Horst, José Montoya, Joanne Purperhart, Art Srisayam en drie studenten van de MBO Theaterschool: Pleun de Haas, Anna van der Pol, Fay Schmidt
    Muziek: Joop van Brakel
    Decor: Sanne Danz
    Kostuums: Nicky Nina de Jong
    Licht: Gé Wegman
    In samenwerking met: Marije Vogelzang, Albeda Horecacollege, MBO Theaterschool, Wellantcollege Rotterdam, Zadkine Rotterdam
    Met dank aan: Sophie Buchel (Drift)
    Dramaturgie: Dorien Folkers
    Projectleider: Seline Gosling
    Video: Huub Laurens

    De wilde keuken wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, het VSBfonds, ABN AMRO Cultuurfonds en Stichting Bevordering van Volkskracht. Credits onder voorbehoud

     

     

     

     

Geef een reactie

Of deel De wilde keuken op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.