Maas theater dans podium

De smaakmakers van de toekomst
 • dans
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een acrobatisch dansduet, extreme urban dance en een bizarre ontdekkingsreis

Kom proeven en smullen bij de smaakmakers van de toekomst. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. Na het succes van Loslopend wild op Oerol en De Parade in 2015, reist Maas nu met drie korte stukken voor XL langs de theaters. Maas maakt er ook drie voor 8+. De pers: “De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken” (Scènes). “Virtuoze inzet van verbrokkelde breakdance-moves” (Volkskrant over Two Boys), “Indrukwekkende skills” (Theaterkrant over Two Boys), “Adembenemend” (Theater- en Musicalnieuws over Kraai), “Bizarre, sterk associatieve trip met gekke grappen” (Scènes over Alaska).

Kraai / Jasper van Luijk / DANS / XL
In de acrobatische dansvoorstelling Kraai wil de jonge hoofdpersoon weg van huis. Hij put moed uit de gesprekken met zijn onzichtbare vriend. Verwachtingsvol, nieuwsgierig en vol goede moed stapt hij de wijde wereld in. De wens om te vliegen wordt verpakt in energieke dans. Meer informatie? Klik hier.

Alaska / Elias De Bruijne, Lisa Groothof, Gale Rama /  THEATER / XL
Drie ontdekkingsreizigers zoeken naar het laatste stukje onbekende wereld, maar alles is al ontdekt en geclaimd. Waar is hun vlag nog te planten? In de wild botsende theatervoorstelling Alaska maken drie jonge performers, Elias De Bruyne, Lisa Groothof en Gale Rama, eigen wetten waarin alles weer nieuw en mogelijk is. Een brutaal verzet tegen alles wat er ooit door anderen voor hen is bedacht. (Let op: in Alaska wordt een stroboscoop gebruikt). Meer informatie? Klik hier.

Two Boys / Guilherme Miotto / DANS / XL
In een grote, lege ruimte met enorme schaduwen zie je een extreem duet van twee breakers, een ware uitputtingsslag. De Two Boys zijn breaker Shane Boers en bboy Simon Bus. Meer informatie? Klik hier.

Bezoeken van een schoolvoorstelling
Het is in het Maaspodium mogelijk een schoolvoorstelling (een voorstelling speciaal geprogrammeerd voor scholen) te bezoeken. Een uitkomst als je niet in de gelegenheid bent een reguliere voorstelling te bezoeken, of als de reguliere voorstelling is uitverkocht. Omdat tijdens een schoolvoorstelling vrijwel uitsluitend kinderen of jongeren in de zaal zitten, ervaar je de voorstelling vaak op een heel nieuwe manier. Bij schoolvoorstellingen is doorgaans slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor ‘vrij publiek’. Voorafgaand aan – en na afloop van de voorstelling is er geen kassa of bar geopend. De prijs van een kaartje ligt daarom lager dan bij reguliere voorstellingen.

 • Quotes

 • Credits

 • Randprogramma

 • Educatie

 • Maasreporters

 • “Miotto laat zien hoe expressief breakdance kan worden, wat bijdraagt aan het fascinerende theatrale concept (…) Van Luijk levert een duet dat fascineert door de oprecht voelbare interactie tussen de twee hoofdpersonen, wiens totale betrokkenheid tot elkaar en tot hun organisch groeiende beweging echt poëtisch is.” Ali Mahbouba, Dance Europe

  “Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme.” (…) “Kraai is een inventief duet waarin Tanate zijn breakdancekwaliteiten volop kan benutten en waarin Beurskens een sterke partner is. In Alaska komen naast beeldgrappen en absurde associaties ook eenzaamheid en gevaar aan bod. Two Boys verbeeldt de aantrekkingskracht van het scherm in dans, met indrukwekkende skills.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ★★★.

  “Verlangen naar een andere wereld, dat kenmerkt Loslopend Wild, gemaakt voor kinderen en jongeren. In deze zes stukken gamen de performers, vliegen ze en gaan ze op ontdekkingsreis.” (…) “Two Boys van Guilherme Miotto is conceptueel en dansant interessant.  Frustrerend, beklemmend en met een virtuoze inzet van verbrokkelde breakdance-moves.” (…) “De vrijheid van geest tref je in de choreografie Kraai van Jasper van Luijk, waarin een meisje en een (vogel)jongen in en uit een boom van ijzeren lichttracks klimmen, zwieren en zwaaien.” (…) “Het ongewoonst is de absurdistische beeldtaal van Alaska.” Mirjam van der Linden, Volkskrant ★★★.

  “Veelbelovend talent bij Maas maakt fluïde theater” (…) “Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.” (…) “Kraai is een speels charmant duet voor twee dansers. Alaska is een bizarre, sterk associatieve trip met gekke grappen. Two Boys toont twee dansers in een spannend spel achter half transparante manshoge glazen wanden met prachtige bewegingen die afkomstig zijn uit de breakdance van Shane Boers en Simon Bus. Hun beheersing dwingt veel respect af.” Jos Schuring, Scènes ★★★.

  “Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs” (…) “Kraai was een adembenemend stuk doordat de dans heel helder, clean en goed was uitgewerkt. De dansers waren niet twee losse individuen maar waren samen een. Heel sterk!” (…) “In Two Boys was de vertaling van het verslaafd zijn goed terug te zien in de bezeten dansstijl en de duidelijke focus van de dansers.” Mara Arts, Musicalnieuws.nl

  “Choreograaf Jasper van Luijk, die deze bijzondere dans gemaakt had voor Oerol, heeft voor deze theater versie er nog een extra dimensie weten aan te geven. Yeli en Jefta weten ons feilloos mee te nemen in dit bijzondere verhaal, elke lichaamsbeweging is raak” (over Kraai) “Een ware uitputtingsslag, dat is wat de twee fantastisch goede dansers ons lieten zien, heel geloofwaardig namen ze ons mee in hun verhaal. Een waar gevecht met zichzelf en de schaduw.” (over Two Boys)  Mieke van der Raay, I love theater  en een halve.

 • Kraai
  Choreografie: Jasper van Luijk
  Dans: Yeli Beurskens, Jefta Tanate
  Compositie: Lennart Siebers
  Kostuums: Natasja Lansen
  Decor: Andrea Spoor
  Licht: Jasper van Luijk i.s.m. Andrea Spoor

  Alaska
  Makers: Elias De BruyneLisa GroothofGale Rama
  Spelers: Lisa Groothof, Gale Rama, Jurriën Remkes
  Muziek: Maarten Bokslag
  Met dank aan: Marie Groothof

  Two Boys
  ChoreografieGuilherme Miotto
  Dansers: Shane Boers, Simon Bus
  Muziek, soundscape: Joel Ryan
  Decor, licht: Joey Schrauwen

  Coaching triple bill: Dorien FolkersSara GiampaoloMoniek MerkxJolanda Spoel
  Techniek: Andrea Spoor, Marcel van Hassel, Peter Raaijmakers, Dennis Stolzenberg (stage)
  Campagnebeeld: -SYB-
  Foto’s: Phile Deprez
  Video: Huub Laurens

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

 • vr 10 maart // Maaspodium // Rotterdam
  – diner vanaf 18:00 uur
  – Nagesprek

  za 11 maart // Maaspodium // Rotterdam
  – Nagesprek

  vr 24 maart // De Veste // Delft
  – Backstage tour voorafgaand aan de voorstelling om 19:30 uur.
  – Nagesprek
  – Workshop breakdance van 22:00 tot 22:30 uur.
  – Workshop theater 22:00 tot 22:30 uur.

  do 30 maart // De Krakeling // Amsterdam
  – nagesprek

  vr 31 maart // De Krakeling // Amsterdam
  – nagesprek

  vr 14 april // Maaspodium // Rotterdam
  – Workshop dans van 21:45 tot 22:15 uur.

  za 15 april // Maaspodium // Rotterdam
  – Workshop dans van 21:45 tot 22:15 uur.

  wo 3 mei // Stadsschouwburg Utrecht
  – Nagesprek

 • Workshop loslopend wild XL
  Kies je voor wat veilig en bekend is? Of durf je los te breken en op avontuur te gaan?
  Geïnspireerd op deze vragen ga je samen met een theater- en een dansmaker aan de slag om met elkaar een performance te maken.
  Aan het eind van de workshop presenteren we de eigen Loslopend wild performances.

  Wanneer Enkele dagen voor de voorstelling in de klas
  Duur 60 minuten
  Wie Workshopdocent van Maas
  Capaciteit 30 kinderen
  Contact Dorien Folkers (dorien@MAAStd.nl)

  Het educatieprogramma is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater, voorafgaand aan een voorstelling.

 • Onze Maasreporters waren aanwezig bij de première van Loslopend wild en schreven wat ze er van vonden.

  “Ik vond Kraai echt heel mooi. Wat een conditie en wat waren ze lenig! Ook hier was veel vertrouwen nodig! Ik geef het zonder te veel woorden een 9,5!”
  “Alaska was vreselijk spannend toen een ongeluk gebeurden en ze contact met elkaar wilden zoeken via walkietalkies. De eenzaamheid toen ze in gevaar waren droop er af.”
  “Two boys was erg mooi gedanst (…). Het was mooi gemaakt met de verschillende kleuren lichten.”
  – Brit (12 jaar) geeft als gemiddeld cijfer een 8,2  // Klik hier om de volledige recensie van Brit te lezen.

  “Vooral het effect dat het donker was met maar een beetje licht was heel vet omdat dat het mooi maakte om naar te kijken.” (…) “Door het mooie spel heb je niet veel verbeelding nodig om te weten dat het raven zijn. Mooie voorstelling met veel dans.” (over Kraai)
  – Isa (12 jaar) // Klik hier om de volledige recensie van Isa te lezen

  “Ze waren heel erg lenig en konden alles zo soepel. Ik zou het wel een heel uur lang naar kunnen kijken zo mooi was het.” (over Kraai)
  “Je zag telkens een reiziger vertellen hoe alleen ze zich voelden en hoe het daar aan toe ging. Ik heb zeker heel erg gelachen, maar ook meegevoeld met de personages.” (over Alaska)
  – Floor (14 jaar) // Klik hier om de volledige recensie van Floor te lezen

  “een geweldige voorstelling” (over Loslopend wild XL)
  “Ze moeten elkaar eerst even onderzoeken en dan begint een mooie dans. Ze gebruiken elkaar voor de bewegingen die ze maken. (…) Kraai is een mooie, maar ook een acrobatische voorstelling. Kraai is een verbazingwekkende dans.”
  “Alaska is een mooie voorstelling en je leeft echt mee met de slachtoffers.”
  “Two Boys is eigenlijk een grote dans. Het is heel knap hoe ze dit dansen. (…) Two boys is een verbazingwekkende voorstelling”
  – Carlijn (12 jaar) // Klik hier om de volledige recensie van Carlijn te lezen

  “Ik vond de eerste voorstelling heel leuk. Het was een mooie dans. Het decor was heel mooi en leuk bedacht. Het was ook leuk dat ze elkaar ook gebruikte als decor.” (over Kraai) “Het was ook leuk met die flitsen, dat gaf een heel cool effect.” (over Alaska) “Het leek er echt op of ze steeds teruggetrokken werden en dat was heel cool. Het decor vond ik ook mooi met die lichtjes.” (over Two Boys) “Ik vond dat de spelers het heel goed deden. Je merkte ook wel dat het XL was.”
  Mila

  Maasreporters zijn kinderen en jongeren die meedenken over zo’n beetje alles: ze mogen naar doorlopen van voorstellingen om feedback te geven op de inhoud, worden betrokken bij ons educatief programma, testen workshops uit, worden meegenomen achter de schermen en maken reportages bij premières.

Geef een reactie

Of deel Loslopend wild op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild Maaspodium Rotterdam
 • Loslopend wild
 • Loslopend wild
 • Loslopend wild
 • Loslopend wild
 • Loslopend wild

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

Bekijk de openbare voorstellingen