Maas theater dans podium

Hartverwarmend danstheater
 • 8-108 JR
 • dans
 • theater
Speellijst / tickets

Liefde is een feest voor de hele familie

Winnaar Gouden Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’:
“Regisseur Moniek Merkx heeft met acht performers niets minder gemaakt dan een warmbloedige ode aan De Liefde, een hartverwarmend cadeau voor pubers, kinderen, ouders, grootouders en, ja, voor wie niet?” VSCD-Jeugdtheaterjury

En genomineerd voor de VSCD-Mimeprijs:
“De spelers-makers storten zich vol overgave in het liefdesleven van kind tot puber tot twintiger. Er voltrekt zich steeds een spel van aantrekken en afstoten, van flirten en plagen, van meedoen en buitensluiten. Het leidt tot een voorstelling die herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend is.”  VSCD-Mimejury

★★★★ in Volkskrant, Parool, Theaterkrant, Telegraaf, 8Weekly voor onze familievoorstelling Liefde (8-88 jaar). “Vrolijkmakend” en “een heus feestje” schreef Parool, “spectaculair” vond Haarlems Dagblad, “adembenemend” volgens 8Weekly en Volkskrant schreef “hilarische acrobatiek en een spetterende finale”.

In een energiek fysiek spektakel volgen we acht jonge performers op zoek naar liefde. Een groep kinderen die langzaam opgroeit, met vallen en opstaan. Alle seizoenen van de liefde komen langs: zonnig en stormachtig, sprookjes- en kalverliefde, wilde en verstilde liefde. Iedere leeftijd krijgt een eigen kleur. Dompel je onder in deze feestelijke en kleurrijke mix van knuffels, prinsen, Bollywood, hoge hakken, eerste zoenen, onhandige serenades en een wild waterballet.

Liefde is hartverwarmend danstheater op een uitbundig schoolplein, in een ontroerende disco en een spetterende balzaal. Van de makers van onder andere Alleen op de wereld, Voorjaarsoffer en Alice in Wonderland.

Duur voorstelling: 75 minuten

Moniek Merkx over de voorstelling Liefde:
“Je ziet een innemende groep met allemaal verschillende persoonlijkheden die langzaam ouder worden. De nerd transformeert tot een flitsende ster en een prinsessenmeisje wordt een dolende zoeker. De opschepper blijkt een klungel en het eeuwig lachende kind blijkt diep van binnen verdrietig. Kinderen kunnen zich daarin herkennen, het liefst in zoveel mogelijk personages tegelijkertijd.”

Van de makers van onder andere Voorjaarsoffer, Alice in Wonderland en Alleen op de wereld. Regisseur Moniek Merkx maakt ook Lief voor kleuters.

 • Quotes

 • Quotes kinderjury

 • Credits

 • Educatie

 • “Met spelletjes, hilarische acrobatiek en gulle streetdance banen de acteurs zich een weg naar de spetterende finale. (…) Regisseur Moniek Merkx heeft het jeugdige in dit bonte achttal goed weten aan te boren, zonder ook maar ergens kinderachtig te doen. Merkx vertaalt de blozende kleur van de liefde hoofdzakelijk in veelzeggende lichaamstaal, die goed gedijt op een elektronische soundtrack van Joop van Brakel.” Volkskrant ★★★★.

  “Liefde is een spel, en spelletjes met water zijn altijd leuk. De voorstelling eindigt met een waterballet waar het plezier niet alleen van afspat, maar dat ook nog een schitterend tableau oplevert met Bollywoodinvloeden.” Theaterkrant ★★★★.

  “Het is precies die gevoelige kern die regisseuse Moniek Merkx zo ontzettend knap weet te raken (…) Liefde is zo’n voorstelling die je eigenlijk meer dan eens zou moeten zien, omdat er zoveel in te ontdekken valt. Maar ook omdat je er, geholpen door vrolijke Bollywoodmuziek en een onstuimig waterballet op het eind, van die fijne kriebels van in je buik krijgt.” Telegraaf ★★★★.

  “Een soepele montage van aansprekende taferelen: van een enerverend potje toneelvoetbal tot een vrolijk makende reeks verkleedpartijen. De voorstelling eindigt met een heus feestje (…) Van een probleem dat giechelige pubers creëert, verandert de liefde voor onze ogen in een alles overstijgende kracht. Dat mondt uit in een prachtig slotbeeld, waarin lichamen en handen samensmelten tot een gigantisch pulserend hart.” Parool ★★★★.

  “Hier is de liefde daadwerkelijk een spel, verwant aan de krachttoer, het voetbal, de clownerie, het vlinderen, de dancebattle, de jongleurie en het circus. De soundtrack van Joop van Brakel zwerft net zo soepel door de muziekgeschiedenis als de bewegingen door de historie van amusement en entertainment. Zo’n evenement noemen we graag bij zijn kortste roepnaam: feest.” De Groene Amsterdammer.

  “Ze springen in elkaars armen, knuffelen, plagen elkaar, doen stoer, dagen elkaar uit. Soms aarzelend, kwetsbaar, bluffend, ontroerend van onzekerheid, soms super stoer. Alle kleuren en vormen van de liefde komen voorbij en de voorstelling eindigt met een woest waterballet. Liefde is spectaculair en hartverwarmend danstheater.” Haarlems Dagblad.

  “De mix van spel en dans werkt bijzonder goed tijdens deze jeugdvoorstelling (…). Iedere danser kan goed acteren en ook doen de acteurs vrijwel niet onder voor de professionele dansers. (…) Wanneer na vijf kwartier spelen en dansen de spetterende apotheose (…) is afgelopen, verzucht een kind in de zaal ‘Wauw’. En laat dat nu precies het juiste woord zijn om deze bijzondere voorstelling samen te vatten.” Leeuwarder Courant ★★★★★.

  “Liefde bevat veel originele vondsten. Het voetbalspel waarin ook komisch talent Jurriën Remkes opvalt door zijn performerstalent zou een klassieker kunnen worden. Deze bijzondere performersgroep maakt me heel vrolijk en geeft enorm veel energie mee naar huis.” Dansmagazine.

  “Liefde is een adembenemende en, soms letterlijk, spetterende voorstelling (…) het nieuwe jaar kon niet beter beginnen.”
  8WEEKLY liefde_4-5-stars_maas theater en dans .

  “De voorstelling eindigt in een spetterend waterballet waar je kriebels van in je buik krijgt. Niet van verliefdheid maar omdat je mee wilt doen!”
  Kidsweek 3,5 ster_recensie_maastheaterndans

  “Niets is zo mooi als theater dat het echte leven vergroot en daardoor confronteert en laat nadenken.” Cultuurbarbaartjes★★★

  “De voorstelling wordt op een drukke, maar ook op komische wijze neergezet. Er wordt niet veel gezegd, maar dat is ook zeker niet nodig. (…) Dus wil je samen met jong en oud ontdekken en napraten over de liefde, ga dan zeker naar deze liefdevolle voorstelling.” I Love Theater 

  “Ik eindigde met natte ogen en een grote glimlach. De dansers lieten met licht, heel veel water en een beetje Bollywood zien hoe liefde alles kan overstijgen en verbinden. Het was ontroerend en spectaculair.” BIER & APPELSAP

  “Echt, het is lang geleden dat de altijd kritische Diederik en ik zo blij werden van een voorstelling. Een mooi, vrolijk en grappig stuk, dat niet alleen gaat over de liefde, maar ook over onzekerheid, vriendschap en de omgang met leeftijdsgenoten.” (…) “De voorstelling was werkelijk waar een feestje. De dansers/acteurs wisten echt iets neer te zetten dat leuk was voor zowel kinderen als volwassenen.” Het grote recensieboek

 • De kinderjury van de Zapp Theaterprijs 2017 bestaat uit Olivier, Robbe, Suzi, Julie, Maylin, Onaycia, Esmée, Jody en Mette. Zij bekijken dit seizoen zoveel mogelijk voorstellingen die meedingen naar de Zapp Theaterprijs en schrijven hier recensies over. Dit is wat zij vonden van Liefde:

  “Ik vind dat ze heel mooi kunnen dansen, er zitten echt goeie dansers tussen. Ze praten bijna niet maar beelden alles heel mooi uit. (…) Er zijn vaak van dit soort voorstellingen waar je zelf je fantasie moet gebruiken, dat vind ik zo leuk aan deze voorstelling.” Suzi, 10 jaar ★★★★

  “Ik vond het leuk en grappig om te zien.” Maylin, 10 jaar

  “Liefde ja daar ging het zeker over. Er werd veel gezoend. En er werd veel gedanst. Dat was zo mooi. (…)Ik raad jullie Liefde allemaal aan !!!!!!!!” Esmée, 9 jaar ★★★★

  “Ik vond het dansen echt heel mooi. Ze deden echt hele knappe dingen zoals elkaar vasthouden bij de voeten en dan als een rad ronddraaien. (…) Ik geef het een 7,8 want het is grappig en het is dans.” Olivier, 10 jaar

  “Het is een hele mooie voorstelling, het dansen past goed bij het verhaal – ik zou zeggen ga kijken!” Julie, 9 jaar

 • Concept, regie: Moniek Merkx
  Performers: Dane BadalSue-Ann BelMees Borgman / Lotte RischenGale RamaNastaran Razawi KhorasaniDenise AznamFreek NieuwdorpJurriën RemkesJefta Tanate
  Muziek: Joop van Brakel
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Gé Wegman
  ChoreografieArt Srisayam
  Regie-assistent: Sanne Verkaaik
  Beeld: Noa Verhofstad
  Fotografie: Phile Deprez en Guido Bosua
  Video: Huub Laurens

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten. Liefde is mede mogelijk gemaakt met steun van de Van Leeuwen van Lignac Stichting.

 • Workshop Liefde
  Je in anderen verplaatsen hoort bij liefde én bij theater. In deze workshop onderzoeken we met de leerlingen of je de ander kan lezen door wat het lichaam uitstraalt. We spelen ontmoetingen zonder te spreken, we onthullen geheimen in dichtvorm en we maken een wij-dans.

  Wanneer: Enkele dagen voor de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Workshopdocent van Maas
  Capaciteit: 30 kinderen
  Prijs: in overleg
  Contact: Sara Giampaolo sara@maastd.nl

  Deze workshop wordt gehouden op:
  22 januari 2017 in de Meervaart, Amsterdam
  12 februari 2017 in De Krakeling, Amsterdam
  5 maart 2017 in de Stadsschouwburg, Utrecht
  12 maart 2017 in de Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam

29 reacties op Liefde

 1. Lieve Monique,
  Gefeliciteerd met het winnen van de Gouden Krekel! Heel erg terecht.

  Vorige week bezochten we op de valreep de voorstelling “liefde’ in de Krakeling. Wat een feest, wat een energie, maar ook wat een herkenning. Nu zie ik op de website dat ik –als vrouw van middelbare leeftijd (55)- eigenlijk helemaal niet jullie doelgroep ben. En het klopt ook dat ik altijd denk dat ik niet naar kinder- of jeugd theater zou mogen gaan zonder dat ik een kind of puber meesleep als mijn chaperonne. Maar dat is zo gruwelijk jammer en kennelijk ook niet waar –gelukkig!!!.

  Ik zou iedereen, en vooral iedereen die denkt dat theater ingewikkeld is, het Maastheater aanraden. Gewoon omdat je alles kunt volgen en er gegarandeerd een frisse wind door je hoofd waait.

  Tot een volgende keer.
  Toky Janssen

 2. In de grote zaal van Theater Kikker bezochten we “Liefde”. Wat een spektakel van verrassing en dynamiek van het door Maas Theater als Kindervoorstelling voor alle leeftijden gepresenteerde danstheater. De jongelui hadden er zin in. We kregen een levensloop van de liefde te zien, waarin de mime niet onder deed voor de dans. Prachtige baltsdans, waarin het blonde meisje met nog een extra laagje rose versierd werd en goed in de hand hield naar wie echt haar aandacht uitging. De symbooltaal was krachtig. Goed gebruik van het karakter van de spelers in de performance. Prachtig hoe je met handen van zovelen je hart kunt laten opengaan naar je publiek, of met diezelfde handen je komend kind (?) in je buikje naar de wereld. Alle elementen waren aanwezig: de grond en de lucht: geaard en in de hoogte. Water en vuur, waarin het vuur niet afliet door het maximaal gespetter. Zo’n productie mag niet stoppen!

 3. Sinds tijden weer eens naar Maas Theater en Dans. Genoten van de voorstelling Liefde. Zo te zien met veel liefde gemaakt en gespeeld. Aanrader!

 4. Top voorstelling
  Het laatste gedeelte was het leukste!!
  Hoe heet de Bollywood song? .Uit welke film?

  Ps flessen wijn en sigaret vind ik niet passen bij een middagvoorstelling

 5. Wat een super leuke show! echt een heel spectaculaire belevenis! Ik kon mijn lach niet inhouden. het was echt hilarisch, romantisch en de leukste show die ik ooit in mijn hele leven heb gezien! En ook het einde met het waterspektakel was GEWELDIG!!! ( ik denk dat ik binnenkort nog een keer ga als dat nog kan 😉 ) ga zo door! # LIEFDE

 6. Ik was met onze doelgroep (VSO leerlingen) naar de voorstelling op 15 februari. Wat een belevenis!! De reacties van de kinderen! Geweldig! Ook die van groep 8 die achter me zaten. Af en toe een iets mindere opmerking, maar op het eind keek ik achterom en zag ze staan dansen en swingen. Zoo enthousiast, dat trof me echt……..

 7. Ik ging mee met groep 8 van mijn zoon. Ik was diep onder de indruk van deze voorstelling. Echt steengoed en met een zeer verrassend einde. Ze wisten het publiek van 11 en 12 jarigen een uur lang te boeien, dat is heel knap. Topsport! Gaat het zien!

 8. Samen met 12 jarige dochter de voorstelling gezien; wat een mooie, hartverwarmende, krachtige voorstelling! Met een prachtige eind scene waarvan je nog lang kunt nagenieten 🙂

 9. Zondag hebben wij Liefde 8+ bekeken in de Krakeling en genoten van dit mooie samenspel!
  Wat een energie zetten jullie met elkaar neer en wat een uithoudingsvermogen.
  Niet alleen mijn man en ik, maar ook onze zoon van 10 en dochter van 6 hebben van begin tot eind gefascineerd naar jullie gekeken. Mooi ook om te zien hoe jullie de kwetsbaarheid en onzekerheden weten uit te beelden. Grote complimenten! En de eind-scene in Bollywoodstijl is echt fantastisch!
  Lieve groet, Tamara
  PS. Voor de bijbehorende flyer hadden jullie misschien beter een andere foto kunnen kiezen, iets met meer energie en kleur.

 10. Zaterdag ‘Liefde’ bijgewoond: wat een feestelijke belevenis!
  Ernstige nalatigheid van alle programmeurs die deze voorstelling niet geboekt hebben, beroepsdeformatie van alle recensenten die niet hoger waarderen dan vier sterren en doodzonde van al die kinderen en (jong-)volwassenen die deze grandioze, blijmakende, met recht spetterende sensatie aan zich voorbij laten gaan.
  Elke jeugdprogrammeur zou eerst de voorstellingen van Maastd moeten boeken en dan pas de rest van het jaarprogramma rondmaken!

 11. Geweldige voorstelling. Vol overgave gespeeld. Genoten van de lach op de gezichten van mijn dochters. Er wordt met geweldig spel en sublieme dans en tekst weergegeven hoe het was “verliefd zijn ” en niet weten wat te doen.

 12. Ik heb de voorstelling gisteren gezien in theater Zuidplein en werd er door geroerd. Mede doordat alle kindertjes van Rotterdam-Zuid om me heen ook zo genoten. Wat fijn dat jullie een voorstelling hebben gemaakt voor alle mensen: groot en klein, wit en zwart, noord en zuid, te begrijpen met het hart. Mooi vond ik het ook dat een meisje naast me verzuchtte “is het nu al afgelopen?”. En dat na een voorstelling van ruim anderhalf uur. Dank voor al dat moois.

 13. Fantastische middag beleefd met kleindochter van 10. Boeiend van de eerste tot de laatste seconde. Zoveel te zien, zoveel te voelen. Heel herkenbaar, die spannende jaren van het eerste voorzichtige vlindertje in je buik tot de tsunami van heftige emoties. Heel mooi gespeeld en wat een conditie!

 14. Heel erg genoten en hartelijk gelachen! Echt een topper.
  Zo spetterend, evenwichtig en subtiel.
  Voetballen met ballet, schitterend.

 15. Boeiend van begin tot het eind, perfecte dansers, een spetterende afsluiting met een waterballet en meeslepende dans.
  Was een fantastische middag samen met kleindochter Fleur.

 16. Gister in Drachten de voorstelling gezien met mijn kleinzoon van 9 jaar. Wat een geweldige voorstelling. Heel dynamisch werden de emoties van jonge mensen en hun ervaringen met dans als taal vormgegeven. Serieuze onderwerpen werden niet geschuwd, maar ook weer met humor en prachtige, spectaculaire dans en acrobatiek neergezet. Met 8 geweldige dansende acteurs. Bij het slotdeel ging geen zee hun te hoog. Gefeliciteerd met zo’n prachtig werkstuk. Mijn kleinzoon was heel geboeid en heeft enorm genoten. Ook van alle emoties die werden vertolkt. Bedankt!!!

 17. Genoten! Samen met mijn dochter van 12 jaar! Onze complimenten! Kleine opmerking; zelf vind Ik de voorstelling meer geschikt voor 12+

Geef een reactie

Of deel Liefde op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Liefde
 • Liefde Uitverkocht
 • Liefde
 • Liefde Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Liefde Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Liefde Maaspodium Rotterdam
 • Liefde Maaspodium Rotterdam
 • Liefde Uitverkocht
 • Liefde
 • Liefde
 • Liefde Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Liefde Uitverkocht
 • Liefde Uitverkocht
 • Liefde Uitverkocht
 • Liefde Maaspodium Rotterdam
 • Liefde Maaspodium Rotterdam
 • Liefde Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Liefde Theater a/h Spui Den Haag
 • Liefde Theater a/h Spui Den Haag
 • Liefde Meervaart Amsterdam
 • Liefde Meervaart Amsterdam
 • Liefde Theater Zuidplein Rotterdam
 • Liefde Theater Zuidplein Rotterdam
 • Liefde Theater Zuidplein Rotterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Krakeling Amsterdam
 • Liefde De Veste Delft
 • Liefde De Veste Delft
 • Liefde Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Liefde Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Liefde Maaspodium Rotterdam
 • Liefde Stadsschouwburg Utrecht Utrecht
 • Liefde Stadsschouwburg Utrecht Utrecht

Bekijk de openbare voorstellingen