Maas theater dans podium

Rpho meets Maas, een cross-over van live muziek en dans
 • breakdance
 • muziek
 • XL
Speellijst / tickets

Klik hier voor Melomaniac in het Maaspodium in Rotterdam.

Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dansers van Maas en blazers, strijkers en een slagwerker van het orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie.

In 2014 voegden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans (ook uit 010) het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. In de jaren daarna werd de succesvolle voorstelling hernomen. Nu maakt regisseur Jolanda Spoel voor een landelijke tournee een nieuwe versie met nieuwe dansers, nieuwe musici en een nieuwe setlist van klassieke en moderne muziek. New & improved! Wat blijft is het unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici en dansers.

Jolanda Spoel over Melomaniac
“Zeven jaar geleden vroeg het orkest mij of ik een voorstelling wilde maken met daarin dansers van Maas en musici uit het orkest. En hoewel beide groepen uit verschillende werelden kwamen, was er meteen sprake van een hele goede klik. Ze vonden elkaar doordat ze oneindig veel respect hadden voor elkaars talent en vakmanschap. Ze tilden elkaar echt op. Voor mij als maker was het dan ook echt een feestje om met deze club een voorstelling te mogen maken. Enfin, het mag duidelijk zijn, het is allemaal nogal uit de hand gelopen met deze voorstelling die sindsdien jaarlijks op het programma staat. Vandaar dat we nu behalve Rotterdam ook de rest van Nederland willen laten genieten van deze aanstekelijke symbiose van klassiek en modern”.

 • Credits

 • Educatie

 • Concept, regie: Jolanda Spoel
  Dans, spel: Akif Dalkiran, Tim Jansen, Remses Rafaela, Gerson Rafael, Ruben Chi
  Muziek: Hadewijch Hofland (viool), Annerien Stuker (viool), Leon van den Berg (altviool), Ricardo Neto (contrabas), Simon Wierenga (trompet), Remko de Jager (trombone), Adriaan Feyaerts (slagwerk).
  Arrangeurs: Jeroen Geevers, Steven Verhelst
  Kostuums: Dorine van IJsseldijk
  Lichtontwerp: Jeroen Melsen
  Artistiek advies: Martin Baai, Laura de Jong
  Coproductie: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Maas theater en dans
  In samenwerking met: Bijlmer Parktheater

  Maas theater en dans wordt mede gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW. Melomaniac is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Stichting Bevordering van Volkskracht, Van Cappellen Stichting, Erasmusstichting, Elise Mathilde Fonds en Stichting Van Wijngaarden-Boot.

 • Ieder mens is anders. Maar hoe groot zijn deze ogenschijnlijke verschillen eigenlijk? In deze workshop onderzoeken we onze verschillen en overeenkomsten. In onze kern lijken we meer op elkaar dan we denken. Hoe kunnen we deze gemene delers benutten en de verschillen vieren? We vervagen de lijnen die ons indelen in hokjes en bevragen dat wat we dagelijks als vanzelfsprekend ervaren. We staan een moment stil, luisteren naar de ander om daarna samen nieuwe stappen te zetten.

  Tijdens de workshop kijken we met een open blik nieuwsgierig naar de ander. Onder begeleiding van een live-muzikant en een vakdocent van Maas kijken we als groep terug op de weg die we bewandeld hebben om te komen waar we nu staan. En we delen dromen over hoe we de toekomst zien. Met muziek als leidraad gaan we op zoek naar waar wij gepassioneerd over zijn en wat ons inspireert.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Vakdocent van Maas en een muzikant
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €125,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: educatie@maastd.nl

  De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.

Geef een reactie

Of deel Melomaniac op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen