Maas theater dans podium

De smaakmakers van de toekomst
 • 8+
 • dans
 • theater
Speellijst / tickets

Drie verrassende, korte stukken voor de hele familie

Kom proeven en doe ontdekkingen. De smaakmakers van de toekomst presenteren zes korte stukken, drie voor 8+ en drie voor XL, gebundeld in Loslopend wild. De pers strooide fijne woorden: “De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken” (Scènes). “Zo innemend (…) dat je zelf met beide voeten van de grond gaat” (Volkskrant over Vlieg), “Een prachtig dansstuk” (Theater- en Musicalnieuws over PlayStation), “Geestig samenspel” (Theaterkrant over Kronkel).

PlayStation / Art Srisayam / DANS / 8+
Gamen is net als dromen: zonder enig risico je angsten in de ogen zien en je emoties laten gaan. Maar het is en blijft een vlucht uit de realiteit. Kreeg je in het echte leven maar zoveel kansen als in een computerspel. Eén verkeerde stap in het echte leven en het is game over. PlayStation is een explosieve theatrale dansmix. Meer informatie? Klik hier.

Vlieg! / Rosa van Leeuwen, Jurriën Remkes / THEATER / 8+
“Wij zijn klaar voor iets groots. Zo groots, dat we van onze voeten worden getild. We stijgen op. De ruimte in, daar horen we thuis, daar kunnen we gaan waar we willen.” Twee acteurs bluffen zichzelf de ruimte in met veel kinderlijke fantasie en opschepkunst. En geloof het of niet: ze vliegen, echt waar. Meer informatie? Klik hier.

Kronkel / Jef Van gestel (Tuning People) / THEATER / 8+
Kronkel is een absurdistische, fantasierijke performance met maskers van karton en plakband, sneeuw en bloed. Twee mensen hebben een vreemde speeddate waarin ze telkens verschillende gedaantes aannemen. Troost, liefde en een gruwelijk ongeluk vinden hun poëzie in een gekke gedachtekronkel. Een grappig onhandige mime-act. Meer informatie? Klik hier.

Loslopend wild 8+ is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2017. 
Heb jij Loslopend wild 8+ al gezien en vind je het een mooie voorstelling? Breng dan je stem uit op Loslopend wild 8+ voor de Zapp  Theaterprijs 2017. Uit alle voorstellingen worden degene met de meeste stemmen genomineerd, vervolgens kiest de kinderjury de uiteindelijke winnaar. Klik op de button hieronder om te stemmen op Loslopend Wild 8+.

zapptheaterprijs_liefde_maas theater en dans

Bezoeken van een schoolvoorstelling
Het is in het Maaspodium mogelijk een schoolvoorstelling (een voorstelling speciaal geprogrammeerd voor scholen) te bezoeken. Een uitkomst als je niet in de gelegenheid bent een reguliere voorstelling te bezoeken, of als de reguliere voorstelling is uitverkocht. Omdat tijdens een schoolvoorstelling vrijwel uitsluitend kinderen of jongeren in de zaal zitten, ervaar je de voorstelling vaak op een heel nieuwe manier. Bij schoolvoorstellingen is doorgaans slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor ‘vrij publiek’. Voorafgaand aan – en na afloop van de voorstelling is er geen kassa of bar geopend. De prijs van een kaartje ligt daarom lager dan bij reguliere voorstellingen.

 • Quotes

 • Credits

 • Randprogramma

 • Educatie

 • Maasreporters

 • “Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme.” (…) “Hartverscheurende puberproblematiek in PlayStation”, “geestig samenspel in Kronkel”, en “een fijn potje vliegen afvangen en opscheppen in Vlieg!, fris geacteerd.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ★★★.

  “Verlangen naar een andere wereld, dat kenmerkt Loslopend Wild, gemaakt voor kinderen en jongeren. In deze zes stukken gamen de performers, vliegen ze en gaan ze op ontdekkingsreis.” (…) “Rondzoevend op hoverboards scheppen Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes in Vlieg! zo innemend op over hun vliegkunsten, dat je zelf met beide voeten van de grond gaat. Hier bewijst zich de kracht van fantasie.” Mirjam van der Linden, Volkskrant ★★★.

  “Veelbelovend talent bij Maas maakt fluïde theater” (…) “Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.” (…) “Het spannendste vond ik het eigenzinnige Kronkel: vervreemde scènes waarin de spelers hele lange armen krijgen van karton wat best lastig en dus ook komisch is. Toch is het spel teder.” Jos Schuring, Scènes ★★★.

  “Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs.” (…) “De lach op ons gezicht was niet weg te slaan.” (…) “Playstation was een prachtig dansstuk met een vleugje theater en heel interessant omdat het stuk gevuld was met een duidelijk verhaal en dito concept. Vlieg! en Kronkel hadden meer theaterelementen met een komisch tintje in zich.” Mara Arts, Theater- en Musicalnieuws.nl

  “Loslopend wild is heel erg aan te raden! Er werd veel gedanst bij PlayStation dat was heel erg mooi. Bij Vlieg! moest het publiek heel erg lachen en er waren bijzondere effecten. Kronkel vond ik heel grappig.” Esmée (9 jaar), Zapp Theaterprijs

  “Loslopend wild (8+) is voor alle leeftijden een geslaagde combinatie. Het is een manier om kennis te maken met verschillende soorten theatervormen.” “De verweving van dans en game is hier absoluut geslaagd.” (over PlayStation) “experimenteel en grappig” (over Kronkel) **** Marleen Hiemstra, Cultuurbarbaartjes ★★★★.

  “De choreografie van deze dans is echt subliem, met speciale effecten weet men nog een diepere diepgang te creëren.” (over PlayStation) “Beide spelers voelden de kinderen feilloos aan en wisten op de juiste momenten de kinderen te prikkelen om te reageren” (over Vlieg!) “een voorstelling waarin je je fantasie de vrije loop kan laten. Iedereen kan een andere draai geven op wat we zien.” (over Kronkel) Mieke van Raay, I love theater

 • PlayStation
  Choreografie: Art Srisayam
  Dans: Lynn Meijer, Art Srisayam
  Compositie: Tom van Wee
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Graphicdesigner: Bess Krairat
  Bungee Aerial Coach: Janneke van Amelsvoort
  Met dank aan: Cherish Menzo

  Vlieg!
  Regie, concept, spel: Rosa van Leeuwen, Jurriën Remkes
  Muziek: Djurre de Haan
  Met dank aan: Elias de Bruyne, Rutger Remkes, Sanne Danz

  Kronkel
  Regie, concept, maskers: Jef Van gestel (Tuning People)
  Choreografie: Art Srisayam
  Performers: Art Srisayam, Gale Rama

  Coaching triple bill: Dorien Folkers, Sara GiampaoloMoniek Merkx, Jolanda Spoel
  Techniek: Andrea Spoor, Marcel van Hassel, Peter Raaijmakers, Dennis Stolzenberg (stage)
  Campagnebeeld: -SYB-
  Foto’s: Phile Deprez
  Video: Huub Laurens

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

 • vr 10 maart // Maaspodium // Rotterdam
  – Nagesprek over gameverslaving

  za 11 maart // Maaspodium // Rotterdam
  – Nagesprek over gameverslaving

  zo 19 maart // Theater aan het Spui // Den Haag
  – Nagesprek over gameverslaving

  za 25 maart // De Veste // Delft
  – Backstage tour voorafgaand aan de voorstelling om 13:30 uur.
  – Nagesprek over gameverslaving
  – Workshop breakdance van 16:45 tot 17:45 uur.

  za 1 april // De Krakeling // Amsterdam
  – Workshop breakdance van 16:00 tot 17:00 uur.

  zo 2 april // De Krakeling // Amsterdam
  – Nagesprek over gameverslaving

  wo 5 april // Toneelschuur // Haarlem
  – Workshop breakdance van 16:30 tot 17:30 uur.

  zo 16 april // Maaspodium // Rotterdam – Eerste Paasdag
  – Paassafari na afloop van de voorstelling
  – Workshop dans van 16:45 tot 17:45 uur.
  – Workshop theater van 16:45 tot 17:45 uur.

  ma 17 april // Maaspodium // Rotterdam – Tweede Paasdag
  – Paassafari na afloop van de voorstelling
  – Workshop dans van 16:45 tot 17:45 uur

  za 22 april // Theater Ins Blau // Leiden
  – Workshop breakdance van 16:30 tot 17:30 uur.

  wo 3 mei // Stadsschouwburg Utrecht
  – Nagesprek over gameverslaving
  – Workshop theater van 17:00 tot 18:00 uur.

 • Workshop loslopend wild 8+
  Durf jij mee te gaan op avontuur? In deze workshop gaan we dansend op een theatrale ontdekkingsreis. Geïnspireerd op deze reis ga je samen met een theater- en een dansmaker aan de slag om met elkaar een performance te maken. Aan het eind van de workshop presenteren we de eigen Loslopend wild performances.

  Wanneer Enkele dagen voor de voorstelling in de klas
  Duur 60 minuten
  Wie Workshopdocent van Maas
  Capaciteit 30 kinderen
  Contact Sara Giampaolo (sara@MAAStd.nl)

  Deze workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater, voorafgaand aan een voorstelling.

 • Onze Maasreporters waren aanwezig bij de première van Loslopend wild en schreven wat ze er van vonden.

  “Playstation was voornamelijk dans en dat soort dans waar je veel vertrouwen op elkaar nodig hebt. (…) Ik vond het erg mooi en knap gemaakt”
  “Bij Vlieg! werd je echt meegenomen in de fantasie en ze gebruikten de technologie van nu erg goed. (…) Ik heb er erg om moeten lachen en vond dit ook een van de leukste stukken van de avond!”
  “Kronkel was erg grappig”
  – Brit (12 jaar) geeft als gemiddeld cijfer een 8 // Klik hier om de volledige recensie van Brit te lezen.

  “Je kan je echt het spel indenken als hij de VR-bril op heeft.” (over PlayStation)
  “Het was heel leuk om te zien hoe ze elkaar steeds weer overtroffen met dingen. Ze speelden ook heel erg met het publiek en dat was heel leuk want je voelde je er echt bij betrokken.” “En de ruimte was zo mooi met de maan en allemaal sterren het was echt even een wouw moment.”(Over Vlieg!)
  “Toen kleine kronkel kwam was ik helemaal verkocht! Zo lief, en je kijkt uiteindelijk gewoon niet meer naar dat de mensen het doen, maar dat hij het zelf doet. En als dat je lukt ben je echt goed bezig.” (Over Kronkel)
  – Nadia (12 jaar) // Klik hier om de volledige recensie van Nadia te lezen

  “Het mooiste vond ik het moment dat ze ons mee namen in de ruimte dat alles eruit zag alsof we daar echt waren! De lichtjes in het donker leken net sterren. De voorstelling is een echte aanrader.” (Over Vlieg!)
  – Isa (12 jaar) // Klik hier om de volledige recensie van Isa te lezen

  “Het waren zeer mooie beelden en doordat ze het zo goed uitbeelden had je geen woorden nodig om het verhaal te begrijpen.” (Over PlayStation)
  “Het is allemaal heel overdreven maar dat maakt het heel erg leuk. Ze spelen het stuk op een ox-board dat is best wel knap, want tijdens de uitvoering moet je de controle op je ox-board ook nog eens houden. Ik vond het echt een geweldig en lachwekkend stuk.” (Over Vlieg!)
  “Ik vond Kronkel zelf echt een leuk en grappig stuk met maskers en lange handen.” (…) “heel creatief met de kostuums en zelfgemaakte armen, voeten en maskers.”
  – Floor (14 jaar) // Klik hier om de volledige recensie van Floor te lezen

  “Playstation is een grappig toneelstuk en er word veel in gedanst. (…) In de game vliegt het meisje echt” “Vlieg! is een leuk en grappig toneelstuk met veel overdrijving.” “In Kronkel wordt veel gedanst en hij is knap gemaakt. (…) Er wordt weinig gezegd, maar veel bewogen. Er worden veel maskers gebruikt en veel is van tape gemaakt.” “Ik vond het super leuk om naar deze voorstelling te kijken. Hij was heel mooi om naar te kijken. Ik zou er zo nog een keer willen. Ik zou hem zo en zo aan raden aan iedereen.” (over Loslopend wild 8+)
  – Carlijn (12 jaar)  // Klik hier om de volledige recensie van Carlijn te lezen

  “Ik vond PlayStation een hele leuke voorstelling, omdat ze zoveel doen met de VR-bril.” “Ik vond Vlieg! een hele leuke voorstelling omdat ze veel met het publiek deden en er zat veel humor in.” “Ik vond Kronkel een leuke voorstelling met al dat karton.”
  – Bibian (11 jaar) // Klik hier om de volledige recensie van Bibian te lezen

  “Het was een mooie dans. Ook leuk dat e een VR-bril gebruikte.”(over PlayStation)
  “Het was heel grappig. Je herkende het ook, dat je steeds een beetje beter wilde zijn dan de andere. (…) Het waren heel coole effecten.” (over Vlieg!)
  “Ik vond het heel leuk bedacht met die handpoppen. Ik vond het ook knap hoe de spelers met die lange armen om konden gaan.” (over Kronkel)
  “Ik vond ook dat alle toneelstukken met de tijd mee gingen. Ik vond de spelers ook heel goed. En het waren allemaal leuke stukjes.” (over Loslopend wild 8+)
  Mila

  “Er hangt midden in de ruimte ergens een VRbril. De jongen is kei benieuwd maar het meisje niet. Zo ontstaat een mooie dans waar het meisje de jongen tegenhoudt.”  (over Playstation)
  “Is de grappigste voorstelling van de wereld.”  (over Vlieg!)
  “Het is een dansvoorstelling maar ook gewoon toneel, het is van alles wat.”  (over Kronkel)
  Suusje

  Maasreporters zijn kinderen en jongeren die meedenken over zo’n beetje alles: ze mogen naar doorlopen van voorstellingen om feedback te geven op de inhoud, worden betrokken bij ons educatief programma, testen workshops uit, worden meegenomen achter de schermen en maken reportages bij premières.

5 reacties op Loslopend wild

 1. ik vond persoonlijk playstation het leuk want ik vond kronkel een beetje apart en vlieg vond ik gewoon grappig maar playstation was leuker geweest als ze gingen praten

 2. Ik vond de voorstellingen super leuk. En mijn persoonlijke favoriet was: playstation met het gevecht tussen de twee acteurs. en de VR-bril.

Geef een reactie

Of deel Loslopend wild op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Loslopend wild
 • Loslopend wild
 • Loslopend wild Uitverkocht
 • Loslopend wild Uitverkocht
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Loslopend wild Kunstmin Dordrecht
 • Loslopend wild Kunstmin Dordrecht

Bekijk de openbare voorstellingen