Maas theater dans podium

Liefdeslessen voor de allerkleinsten
 • 2+
 • theater
Speellijst / tickets

In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Duur voorstelling: 40 minuten inclusief naprogramma

Makers over Doe eens lief
Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

 • Quotes

 • Credits

 • Naprogramma

 • “Koster imponeert met indrukwekkende breakdancemoves, De Boer met haar open spel waarbij ze voortdurend alert is op reacties uit de zaal. Maas theater en dans brengt een beeldende, mysterieuze en grappige oefening in goedmaken voor kinderen vanaf twee jaar. ” Theaterkrant.

  “Pas tegen het einde van de voorstelling had ik in de gaten dat Anne Fé de geluidseffecten deed, en animaties tekende op een I-pad. Zo blijft het boeien, alle 45 minuten lang. (…) De voorstelling wordt gespeeld door Anne Fé en Gihan Koster, waarbij vooral die laatste ontzettend expressief is en emotie goed kan laten zien door zijn mime en  waanzinnige breakdance moves.” I love theater 3,5 ster_recensie_maastheaterndans.

  “Doe eens lief is charmant, lekker brutaal, vrolijk, stout én heel lief. (…) En extra knap is dat je als ouder de 2+ voorstelling helemaal niet uitzit voor het kroost maar zelf ook meegenomen, opgetild, ontroerd en met een lichter en liever hart de zaal verlaat.” MaandagDaandag.

  “De voorstelling is dynamisch, brutaal, grappig en fantasierijk” (…) Ik kan niet anders dan zeggen: Gaat dat zien! Want het is zo’n mooi stukje culturele vorming, voor het kind, maar ook voor jezelf.” After NINE.

 • Concept: Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
  Regie: Sara Giampaolo
  Spel/dans: Anne Fé de Boer, Gihan Koster
  Live animaties: Anne Fé de Boer
  Muziek:
  Frans Baudoin
  Decor: Peter Raaijmakers
  Licht: Jeroen Melsen
  Coaching:
  Moniek Merkx
  Met dank aan: Dorien Folkers, Joke Meijer
  Scènefoto’s: Wannes Cré
  Trailer: Huub Laurens

  Anne Fé de Boer
  Anne Fé de Boer studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze speelde onder andere bij De Warme Winkel, Theatre Hotel Courage, KOBE, BonteHond en theatergroep Max.. Bij Maas speelde ze in Gezocht: konijn, Voorjaarsoffer, Hallo familie en Lampje. Ze maakte bij Maas The Silent Twins (met Lotte Rischen) en kleutervoorstelling Een kleine brief aan de grote stad (met Sara Giampaolo).

  Sara Giampaolo
  Sara Giampaolo is educatiemaker bij Maas theater en dans. Ze studeerde in 2013 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als docerend theatermaker. Ze maakt(e) onder andere de Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen en andere meemaakprojecten bij Maas. Ook begeleidt ze de Maas-meespeelprojecten, zoals bij Beauty en het beest en Hallo familie. Ze schreef en regisseerde bij Maas de theatersolo Een kleine brief aan de grote stad.

 • Na afloop van de voorstelling is er een interactief na-programma van de spelers met het publiek.

  Duur: bij vrije voorstellingen 10 minuten / bij schoolvoorstellingen 15 minuten

15 reacties op Doe eens lief

 1. Doe eens lief is een prachtige voorstelling. Alledrie mijn kinderen hebben ademloos gekeken, van 1,5 jaar, 4 jaar en 6 jaar. Ze leefden mee met alle emoties die voorbij kwamen. Knap gedaan van deze twee theatermakers! Ik heb zelf genoten, hopelijk is het snel veilig genoeg om alles weer te openen maar dit was in ieder geval een voorzichtig en prachtig begin.

 2. Het was heel leuk vanmiddag in Zwolle! En heel erg passend bij de belevingswereld van onze dochter. Knap om dat zo in te schatten. Kunnen wij het liedje, laat het varen, ook nog ergens terug luisteren?

 3. Het was onze eerste theatervoorstelling met ons 2 jarige meisje. En wat zijn wij blij dat we voor deze voorstelling hebben gekozen. Onze dochter vond het boeiend en prachtig om mee te kunnen doen en zelfs nog mee te dansen tijdens het naprogramma. Anne Fé en Gihan waren heel lief voor de kids en zochten veel contact met het publiek, wat mijn dochter erg leuk vond, want het liefst was ze de vloer opgerend om mee te doen. Genieten voor ons om onze dochter zo open en vrij te zien zijn en genieten. Geweldige voorstelling over veelvoorkomende situaties en gevoelens en makkelijk te begrijpen voor kinderen. Dank jullie wel Anne Fé en Gihan voor jullie oprechtheid en het betrekken van en interacteren met Nolah. We hebben genoten als gezin.

 4. Vorige week cultuur proeven voor de kleintjes bij @castellumhogewoerd met #doeslief van @maastd. Er waren zenuwen, er is gelachen, gedanst en geschreeuwd. #succesje

 5. Wat was WEES EENS LIEF een mooie voorstelling met herkenbare rolmodellen, visuele humor en strakke timing. Knap ook om iedereen bij de voornaam aan te spreken. Door het publiek telkens te betrekken werden alle ideeen werkelijkheid. Wat een hoop plezier terwijl er tegelijk in iedere act een leermoment zat.

  Dank jullie wel van Job en zijn grootouders!

 6. Wij zij met 22 groep 1 kinderen naar de voorstelling Doe eens lief geweest. Vanwege de corona zaten wij alleen in de zaal. Alles is netjes door het maaspodium geregeld. De kinderen waren erg enthousiast over de voorstelling en hebben flink gelachen. De situaties waren voor hen herkenbaar. De kinderen mochten af en toe mee helpen in het stuk, dit vonden zij uiteraard prachtig.

 7. “Wow!” was de reactie van onze dochter van 2,5 en beter dan dat kunnen we het niet verwoorden. De spelers konden de emoties goed weergeven maar ook anticiperen op die van de kinderen in het publiek. Een hele gezellige en moderne (dans/visuals) voorstelling!

 8. Echt een ontzettend leuke voorstelling! Mega aanrader. Het is leuk voor de kleintjes, maar ik heb zelf ook echt genoten.
  De tekeningen, de geluiden, de dans, de liedjes, alle interactieve dingen. Echt heel tof!

 9. Een ontzettend leuke en zeer verrassende voorstelling .Het blijft boeien ..een zeer tot de verbeelding sprekende en herkenbaar voor peuters kleuters en ouders. Vette aanrader!!!!

 10. Super leuke en zeer verrassende voorstelling. Heel speels en tot de verbeelding sprekend …en zeer herkenbaar voor peuters, kleuters en ouders…. Heel erg genoten .Vette aanrader!!!!

 11. Wat een fantastische voorstelling! Levi van 3 heeft zo genoten, mooi hoe herkenbaar gedrag voor peuters en ouders gespiegeld worden. Echt een aanrader!!

Geef een reactie

Of deel Doe eens lief op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Doe eens lief Uitverkocht
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Doe eens lief Uitverkocht
 • Doe eens lief Uitverkocht
 • Doe eens lief Uitverkocht
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Doe eens lief Geannuleerd
 • Doe eens lief

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

 • Doe eens lief Fort Ruigenhoek (Tweetakt) Utrecht 12:00 uur
 • Doe eens lief Fort Ruigenhoek (Tweetakt) Utrecht 15:00 uur
 • Doe eens lief Fort Ruigenhoek (Tweetakt) Utrecht 11:00 uur
 • Doe eens lief Fort Ruigenhoek (Tweetakt) Utrecht 15:00 uur

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam
 • Doe eens lief Maaspodium Rotterdam

Bekijk de openbare voorstellingen