Maas theater dans podium

Egotrip met nonchalante elektropop
 • Fysiek performancetheater
 • XL
Speellijst / tickets

Een muzikale performance met veel eigenliefde, zelfspot, harde beats en een ode aan de meest ijdele songs uit huidige pop- en rapcultuur.

“I’m an instant star, just add water” (Benthe Janssen, 14 jaar).

Met een selfiestick als wankel houvast, bezingt Solo van Nas & Jim de tragiek van de narcistische mens. Wat als je de hele wereld wilt bereiken, en het maar niet lukt voorbij je eigen spiegelbeeld te kijken? Een muzikale performance met veel eigenliefde, zelfspot, harde beats en een ode aan de meest ijdele songs uit de huidige pop- en rapcultuur.

Solo van Nas & Jim is een egotrippend duet in de vorm van een nonchalant electropopconcert. Nastaran Razawi Khorasani (performer en vocalist) en Jimi Zoet (componist/producer en performer) staan op het podium als een tweekoppige band die voortdurend op de solotoer gaat. Met een line-up aan arrogante acts en zelfzuchtige (pop)songs proberen ze met elkaar te communiceren door het de hele tijd over zichzelf te hebben.

Duur voorstelling: 45 minuten.

Double bill 100% Selfmade en Solo van Nas & Jim
Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november zijn 100% Selfmade (20:15 uur) en Solo van Nas & Jim (22:00 uur) in een Double bill te zien in het Maaspodium. Bezoek beide voorstellingen, zing de sterren van de hemel door de autotune, geniet van spoken word met als thema ego en dans tot in de late uurtjes bij de afterparty. De betere foto’s van de avond maak je natuurlijk met de Maas selfiesticks.

> klik hier voor combitickets 100% Selfmade en Solo van Nas & Jim op vrijdag 24 november
> klik hier voor combitickets 100% Selfmade en Solo van Nas & Jim op zaterdag 25 november

Nieuwe Maker
Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten en maakt in 2017 en 2018 bij Maas drie nieuwe stukken, uitgesproken fysiek performancetheater. Samen met Play It Back, dat zij maakte voor de Loslopend wild-serie in 2015 (Oerol), vormt het een vierluik voor jongeren en jong volwassenen.

De rode draad door alle stukken is de ‘zoektocht naar identiteit in tijden van digitale grenzeloosheid’.
Nastaran: “Ik maak zelf nog net deel uit van de nieuwe generatie die geboren is in het internet-tijdperk, waarin mogelijkheden onbegrensd lijken, zogenaamd niets ontoegankelijk is, maar waarin vaak ook een duidelijk moreel kompas ontbreekt om al die informatie te verwerken en te plaatsen. In de wankele zoektocht naar onszelf en onze plek in de wereld (met sociale media als ons wapen) manipuleren, copy-pasten, en customizen we onze identiteit richting een imago en zien we niet altijd even goed het onderscheid tussen authentiek en fake. Door ons gebrek aan houvast, overschreeuwen we onszelf vaak.”

Nastaran heeft samen met Davy Pieters een eigen performancecollectief genaamd KOBE. Met KOBE maakt zij voorstellingen voor Productiehuis Rotterdam. Bij Maas speelde/speelt Nastaran in CASH (regie Floris van Delft) Voorjaarsoffer en Liefde (regie Moniek Merkx). Voor haar rol in CASH ontving ze tijdens het Gala van het Nederlandse Theater 2014 een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie. Daarnaast maakte Nastaran bij Maas Play It Back en is zij een van de makers van Uniform.

THEATER OF THE NOW!
Solo van Nas & Jim is onderdeel van onze Theater of the Now reeks: interactieve avonden voor doeners, denkers, twijfelaars en pioniers over de wereld van nu. Rond deze voorstelling wordt een speciale randprogrammering samengesteld, met verrassende gasten, een host of the now en ruimte voor gesprek. Meer weten over Theater of the Now? klik

 • Credits

  Spelers, makers: Nastaran Razawi KhorasaniJimi Zoet
  Concept: Nastaran Razawi Khorasani
  Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
  Eindregie: Sarah Moeremans
  Beeld: Lisa Schamle

 • Educatie

  De workshop is zowel geschikt voor scholen als voor het vrije publiek in het theater, voorafgaand aan of na afloop van een voorstelling.

  Workshop Solo van Nas & Jim
  “I’m an instant star, just add water” (Benthe Janssen, 14 jaar).

  Bij Solo van Nas & Jim maken we enorm veel selfies met de deelnemers. Met een selfiestick of vanuit de hand, alles leggen we vast in de hoop ‘worldfame’ te bereiken. Zo ontstaat er tijdens de workshop een selfie-feuilleton in tekst en in beeld. Uiteindelijk kiezen de deelnemers een voor hen belangrijke popsong en maken een parodie op dat nummer met zichzelf in de hoofdrol.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Theaterdocenten van Maas
  Capaciteit: 30 deelnemers
  Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: sara@maastd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Tickets kopen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

 • Solo van Nas & Jim Maaspodium Rotterdam 13:30 uur
 • Solo van Nas & Jim Maaspodium Rotterdam 19:30 uur
 • Solo van Nas & Jim Jonge Harten Groningen 14:00 uur
 • Solo van Nas & Jim Maaspodium Rotterdam 10:30 uur - Optie
 • Solo van Nas & Jim Maaspodium Rotterdam 13:30 uur - Optie
 • Solo van Nas & Jim Maaspodium Rotterdam 10:30 uur
 • Solo van Nas & Jim Maaspodium Rotterdam 13:30 uur

Bekijk de openbare voorstellingen