Maas theater dans podium

Een omgekeerde tijdreis van dromerige outsiders en woeste klungeraars
 • 8-108 JR
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

– Ik ben er even niet is van april t/m juni 2022 te zien in heel Nederland. –

Soms wil ik er gewoon even niet zijn. Dan heb ik een camouflagepak nodig, een onzichtbaarheidsmantel of een gat in de grond waar ik doorheen kan zakken. Naar een nieuwe wereld met vuur en speciale krachten, waar ik een held ben zonder iets te hoeven doen. Ik wil geen stralend profiel zijn of een onderdeel van een complex sociaal netwerk. Ik wil gewoon spelen in een wereld van geheimen, waarin ik een avatar ben, een perfect figuur die het allemaal begrijpt. Die de wereld (of desnoods een geketende prinses) redt in een handomdraai. Laat me met rust, laat me wachten en slapen totdat ik zover ben om jullie allemaal te overbluffen.

 

Ik ben er even niet gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De wens om te gamen, te vluchten in show en glitter of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur en je hebt geen zin om open te doen. De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt.

Ik ben er even niet is een bonte mix van theater, dans en muziek van de makers van Liefde (Gouden Krekel 2017) en Hallo familie (Zilveren Krekel 2019).

Theater- en Musicalnieuws in een verslag over de livestream van Ik ben er even niet: “Het leven wordt gevierd in al zijn verschijningsvormen. (..) een troostrijke voorstelling over introvert zijn”.

Moniek Merkx over Ik ben er even niet
“Ik ben er even niet gaat voor mij over de binnenwereld van de verlegen ruggetjes, dromerige outsiders en woeste klungelaars. In hun hoofd zijn het drakendoders vanuit hun bevroren burcht. In het echt durven ze niks. En ergens onderweg gebeurt er natuurlijk iets: een zonnestraal, een hulpeloze huppel, een aai over hun bol. Onhandig doen ze de deur op een kier, spreiden ze hun vleugels uit en laten ze zich optillen door elkaar en hun grenzeloze dromen. De voorstelling is een tijdreis langs liefdevolle en verwarrende herinneringen. Melancholie en avontuur wisselen elkaar af. Volgens mij gaat niemand onaangeraakt door het leven, maar troost en schoonheid is er overal en voor iedereen. Als je maar kijkt.”

Duur: 75 minuten (o.v.b.)

 • Credits

 • Educatie

 • Concept, regie: Moniek Merkx
  Spel: Sue-Ann Bel, Ayrton FraenkHali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, Lotte Rischen
  Kinderen: Maantje Piet, Miles, Yara, Wolf, Sohailly, Junez
  Composities: Joop van Brakel
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Gé Wegman
  Video: Thomas Bos
  Dramaturgie: Dorien Folkers
  Regieassistentie: Zoscha van Erkel
  Begeleiding kinderen: Sara Giampaolo
  Campagnebeeld: Noa Verhofstad

 • Blijf jij graag onopgemerkt of sta jij liever in het middelpunt van de belangstelling? Op welke manieren kunnen we verdwijnen en verschijnen?

  In de workshop bij Ik ben er even niet werken de deelnemers met een docent beeldende kunst en een theaterdocent aan samen associëren. Hoe kan een opeenstapeling van willekeurige beelden toch iets overbrengen? We bevragen onszelf in het hier en nu, maar we stellen ons ook voor hoe wij over tien of twintig jaar zullen terugkijken. Wat zou je tegen je jongere zelf willen zeggen? We spelen theatraal verstoppertje en verplaatsen ons in de dromers en de binnenvetters. We oefenen de kunst van er zijn en er niet zijn en werken binnen de veilige muren van het klaslokaal aan grootse opkomsten vanuit de coulissen.

  Wanneer: Voor de voorstelling in het theater of enkele dagen voor de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Theaterdocent van Maas en een docent beeldende kunst
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €125,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: educatie@maastd.nl

  De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.

  Online magazine: www.maastd.nl/magazine/ikbenerevenniet

Geef een reactie

Of deel Ik ben er even niet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.